אחרי כחודשיים, בהתאם להנחיות משרד הבריאות, רשות הטבע והגנים פתחה מחדש את רוב שמורת הטבע והגנים הלאומיים שלה ובתחילת השבוע נפתחו גם חלק מחניוני הלילה, המאפשרים לינה בחושות או אוהלים, לבד או עם המשפחה, תחת הנחיות ומגבלות התו הסגול שגובשו לחניוני הלילה: הזמנה מראש, ריחוק בין האוהלים, שינה עם המשפחה הגרעינית בלבד ואיסור על שימוש במקלחות במקום.  

ברשות שמורות הטבע והגנים ריכזנו עבורנו כמה המלצות לחניוני לילה שפתוחים כעת לאירוח:

חניון הלילה של הגן הלאומי חורשת טל

חורשת טל נמצאת בסמוך לשמורות הטבע היפות בצפון - שניר, בניאס, תל דן והחולה. במתחם השמורה ניתן למצוא מדשאות רחבות ידיים, פלגי מים זורמים וחורשת אלונים הכוללת עצי אלון עתיקים, ונופו המרהיב (ולרוב המושלג) של החרמון.

בחניון הלילה בחורשת טל ניתן לבחור בין מספר אפשרויות לינה: בונגלו מאובזר, הכולל מקרר, מאוורר, 4 מיטות ונקודות חשמל; אוהל מהבית או להגיע עם קרוואן ולחנות בחניון הקרוואנים.

בחניון עצמו ניתן ליהנות ממגוון רחב של שירותים ומתקנים לקמפינג מוצלח: מרכז שירות ומידע, מים חמים, שירותים, מקררים, תאורה, נקודות חשמל, ברזיות, שולחנות פיקניק, מקום להדלקת מצלה שמביאים מהבית, כיורים ועוד. כל מה שצריך כדי שתוכלו פשוט לבוא וליהנות מהים ומהטבע סביב. בחניון עצי אלון עתיקים, מרחבי דשא ואפילו נחל קטנטן שעובר לאורכו, ואם יתמזל מזלכם, אולי אפילו תוכלו לראות שם יחמורים פרסיים.

גן לאומי חורשת טל (צילום: ארכיון רשות הטבע והגנים)
מדשאות, בריכות, מפלים. גן לאומי חורשת טל|צילום: ארכיון רשות הטבע והגנים

חורשת טל (צילום: דורון ניסים)
צילום: דורון ניסים

איך להגיע: על כביש 99 (צפונית מזרחית לקריית שמונה). כ- 5 ק"מ מזרחית לצומת המצודות.

אתרים מומלצים בסביבה: שמורת טבע נחל עיון-התנור, שמורת טבע נחל שניר.

חניון הלילה של גן לאומי חוף אכזיב

חוף אכזיב והגן הלאומי משלבים את כל הטוב שיש לארץ ישראל להציע – היסטוריה, עם שרידי העיר הקדומה אכזיב, אשר חשיבותה נבעה מהיותה עיר נמל ותחנת דרכים, נוף קסום עם סלעי כורכר ייחודיים ולגונות ציוריות.

בגן לאומי אכזיב יכולים המטיילים ליהנות מלינה נוחה ומפנקת ממש על חוף הים. בחניון עצמו ניתן לבחור בין מספר אפשרויות לינה: חושה מאובזרת, הכולל מקרר, מאוורר, 4 מיטות וחשמל, מתכון מושלם למשפחה שרוצה ליהנות מהחוף או לקבוצת חברים ; אוהל מהבית  או להגיע עם קרוואן ולחנות בחניון הקרוואנים.

ניתן ליהנות ממגוון רחב של שירותים ומתקנים לקמפינג מוצלח: מרכז שירות ומידע, מים חמים, שירותים, מקררים, תאורה, נקודות חשמל, ברזיות, שולחנות פיקניק, כיורים ועוד. כל מה שצריך כדי שתוכלו פשוט לבוא וליהנות מהים ומהטבע סביב.

אכזיב (צילום: יניב כהן)
צילום: יניב כהן

חוף אכזיב (צילום: irisphoto1, shutterstock)
צילום: irisphoto1, shutterstock

איך להגיע: הכניסה מכביש 4, פנייה ראשונה שמאלה אחרי קיבוץ גשר הזיו, בין הסימן לקילומטר 245 לסימן לקילומטר 246.

אתרים מומלצים בסביבה: גן לאומי מבצר יחיעם, גן לאומי ברעם, שמורת הטבע נחל כזיב.

חניון הלילה גן לאומי מעיין חרוד

במרחבי "עמק המעיינות" למרגלות הר הגלבוע שוכן גן לאומי פסטורלי ונעים. במרכזו של הגן ניתן למצוא את מערת גדעון (על שמו של השופט המקראי) ובליבה את מעיין חרוד, המספק מים לבריכת שכשוך גדולה ולפלגי מים רבים ברחבי הגן הלאומי. בנוסף לכך, ניתן למצוא מעל המעיין את ביתו של יהושע חנקין, מאנשי הציונות החשובים ביותר שתרם רבות להתיישבות בארץ ישראל בכלל ובעמק יזרעאל בפרט. ביתו משמש כיום כמוזיאון לתולדות חייו  של יהושע.

לפני מספר שנים זכה הגן הלאומי בשדרוג ובמתיחת פנים, וכיום הוא מציע רוגע, לינה חווייתית, ושילוב של מורשת, טבע והיסטוריה. ניתן לערוך פיקניקים במדשאות ייעודיות, ליהנות מבריכות שכשוך, ולבקר במערה ממנה בוקע המעיין. החניון מספק תאורה, שירותים, מוקדי מדורה מסודרים, שולחנות, ברזיות, נקודות הטענה לטלפונים ניידים, אזורי מנגל, מקררים ומקפיאים, מרכז שירות למבקר ושירות השכרת מזרונים, העוברים חיטוי בימים אלו בין שימוש לשימוש.

חניון מעיין חרוד (צילום: אבי בהרי)
צילום: אבי בהרי

מעיין חרוד (צילום: רשות הטבע והגנים)
מעיין חרוד|צילום: רשות הטבע והגנים

איך להגיע: כעשרה ק"מ מעפולה יש לפנות לכיוון גדעונה (לעלות על הגשר). אפשרות נוספת לנסוע בכביש 675 מצומת הסרגל (התענכים) לצומת נבות ולאחר קילומטר נוסף לפנות למעיין חרוד.

אתרים מומלצים בסביבה: גן לאומי בית שאן, גן לאומי כוכב הירדן.

חניון הלילה גן לאומי ממשית

בגן לאומי ממשית ניתן למצוא את שרידי העיר הנבטית ממשית ושרידים מהתקופה הרומית. בשטח קטן זה, ניתן לגלות שפע של אוצרות היסטוריים: מבתי אמידים מפוארים ורחובות ששומרו היטב ועד מגדל מרשים ואורוות סוסים קדומות.

החניון בממשית כולל תאורה מלאה, שירותים  עם נגישות לנכים, ברזיות, סככות, ספסלים ושולחנות, מוקדי מדורה (כולל עצים), עמדות טעינת טלפונים ניידים, עמדות לאיסוף גחלים והדלקת מנגלים שמביאים מהבית ועוד. כמו כן ישנו מרכז שירות למבקר. בחניון ניתן ללון באוהל שמביאים מהבית, בטוקולים ( מעין חושות משפחתיות) ובמאהלים גדולים קיימים בהתאם למגבלות הקורונה, ישנם חדרים להשכרה המיועדים לעד 5 לנים, כאשר בכל חדר יש מיטות, מזרנים, מקלחת, שירותים, מקרר, קומקום, מיקרוגל ומזגן.

ממשית (צילום: לימור קטן פרידמן)
צילום: לימור קטן פרידמן

שוק נבטי (צילום: ערן פאר‎, חדשות)
צילום: ערן פאר‎, חדשות

איך להגיע: גן לאומי ממשית שוכן ליד כביש דימונה–ים המלח (כביש 25), כ- 6 ק"מ ממזרח לדימונה.

אתרים מומלצים בסביבה: גן לאומי תל באר שבע, גן לאומי מצדה.

חניון הלילה מצדה מערב

את מצדה כמעט כל אזרח ישראלי מכיר. מהאתרים ההיסטוריים החשובים, היפים והמיוחדים של ישראל, המספר את סיפורו ההיסטורי של העם היהודי ומלחמתו על אדמתו. מצדה הייתה מעוזם האחרון של לוחמי חירות יהודים במאבקם בצבא הרומי לפני כ-2,000 שנה. עם הזמן, ההר הפך לסמל סופה של ממלכת יהודה וחורבנה בסוף ימי בית המקדש השני. מוקד משיכה ייחודי נוסף הוא שרידי ארמונות הפאר מתקופתו של המלך הורדוס. אלו מתמזגים היטב בעדויות האילמות לימי המצור הרומי ולסופם המר של יושבי ההר.

בחניון מצדה מערב ניתן ליהנות מתאורה מלאה, חדרי שירותים, ברזיות מים לשתייה, נקודות חשמל, ספסלים ושולחנות פיקניק קבועים וניידים, נקודות לטעינת טלפונים ניידים, פינות לקומזיץ, ומקום להבערת מנגלים שמביאים מהבית. כמו כן ישנו מרכז שירות למען הלנים. ניתן להביא אוהל מהבית ללון ובמאהלים גדולים קיימים בהתאם למגבלות הקורונה. בנוסף, ישנם חדרים להשכרה המיועדים לעד 5 לנים, כאשר בכל חדר יש מיטות, מזרנים, מקלחת, שירותים, מקרר, קומקום, מיקרוגל ומזגן.

מצדה (צילום: גן לאומי)
צילום: גן לאומי

מצדה- רשות הטבע והגנים (צילום: יובל דקס)
צילום: יובל דקס

איך להגיע: הגעה מכיוון העיר ערד בכביש 3199. לא ניתן להגיע ברכב לחניון מצדה מערב דרך כביש 90 ים המלח.

אתרים מומלצים בסביבה: העלייה לפסגת מצדה דרך שביל הסוללה כדי לצפות בזריחה המרהיבה, גן לאומי תל ערד.

חניון לילה גן לאומי הבשור

גן לאומי זה הוא ממש נווה מדבר פסטורלי בעל מדשאות, בריכות שכשוך רדודות ילדים ופינות פיקניק לכל המשפחה. והוא גם קרוב למסלול הטיול הפופולרי לצד נחל הבשור. בגן הלאומי משפחות יכולות ליהנות גם ממעיין עין הבשור המזרים מים לסדרה של בריכות שכשוך המתאימות לילדים ולהשקיית צמחים. בסמוך לגן הלאומי ניתן למצוא גם שרידי מבנה קדום ממספר תקופות שונות – תחילה היה באזור כפר כנעני, לאחר מכן תחנת דרכים מצרית ואז על חורבותיה הקימו כפר כנעני נוסף. אם ברצונכם לשלב תצפית יפה עם הפריחה שלכם, אתם מוזמנים לעלות לגבעת המצפור לצפות במרחבי הנגב המערבי.

בחניון הבשור ישנם חדרי שירותים, ברזיות מים לשתייה, נקודות חשמל, ספסלים ושולחנות פיקניק, נקודות לטעינת טלפונים ניידים, פינות לקומזיץ ופויקה ומקום להבערת מנגלים שמביאים מהבית. כמו כן ישנו מרכז שירות למען הלנים. ניתן להביא אוהל מהבית ללון ובמאהלים גדולים קיימים בהתאם למגבלות הקורונה. בנוסף, ישנם חדרים להשכרה המיועדים לעד 5 לנים, כאשר בכל חדר יש מיטות, מזרנים, מקלחת, שירותים, מקרר, קומקום, מיקרוגל ומזגן.

איך להגיע: גן לאומי הבשור שוכן בנגב המערבי, ממערב לאופקים ומדרום לכביש 241. נוסעים מאופקים מערבה( כביש 241). כ-2.5 ק"מ אחרי צומת אורים פונים שמאלה. לבאים ממערב, מכיוון צומת מעון, נוסעים בכביש 241 כ -7 ק"מ אחרי צומת מעון פונים ימינה לדרך הגישה לפארק.

הבשור (צילום: לימור קטן פרידמן)
צילום: לימור קטן פרידמן

נחל הבשור בצפון הנגב (צילום: אייל בריברם)
צילום: אייל בריברם

אתרים מומלצים בסביבה: נחל הבשור, פארק לאומי אשכול, גן לאומי אשקלון.

לכל חניוני הלילה יש להזמין מראש במערכת ההזמנות המקוונת באתר רשות הטבע והגנים. יש לשים לב להנחיות הלינה והביקור בחניון הלילה.