בשנת 1948 פונה בית הילדים של קיבוץ גשר בגלל הפגזות הצבא הירדני. 52 הילדים שהתגוררו בו עברו לקיבוץ אשדות יעקב ולאחר מכן לחיפה עד שהקיבוץ הוקם מחדש.
כיום, בית הילדים המשוחזר עשוי מלבני בוץ ומציע תערוכה על חיי הילדים. אפשר לראות גם אמבטיית תינוקות ששרדה כשהיא מנוקבת בכדורים.
החפירות הארכאולוגיות בבית הכנסת העתיק בסוסיא חשפו רצפה גדולה מעוטרת בפסיפסים וגם חלקים של במת התפילה משיש. הארכאולוג שמריה גוטמן מסביר לראש הממשלה גולדה מאיר על הממצאים.
"זכור לטובה קדושת מרי רבי איסי הכהן המכובד בירבי שעשה הפסיפוס הזה". הכתובת בפסיפס שהתגלה בסוסיא מאפשר לנו הצצה לעולם זכויות היוצרים של בית שני.
קשה להאמין היום שראש ממשלת ישראל מנהל את המדינה מתוך צריף בנגב אבל פעם זה בדיוק מה שהיה. בהפסקות הוא היה מנשנש מאכל בשם קוץ' מוץ'.
בן גוריון סיפר לכולם שהוא רוצה להפריח את הנגב ונתן דוגמה אישית. בצריף שלו בנגב אפשר ללמוד על האיש שאחראי להרבה ממה שקרה כאן כולל חפצים אישיים.
המעיין של כפר פקיעין בשנות ה-50. פעם המעיין של הכפר היה המקום בו כולם נפגשים, היו שואבים את המים, עושים כביסה ואפילו מתאהבים. האגדה מספרת שהמעיין של פקיעין היה גם מקור המים של רבי שמעון בר יוחאי כשהתחבא במערה.
זה לא פשוט להיות היהודייה היחידה בכפר, בטח כשצריך לשמור על השושלת שמתגוררת בכפר עוד מימי הבית השני. מרגלית זינאתי עושה את התפקיד הזה מתוך תחושת שליחות.
הגבביטול