כ-25 אלף ישראלים שהו בחופי סיני בימים האחרונים, לרבות יום כיפור. כעת, כשהצום נגמר ורגע לפני סוכות 2023, נרשמים תורים ארוכים מאוד מהצד המצרי לכיוון החזרה ארצה. בתוך כך, אתמול בערב עברו במעבר הגבול כ-2,600 ישראלים שהמתינו עד ארבע שעות כדי להגיע לאילת.
מי שדחה את הגעתו לגבול להיום (ג'), במטרה להתחמק מהעומס נתקל גם כעת בתורים ארוכים מאוד שהחלו כבר בשעות הבוקר המוקדמות. "המתנו בתור כשעה וחצי", סיפרה נלי פלייט. נופשים אחרים סיפרו שהמתינו בבוקר למעלה משעתיים. "הרבה ישראלים הגיעו למעבר הגבול המצרי כבר בשש ושבע בבוקר והיו שם תורים יחסית ארוכים. לא כמו אתמול", ציינה ענבל.
אתמול בערב והיום נשמעו לא מעט תלונות על הצפיפות והזמן הממושך שלוקח לעבור את הגבול. "באה אימא עם ילדה קטנה בעגלה נתתי את התור ואנשים צעקו עליי. היו דחיפות, קללות. אנשים לחוצים", שחזר גולן חברוני, שחזר אתמול בערב מסיני. "אני חזרתי למלון לישון. מטורף מה שהולך פה. עד עשר בלילה הצד המצרי לא פתח וגם בצד הישראלי. יש אנשים שעמדו בתור מארבע בצהרים ועד עכשיו עומדים בתור".
גם דני, שנתקע בתור הארוך, שיחזר את מה שקורה: "יש כאוס מטורף בגבול בצד המצרי, ילדים נמחצו. תור של קילומטר אנשים. כולם נדחפים, זה מזכיר את פסטיבל ערד. מקווה שלא יהיה פה אסון".
ההפתעה שחיכתה לחוזרים מסיני
ובזמן שההמונים חזרו מאילת לסיני, ללא מעט מהם חיכתה "הפתעה", לאחר שתושבים רבים באילת זעמו על כך שהחנו כלי רכב בחניות פרטיות ברחבי העיר. "הם תפסנו לנו את החניות ליד הבתים הפרטיים ובשכונות עם בניינים", זועם אבי תושב אילת. "שלא יתפלאו לאחר מכן למה מנקבים להם את הגלגלים של המכוניות או גוררים להם אותם. זו חוצפה שאין כדוגמתה. הם הגזימו לגמרי. תחשוב אם אנחנו היינו עושים להם את זה בתל אביב או רמת גן, איך הם היו מגיבים"?
בעקבות כך, גם עיריית אילת התגייסה לסייע לתושבים וגררה עשרות כלי רכב. החוזרים מסיני יצטרכו לשלם דוחות חנייה בנוסף לדמי גרירה. העירייה גם גררה כלי רכב נוספים שחנו במקומות אסורים ברחבי העיר וניתנו מאות דוחות לכלי רכב נוספים של הנוסעים לסיני, שהחנו במקומות לא מוסדרים. "הם יחזרו מהחופשה ויצטרכו לשלם הרבה כסף על הגרר ועל דוחות החניה", ציין גורם בעיריית אילת. "יש חניונים מוסדרים ברחבי העיר שבהם ניתן להחנות כלי רכב, אבל היו כאלה שעברו על החוק וחנו בחניות פרטיות או במקום אסור לחנייה בשעות הלילה".