כשהמילה "כפר" עולה בהקשר של טיול, בדרך כלל מדובר על כפרים קטנים וצבעוניים באזורים שקטים באירופה. אז הרשו לנו להכיר לכם אופציה נוספת של כפרים ששווה לטייל בהם, והפעם מדובר בהצעה מהבית – הכפרים שבצפון הארץ. מסתבר שבזמן שבתל-אביב והמרכז כבר קצת קשה למצוא מקום לנשום, יש כפרים בצפון שעדיין משמרים את האווירה הטובה של פעם. אז בפעם הבאה שאתם מחפשים קצת שקט, פשוט כנסו לרכב וסעו צפונה. קבלו 5 טיולים כפריים לכל המשפחה.
צמחי מרפא בבית ג'אן
חמישה קילומטרים דרומית להר מירון נמצא הכפר הדרוזי הגדול בית ג'אן. הכביש המוביל לשם טרסות עתיקות ועזרות עצי זית ופרי, ואם הגעתם דרך כביש אחר, תוכלו לשאול את קצין הרוקחות הראשון של צה"ל, ד"ר דבור, איך מגיעים לשם. בכפר עצמו, בתוך וילה עם גינת צמחי מרפא מדהימה, קיים מרכז מבקרים המציג לראווה את מיטב הצמחים הבריאותיים, שמנים מיוחדים ותערובות בריאות, ונותנים גם מבט על תהליך ההפקה של כל אלו.
בציר ענבים בפארק התעשייה דלתון
מושב דלתון שבמועצה האזורית מרום הגליל, זה שלחלקינו עדיין מזכיר את שיעורי הגיאומטריה מהתיכון, הוא תחנה שלא רק שמומלץ לעצור בה אם אתם בצפון הארץ, אלא שווה להגיע גם במיוחד בשבילה.
לפרטים: 04-6919800, מרכז המבקרים של יקב דלתון: 04-6987683
גבינה צ'רקסית בריחניה
הטיול לריחניה, כפר צ'רקסי הממוקם צפונית לצפת, מתחיל עוד לפני שבאמת מגיעים אליו, עם חמישה קילומטרים של נסיעה בנוף הקסום של צפון הארץ. מומלץ להשקיע קצת זמן בשיטוט ברחובות הכפר, ולספוג את השלווה והשקט שנמצאים בכל פינה.
במוזיאון המקומי תשמעו את סיפור העדה הצ'רקסית ותכירו את אורח חייהם, ומשם תוכלו לאת לסיור בין בתי גרעין-הכפר. לאחר הסיור בעיר העתיקה, כדאי לקפוץ לבאר הסמוכה אשר נקראת "ריחן" – והיא זו שנתנה את שמה ליישוב. אל תשכחו לטעום מהגבינה הצ'רקסית לפני שתעזבו.
לפרטים: 04-6980349, 050-5203146
גירל פאוור בחורפיש
מחפשים קצת כח נשי? אתם מוזמנים (דגש על מוזמנות) לשים פעמיהם לכיוון חורפיש, כפר דרוזי בגליל העליון, שם תמצאו מיזם נשים מרתק. המיזם ממוקם בלב הכפר, ומעניק מפגש והיכרות עם החוויה הדרוזית, הצגת המורשת התרבותית ויצירות היד המיוחדות. במקביל הפרויקט שם דגש על האישה הדרוזית, מעמדה ופועלה לאורך ההיסטוריה, יחד עם תערוכת של רקמות ותחרות שנעשו על ידי הנשים.
בית הכנסת העתיק של פקיעין
פקיעין נמצאת מערבית לבית ג'אן, ואלו מכם שמחפשים מעת מורשת יהודית בטיול, ימצאו את עצמם כאן. על פי הסיפור, רבי שמעון בר יוחאי (שזכה לקיצור: רשב"י) ובנו אלעזר ברחו מהרומאים לאחר מרד בר-כוכבא, והסתתרו במערה באזור פקיעין במשך לא פחות משלוש-עשרה שנים, כאשר הם חיים מעץ חרובים ומעיין מקומי במשך כל אותה תקופה. על פי המסורת, כאן גם כתב רבי שמעון בר-יוחאי את ספר הזוהר. כדאי לעבור גם בבית הכנסת העתיק שבלב הכפר, ונחשב כאחד המעניינים בארץ.