לא מעט צעירים ישראלים שמטיילים מידי שנה בדרום אמריקה מוצאים את עצמם מאושפזים בבתי חולים לאחר שלקו בדלקת מעיים כתוצאה מאמבה שחדרה לגופם. מאות אחרים, שהצליחו לגלות את המחלה בזמן, מצליחים להתגבר באמצעות טיפול תרופתי רגיל. ולמרות זאת, אין מספיק מודעות לסכנה השכיחה.
>> לעוד עדכונים היכנסו לעמוד הפייסבוק של mako חופש
ד' שטיילה בדרום ומרכז אמריקה שיתפה לפני מספר ימים בחוויה הקשה שעברה בגואטמלה לאחר שאושפזה בבית חולים מסיבה זו בדיוק. "אזהרה חשובה בנושא בריאות, נכתבת בעקבות מצב שהוביל לבילוי בבית החולים בגואטמלה ורלוונטי גם למדינות נוספות, בעיקר בוליביה, פרו ואולי מקסיקו", כתבה ד' בפוסט שפרסמה בדף הפייסבוק של "מוצילר-דרום ומרכז אמריקה".
"אני ובעלי חטפנו אמבה בטיול בגואטמלה, לקחנו תרופה וזה עבר", שיתפה ד'. "למרות שממש נזהרנו, עדיין נדבקתי פעם נוספת ומאז העניינים הסתבכו והגעתי לבית החולים לאחר התייבשות ועם דלקת מעיים. מה שעברתי בימים האחרונים היה מאתגר ביותר ובקלות היה יכול גם יותר גרוע, אם לא הייתי רצה לבית החולים ברגע שהרגשתי שמשהו רע קורה. אני לא מבינה איך לא מדברים על זה יותר".
מה צריך לדעת?
אגם מדהים ביופיו, אך מסוכן. אגם אטיטלן
"אם יש לכם שלשולים, כאבים או כל תופעה מוזרה שלא עוברת אחרי כמה ימים - לכו להיבדק" , אומרת ד'. "בדיקת צואה פשוטה מגלה את זה ויש לכך תרופה בבית מרקחת (אפילו בסן פדרו, שזו עיירה קטנה, היה אפשר לעשות את הבדיקה). קודם כל - להיבדק. ברוב המקרים התרופה תפתור את הבעיה, כלומר תחסל את האמבה, מבלי הצורך באישפוז ארוך".
"הייתי בהודו כמה פעמים ושם לא קרה לנו דבר, אפילו שנגענו במים בצורה חופשית (צחצוח שיניים וכו)", סיכמה ד' את החוויה הלא נעימה שעברה. "אנשים שגרים בסן פדרו אמרו לי כמה אמבה זה שכיח, כמה מסוכן לרחוץ באגם, כמה חשוב להיזהר מהאוכל והשתייה. לא ראיתי על כך אזהרות בקבוצות השונות".