בחורה על ערימת חציר (צילום: flickr)
תיירות התנדבותית. הדבר הממוסד הבא?|צילום: flickr

תיירות התנדבותית היא כבר מזמן הבון-טון בעולם הטיולים והנסיעות. ארגונים כמו wwoof ו-ivma מאפשרים לתיירים לחיות ולעבוד במדינות זרות, כאשר לרוב הצרכים הבסיסיים כמו אוכל ולינה מסופקים על ידי הארגון, וטיסות והוצאות מיוחדות ממומנות על ידי האדם עצמו. האפשרויות להתנדבות רבות ומגוונות-  עבודה בחוות אורגניות, הצלת צבי ים, סיוע הומניטרי ליתומים ועוד. 

תחום התיירות ההתנדבותית נחשב במידה מסוימת לתחום חתרני ואינטרנטי. את רוב המידע על תוכניות התנדבות שונות בעולם ניתן למצוא בפורומים וקהילות רשת שונות, ולא באמצעי פרסום ממוסדים. השבוע הוכרז על שת"פ ראשון מסוגו בארץ, במסגרתו חברת איסתא תחבור לארגון לקידום הטבע והסביבה Go Eco, על מנת להציע לקהל הלקוחות אפשרויות נופש התנדבותי בחו"ל.


Go Eco משמש כארגון ליווי והשמה לאנשים המעוניינים לצאת לחופשה התנדבותית. "אנחנו מלווים את המתנדב מהצעד הראשון, החל מהכוונה לבחירת המדינה וסוג ההתנדבות, דרך הקשר מול ארגונים שונים בחמישים מדינות ועד להכנה של המתנדב", מסביר יונתן טל, ממנהלי ומקימי הארגון. לדבריו הארגון מנהל קשרים עם יותר מ-2000 אגודות וארגוני התנדבות ברחבי העולם. 


שת"פ מסוג זה הוא ראשון מסוגו בארץ, ועשוי לסייע במיצוב איסתא כחברה המספקת פתרונות נופש יצירתיית לצעירים. לדברי נועם רון, מנהל השיווק של איסתא, תחום ההתנדבות הינו בעל היקפים לא מבוטלים בשוק התיירות העולמי, ובשנים האחרונות הולך ותופס תאוצה גם בארץ. בעולם מדובר על היקפי התנדבות של למעלה מ-1.6 מליון אנשים בשנה, רובם יוצאים להתנדב לתקופות של בין חודש עד ל-3 חודשים.

רון מציין כי היה זה המהלך הטבעי מבחינת איסתא, רשת הנסיעות הגדולה בישראל. הרשת מתמחה גם בטיולי תרמילאים לכל הגילאים, בעוד ארגון Go Eco, הוא הארגון הגדול והמוביל בישראל בתחום התיירות ההתנדבותית, באמצעותו מקושרים כבר עתה מאות מתנדבים בשנה למגוון פרויקטים בחו"ל. החברות עובדות יחד על תכנון משלחות התנדבות משותפות ויצירת "חבילות התנדבות" ייחודיות ללקוחות איסתא.

לדברי טל, לפי שעה שיתוף הפעולה אינו כולל מפרט חבילות. "כעת מדובר בהצהרת כוונות והבעת רצון טוב מצד חברת איסתא, המצהירה בעצם במהלך זה כי היא תומכת במטרות החברתיות והאקולוגיות של הארגון שלנו".