בתקופת החגים רבים מכם ידרימו עד אילת לחופשת בטן גב ראויה, כזו שתקנח את הקיץ הכי טוב שאפשר. אבל השנה, במקום לעמוד עם כולם בתורים לבופה העשיר או סתם להתפשר על אוכל של מזנוני בריכה - למה שלא תפנקו את עצמכם במסעדה משובחת? כן, יש כאלה באילת, תתפלאו, והן בהחלט צריכות להיכנס ללו"ז הנופש שלכם. הנה 6 המקומות עם האוכל הכי טוב בעיר. מכירים עוד מסעדות טובות באילת? כתבו לנו.
מחפשים טיסה זולה לחו"ל? היכנסו ל-smartair
הכי קרניבורית: ברזיל הקטנה
מיקום: שדרות אילות 3, אילת.
תפריט: מסעדת בשרים בסגנון ברזילאי.
מומלץ בראשונה: פוקצ'ה ביתית עם שני מתבלים (ממרח עגבניות מיובשות וממרח פסטו) בעלות של 15 שקל, וגם קרפצ'יו מבשר בקר טרי - מתובל ברוטב בלסמי, פלפל ומלח ומוגש עם שבבי גבינת פרמזן, צלפים גדולים המיובאים מחו"ל, קונפי שום נימוח וטוסטונים של פוקצ'ה טרייה. המחיר: 44 שקל.
מומלץ בעיקרית: מנת הדגל של המסעדה היא "השיפוד הרץ", שעולה 158 שקל לסועד. הרעיון: מלצר עובר כל כמה דקות עם שיפוד גדול ועליו בשר שנבחר מתוך 10 סוגים שונים (אנטריקוט, פיקניאה, ממיה , ראמפ-סטייק ועוד.) את הבשר המלצר יחתוך הישר לצלחתכם, ואתם תאכלו כפי יכולתכם. אנחנו העדפנו לטעום דווקא מהמנות המסודרות בתפריט והזמנו: פילה בקר מקומי שעבר תהליך של יישון במשך שבועיים ואז נצלה על גריל מאבן עם תיבול של מלח ופלפל בלבד. המנה מוגשת עם תוספות של סלט ושעועית ירוקה רחבה. התוספות אמנם דורשות מקצה שיפורים, אבל הבשר היה מצוין והוגש במידת העשייה הנכונה. המחיר: 105 שקל (220 גרם).
מה בקינוח: צ'ורוס – מעין סופגניות מאורכות דרום אמריקאיות, מצופות בסוכר עם מטבל ריבת חלב, רך ומענג בכל ביס. קינוח עממי ופשוט שמוגש ברחוב הברזילאי. מנת קינוח נוספת שטעמנו היא "בריגדרו" - מעין טופי המוגש בתוך רוטב של ריבת חלב, שמבושל עם שוקולד מריר למשך שעה. בתוך הרוטב שוחות בהנאה פרוסות של בננות מקורמלות, כדור של גלידת קוקוס וטוויל (ביסקוויט קראנצ'י) הנמצא בתחתית בריכת הרוטב. גן עדן של מתוק. המחיר: 38 שקל לכל אחת מהמנות. הצ'ורוס היא מנת קינוח אישית, אך את הבריגדרו בהחלט אפשר לחלוק.
נעים לשבת: האווירה במסעדה שקטה ונעימה. מה גם שהיא ממוקמת הרחק מהאזור התיירותי של העיר.הבשר מעולה וברמה גבוה. באילת, בגלל הוותק ויחסי ציבור המעולים לכולם יש נטייה ללכת לאל גאוצ'ו, אבל כאן תקבלו הרגשה של בית, חיוך גדול ושירות מספק.
אוכלות במקום: בעיקר משפחות.
חשבון בבקשה: מחיר ממוצע לסועד: 200 שקל.
צור קשר: 08-6372018
הכי על הדרך: במבו גריל
מיקום: מכביש הערבה (מס' 90) בדרך לאילת פונים שמאלה למושב עין יהב. במושב ממשיכים בעקבות השלטים המכוונים למסעדה.
תפריט: בשרים ודגים בצלייה בגריל.
מומלץ בראשונה: חציל בלדי בטחינה - מחצילים הגדלים בערבה. המחיר: 38 שקל.
מומלץ בעיקרית: פילה סלמון על הטבון, מוגש ברוטב שמן זית, יין לבן ושום. מסביב לו קרם פלפלים מהערבה - אדומים וצהובים. ליד - תוספת תפוחי אדמה קטנים צלויים ובטטות. המחיר: 95 שקל.
מומלץ מאוד: בייבי בק-ריבס - צלעות בשר לבן בסגנון אמריקאי (מממפיס, טנסי). התיבול כולל תערובת של סוכר חום, פפריקה, שני סוגי פלפלים אדומים וקינמון. נאפה בתנור במשך שעה וחצי, ומוגש גם הוא עם תוספת של תפוחי אדמה קטנים צלויים ובטטות. מעל, רוטב ברביקיו אמריקאי. המחיר: 135 שקל (450 גרם).
נעים לשבת: באמצע השלווה המדברית, הטבע והרוגע ממוקמת המסעדה, שבנויה מקורות עץ ומחלונותיה נשקפת גינה מטופחת.
אוכלות במקום: משפחות עם ילדים לא בררנים וגם קבוצות בשטח שרוצות לעשות עצירה או לקחת Take Away. מומלץ להזמין מקומות מראש.
חשבון בבקשה: מחיר ממוצע לסועד: 140 שקל.
להזמנת מקום: שגיא 052-3666811, מירי 052-3206591
הכי רומנטית: פסטורי
מיקום: תרשיש 7, אילת
תפריט: איטלקי, בשר, פירות ים.
מה בראשונה: קפרזה - מנה של עגבניות טריות חתוכות לפרוסות עם בציעות של מוצרלה מחלב באפלו מעל, ומעוטרות בשמן זית, פסטו, עלי ריחן טריים ונגיעות בלסמי. המחיר: 38 שקל.
גם פיצה בלנקה אשר כשמה כן היא - פיצה לבנה, מומלצת לראשונה. הפיצה מגיעה עם זיתי קלמטה, ראשי אספרגוס, ארטישוק איטלקי, גבינת פרמזן ושמן פטריות כמהין. המחיר: 62 שקל.
מה בעיקרית: המלצת השף: "ריזוטו סוואלו" - ריזוטו שמוגש עם תערובת פטריות מבושלות בחמאה, חתיכות ארטישוק ושמן כמהין. המנה עצמה מוגשת עם "שייבים" (פרוסות מגולחות) של גבינת פרמז'ן, המחיר: 72 שקל.
מה לשתות: המסעדה לא מוותרת על תפריט יינות עשיר, משובח ובמחירים שפויים – בקשו מהמלצרים עזרה בנושא ומיד תיענו בהתאם.
מה בקינוח: פלטת קינוחים - טעימה קטנה משלל עינוגים מתוקים- כולם מיוצרים במסעדה. בתוך כמה צנצנות תמצאו גלידת פקאן, סורבה פירות יער, גלידת קינמון, סורבה נוטלה ותות שדה, גלידת קפה וגלידת וניל עם דובדבנים. המחיר: 64 שקל.
נעים לשבת: האווירה במסעדה מאוד נינוחה וחמימה, השירות אדיב ומעל למצופה.
אוכלים במקום: בעיקר זוגות, אך ניתן למצוא גם משפחות בין קהל הלקוחות.
חשבון בבקשה: מחיר ממוצע לסועד: 175 שקל.
להזמנת מקום: 08-6345111
הכי אייטיז: המחבוא של אדי
מיקום: אילות 8 פינת אגמונים 68, אילת (לא סתם קוראים לו מחבוא).
תפריט: מטבח איטלקי-צרפתי, התמחות בדגים ופירות ים.
מומלץ בראשונה: סלמון טורינו – שזה סביצ'ה מדג סלמון שהושרה בתחמיץ פסטו, מוגש עם גבינת אדי. המחיר: 42 שקל.
מומלץ בעיקרית: בתפריט תוכלו לגלות 7 סוגי מנות שרימפס, 12 מנות דגים, 8 סוגי ספגטי, ערימות של סטייקים ולזניה אחת, שיש שיגידו שהיא הנחשבת באילת. אנחנו הלכנו על "פילה רוסיני" – פילה בקר בליווי כבד אווז ברוטב פלפל ושמנת, הבשר היה טעים הרוטב קצת פחות. המחיר: 120 שקל.
נעים לשבת: המסעדה אמנם מיושנת ואפילו קצת קלסטרופובית, אך יש בה משהו אחר ומיוחד. אדי, הבעלים, בן 62 ובעל מבטא אנגלו-סקסי, קול בס ו-30 שנות ניסיון באמנות המטבח. שומעים אותו מדי פעם בין ביס לביס והקריקטורה השובבה שלו היא חלק מהאווירה.
אוכלים במקום: זוגות רומנטיים ומי שאוהב פירות ים.
חשבון בבקשה: מחיר ממוצע לסועד: 115 שקל.
להזמנת מקום: 057-9444190
הכי על האש: תרשיש 9
מיקום: תרשיש 9 - חזית מלון קיסר, אילת.
תפריט: מזרחי-ישראלי כשר.
מומלץ בראשונה: כמיטב המסורת במסעדות מסוג זה, אל השולחן תקבלו 12 סוגי סלטים טריים ולחם שנאפה במקום בתנור אבן מיוחד. אנחנו הזמנו לראשונה גם חציל שנבחר בקפידה ונקלה על האש, משהתרכך הגישו לנו אותו בצלחת עם טחינה, גרגרי חומוס שופעים וזירזוף של שמן זית ופטרוזיליה. המחיר: 18 שקל.
מומלץ בעיקרית: בין המנות העיקריות - קבב אנטריקוט, שקדי עגל ועוד. אנחנו הזמנו פרגית בעשבי תיבול שהייתה ממש מעדן, במחיר הסביר של 54 שקל. השף ממליץ על 300 גרם של צלעות טלה צעיר במחיר 115 שקל.
נעים לשבת: המסעדה היא בעצם שיפודיה משודרגת באווירה של ישראל הישנה. המטבח פתוח ופרונטאלי, שמאפשר לסועדים לצפות בטבחים צולים שיפודים, קוצצים את הסלטים ואופים את הלחם הטרי המוגש במקום.
אוכלים במקום: מי לא אוהב שיפוד בפיתה?
חשבון בבקשה: מחיר ממוצע לסועד: 100 שקלים.
צור קשר: 08-6338081
הכי לקבל את הים על הצלחת: המפלט האחרון
מיקום: חוף אלמוג, אילת.
תפריט: דגים ופירות ים.
מומלץ בראשונה: התפריט מכיל מגוון מנות ראשונות מפנקות, דוגמת מולים בירקות או בשום שמנת, סושי מוצלח, פירות-ים בלוויית מטבלים ורטבים עשירים. אנחנו הזמנו: קונכיית פירות ים מוקרמת. המנה מגיעה בתוך קונכייה והרוטב שלה עם פטריות, שמנת, שום והרבה מוצרלה הוכן בדיוק מרבי. המחיר: 55 שקל.
מומלץ בעיקרית: מבחר עצום של דגים בשלל שיטות הכנה שונות (צלייה בגריל פחמים, אידוי, טיגון ואפייה בתנור) ומרקים נהדרים כגון מרק סרטנים, מרק צדפות, מרק פירות-ים, ואחרים. אנחנו הזמנו שרימפס מוקפץ - המנה תובלה במליחות עדינה ובפיקנטיות והוגשה על פלטה חמה. המחיר: 89 שקל.
נעים לשבת: מבעד לחלונות הזכוכית הגדולים נשקף מעגן סירות קטן, אורותיה של עקבה בלילה, וכמובן – הכחול העמוק והמהפנט של ים סוף. במסעדה ישנו חלל פנימי שגם הוא כל כולו ים, החל מרשתות דייגים התלויות על התקרה, דרך מפות משובצות בכחול-לבן על השולחנות, וכלה באוסף המרשים של המזכרות הימיות שמעטרות את הקירות. חומרי הגלם הם מן התוצרת הטרייה והמשובחת ביותר של הים, והמטבח נותן להם את הכבוד הראוי, טעים מאוד.
אוכלים במקום: זוגות רומנטיים שמחפשים בעיקר לברוח מהמולת התיירים.
חשבון בבקשה: מחיר ממוצע לסועד: 160-200 שקל.
צור קשר: 08-6372437