אנגקור וואט, מתחם המקדשים המעורר כבוד בקמבודיה ואתר מורשת עולמית של אונסק"ו, הפך לשדה קרב מסוג מטריד. הרשויות בקמבודיה פותחות בחקירה רצינית של תיירים ומשפיעני רשת שמצלמים תוכן המציג את קופי המקוק המקומיים – אבל במחיר נורא לבעלי החיים.
סרטונים שצפים באינטרנט מציגים סצנות מזעזעות של התעללות. באחד המקרים, קוף מבועת מוחזק בעורפו כשהתייר מטביע אותו שוב ושוב במים, תוך התעלמות מהבכי שלו למען תוכן לרשתות החברתיות. סרטונים אחרים כוללים דחיפה, רדיפה ואפילו הטרדה מינית של הקופים. ברחבי הרשת מופצים סרטונים מטרידים ביותר, אך החלטנו שלא לפרסם אותם כדי לא לתת במה לתופעה הקשה.
>> נתתם לילד בהודו ממתק? תפסיקו לעשות את זה!
>> אמרו לכם את המשפט הזה בחו"ל? כנראה שמנסים לעקוץ אתכם
>> קיבלנו תשובה: לאן לטוס, מאיפה להתרחק, ומי התיירים הגרועים בעולם?
המגמה המטרידה הזו ניזונה מהמרדף הבלתי פוסק אחר צפיות והקלקות מקוונות. משפיענים, במיוחד יוצרים צעירים יותר, נוקטים בטקטיקות שערורייתיות יותר ויותר כדי למשוך תשומת לב. בעוד שכמה סרטונים מראים אינטראקציות לא מזיקות לכאורה עם הקופים, ארגונים לזכויות בעלי חיים מזהירים שאפילו זה משבש את ההתנהגות הטבעית של המקוקים ועלול להוביל לתוקפנות כלפי תיירים.
ממשלת קמבודיה לא מעלימה עין. דובר המשרד לאיכות הסביבה, סאן ליק סנה, הכריז: "כל מתעלל בבעלי חיים ייענש בחומרה על פי החוק בקמבודיה". הרשויות מחפשות באופן פעיל אחר התיירים המעורבים, עם פוטנציאל לקנסות גבוהים ואף למאסר.
@g2rvh7vz A tuft of hair from a talented monkey can be delicious if kissed#monkey #cute #pet #animal #fyp ♬ original sound - g2rvh7vz
עם זאת, האתגר חורג מזיהוי אשמים בודדים ופלטפורמות הרשתות החברתיות עצמן עומדות בפני בדיקה. בעוד שיוטיוב ופלטפורמות אחרות הסירו את התוכן הגרפי ביותר, נותרו ברשת אינספור סרטונים, חלקם מציגים אינטראקציות משעשעות לכאורה שמסתירות את הלחץ הנפשי שנגרם לבעלי החיים. ארגונים למען בעלי חיים קוראים למדיניות קפדנית יותר של ניהול תוכן כדי למנוע ניצול של חיות בר לטובת בידור.
המצב באנגקור וואט מדגיש את הבעיה של תיירות בעידן הדיגיטלי וניצול היעדים. הרצון לחוויות ייחודיות ולתוכן ויראלי יכול להפוך במהירות לאכזריות. תגובתה של קמבודיה משדרת מסר חזק – התעללות בבעלי חיים היא לא מקובלת, אפילו בגלל תהילה מקוונת.