תושבים שמתגוררים בכפרים סמוך להרי האטלס שנפגעו ברעידת האדמה הקטלנית במרוקו טוענים שכוחות צבא וחילוץ טרם הגיעו לחלץ אנשים וגופות מההריסות. "כל הכפרים מסביב נמחקו לגמרי. אלפים קבורים מתחת לאדמה, אין גישה לכפר. ארבעה ימים אנחנו זרוקים בין ההריסות, הצבא וכוחות חילוץ לא הגיעו לפה. אנחנו מפנים אבנים בידיים כדי שיחלצו אותנו. איבדו פה בני משפחה וחברים קרובים", אמר חוסיין מכפר ארג'ן, לא הרחק מהרי האטלס בראיון ל-mako. "בינתיים יש פה אוכל ומים אבל אנחנו לבד. בשטח מתפללים לטוב. אולי יש אנשים חיים עוד בין ההריסות אבל אין מי שיוציא אותם. הכול מסביב זה אבנים וגלי הריסות".
אחמד, מכפר אג'לל, כ-300 ק"מ ממרקש, סיפר כי יש קושי גדול להגיע לכפר שנמחק כולו. "אי אפשר להגיע לפה. גם ככה הגישה קשה למקום הזה. בית הקברות היהודי נהרס בחלקו וגם קבר של אחד הצדיקים שהיו קבורים פה", הוא משחזר. "האדמה בלעה פה כמעט את כל התושבים, יש אנשים מתחת להריסות ארבעה ימים אבל אין לנו איך לעזור להם. אנשים אוספים אבנים בידיים כדי להוציא גופות, זה בלתי אפשרי. אף אחד בצבא לא הגיע לפה ולא יצרו איתנו שום קשר. המצב פה קשה מאוד. האוכל והמים מתחילים להיגמר ואני מקווה שמי שנשאר בחיים ישרוד פה".
גם במרקש, שנחשבת ליעד תיירותי של הישראלים, מנסים לאסוף את השברים. מאות הישראלים שהיו בעיר עזבו אותה בעקבות רעידת האדמה ורובם חזרו לישראל באמצעות טיסות מיוחדות מקזבלנקה. "אני מאמין שעוד כמה שבועות, כשהכול יירגע התיירים הישראלים יחזרו לפה. אתם אהובים ורצויים, אתם בני בית פה. אני מקווה שלא נפגע כלכלית" ציין בעל עסק גדול במרקש.
מדינת ישראל, שהכינה יחידת חילוץ והצלה לסייע בחילוץ אנשים מהריסות באזור הכפריים והררים, לא הרחק ממרקש, תישאר נכון לעכשיו בארץ ולא תטוס לשם. הרשויות במרוקו הודו לגורמים בישראל על הכוונה אבל בינתיים הם יסתפקו יותר אם בכלל בסיוע הומניטרי. "יחידת החילוץ וההצלה שלנו מוכנה. גם הסיוע ההומינטרי. הצענו עזרה לרשויות במרוקו ונסייע בכל מה שנדרש" ציין גורם בישראל.
נכון להיום, קרוב ל-2,500 אנשים נהרגו ברעידת האדמה שהתרחשה באזור מרקש לפני שלושה ימים. במקום עדיין נעשים מאמצי חילוץ, אך ההערכות הן שככל שהזמן יעבור מניין ההרוגים יעלה.