בשבועות האחרונים, על רקע המתיחות המתגברת בגבול הצפוני, ניכרת תנועה ערה של אזרחים לבנונים היוצאים מארצם אל יעדים שונים ברחבי העולם. תופעה זו משקפת את החשש הגובר בקרב האוכלוסייה הלבנונית מפני הסלמה אפשרית בעימות עם ישראל, לפחות עד שהמצב יירגע מעט.
טורקיה מהווה יעד מועדף על רבים מהלבנונים, כאשר ערים כמו איסטנבול ואנטליה מושכות אליהן רבים. הקרבה הגאוגרפית, התרבות המוסלמית המשותפת והמחירים הנוחים יחסית הופכים את טוורקיה לבחירה טבעית עבור הלבנונים. במקביל, קפריסין, השוכנת בלב הים התיכון, מציעה מקלט קרוב ובטוח לתושבי לבנון המחפשים מפלט זמני מהמתיחות.
>> "הפנינה של המזרח התיכון": האם לבנון עדיין מצדיקה את התואר?
>> גן עדן אבוד: העיר הזו הפכה מיהלום ים תיכוני לעיירת רפאים מתפוררת
דובאי שבאיחוד האמירויות מושכת גם היא את האזרחים הלבנונים, וכך גם יוון, בדגש על הבירה אתונה, שמספקת אלטרנטיבה אירופאית קרובה יחסית. גם מצרים ובייחוד קהיר ואלכסנדריה, מושכות את האזרחים הלבנונים בזכות הקרבה התרבותית והמחירים.
מעניין לציין כי ביעדים אלו, במיוחד בקפריסין, דובאי ויוון, גוברים הסיכויים למפגשים בין לבנונים לישראלים. מפגשים אלו עלולים להיות טעונים במורכבות רבה בצל שנים של סכסוך ואי הבנה. בזמן שישראלים מתחילים לתכנן את חופשותיהם, עולה השאלה מה עלול לקרות כאשר הם נפגשים בלחץ המפגשים הבלתי צפויים עם מהגרים לבנונים.
על רקע המצב הביטחוני המתוח, המטה ללוחמה בטרור (מל"ל) בישראל פרסם לאחרונה אזהרות מסע מיוחדות לישראלים המתכננים לטוס לחו"ל בתקופה הקרובה ובמיוחד בתקופת החגים. האזהרות כוללות המלצות להגברת הערנות ביעדי תיירות פופולריים, במיוחד באזורים בהם צפויה נוכחות גבוהה של תיירים ישראלים.
תשומת לב מיוחדת ניתנת לתאריך ה-7 באוקטובר, יום השנה לפרוץ מלחמת חרבות ברזל. המל"ל מזהיר כי ביום זה עלולה להיות עלייה בסיכון לפיגועים נגד יעדים ישראלים ויהודים ברחבי העולם, וממליץ לישראלים לנקוט משנה זהירות ולהימנע ככל האפשר משהייה במקומות הומי אדם ביום זה.