היפנים המציאו לא רק את הקריוקי, הטמגוצ'י והפלייסטיישן, אלא גם את "אמבט היער" - שינרין יוקו, בשבילכם.

אמבט יער (המכונה גם מקלחת יער או רחצת יער), הוא אחד הדברים הכי חכמים שבן אנוש יכול לעשות למען עצמו: כלום. אבל כלום בקטע טוב. בקטע של חיבור הדוק לטבע, בקטע של התרגעות טוטאלית, בקטע של לקחת את הזמן.

ביפן הושקעו במהלך השנים מיליוני דולרים במחקרים שנועדו לבדוק את ההשפעה המיטיבה של אמבט יער על הגוף והנפש. נמצא כי ההשפעות כוללות הורדת מתחים, חיזוק המערכת החיסונית, הורדת הסיכון למחלות שונות כמחלות לב וסוכרת, ובעיקר – תחושת רעננות ורוגע. אז איך עושים זאת?

אמבט יער בגרסה היפנית, משמעו הליכה איטית להפליא בין עצי הענק התמירים, הקשבה מודעת לרחשי הטבע, ליקוט מהורהר של פירות יער, השתרעות על הקרקע הטחובה, התבוננות מלאת פליאה בעלים הנושרים ושאר פעולות מהסוג שכולנו, בתוך-תוכנו, היינו רוצים לעשות, אבל אף פעם לא מצאנו את הזמן הנכון. ובכן, הזמן הזה הגיע.

מאחר שאצלנו היערות הם לא מהסוג האפלולי, המסתורי, המאכלס פיות חמודות שמעופפות בין ענפי העצים, עלינו לחפש את הגרסה הישראלית לאמבט היער במקום מעט שונה. מה שמוביל אותנו הישר אל ראש המפל בעין תינה, בשמורת הטבע מורדות הגולן.

עין תינה (צילום:  Assafn, ויקיפדיה)
הבריכה היא רק הנקודה הראשונה|צילום: Assafn, ויקיפדיה
עין תינה (צילום: באדיבות רשות הטבע והגנים)
מהבריכה המשיכו במסלול המסומן|צילום: באדיבות רשות הטבע והגנים
עין תינה (צילום: באדיבות רשות הטבע והגנים)
וטפסו אל ראש המפל|צילום: באדיבות רשות הטבע והגנים

ואנחנו בכוונה מתעכבים על צירוף המילים "ראש המפל" ולא על "בריכת המים" של עין תינה, שאליה מגיעים רוב המטיילים הפוקדים את המסלול הזה. וכשרוב המטיילים פוקדים נקודה מסוימת, הוא לא יכול להיות חרישי. בטח לא אצלנו.

אז פשוט חלפו על פני כולם, תגידו היי לבריכה העמוקה, והמשיכו בבדידות מזהרת במעלה המסלול לעבר המפל. הגעתם אל מרגלותיו? כעת טפסו בלב החורש בעקבות השביל המסומן, והגיעו אל ראש המפל, אל אמבט היער הפרטי שלכם.

איך תדעו שהגעתם למקום הנכון? כאשר תגיעו – תבינו. זה יקרה בלב הסבך, אל מול חלונות הצצה לעבר נופי עמק החולה, נופים ההולכים ומצהיבים מרגע לרגע, עמוק אל תוך הקיץ.

ומה עושים עכשיו?

עכשיו תתמסרו. המתינו לעלה נושר או לתאנה בשלה שתתפקע על ענף. לכדו במבטכם פלג מים זעיר, געו בסלע בזלת רטוב. פשוט תתחברו.

נשמע כמו קלישאה? ברור. אבל לעתים, הקלישאות הכי דביקות טומנות בחובן אמת עמוקה.

והכי חשוב: קחו בחשבון שבסופי שבוע המקום עמוס יחסית. לכן, כדי שהשלווה תהיה מלאה וההתמסרות תהיה טוטאלית, הגיעו לכאן באמצע השבוע.  כך תרוויחו פעמיים: גם תבריזו מהעבודה בשובבות חיננית - וגם תזכו לאמבט יער פרטי מול הנוף.

אם אתם כבר כאן, כדאי לדעת שבקירבת מקום, מצוי מעיין נוסף, קטן ואינטימי, העונה לשם עין דיבשה (כחצי ק"מ צפונה מכאן, על כביש 918).

להגיע ושאר עניינים

נוסעים על כביש גדות-גונן (כביש 918), ומחפשים את חניון עין תינה, שיופיע בין סימני הק"מ 23­-24. לאחר שמחנים, הולכים מעט מזרחה ואז דרומה על פי שביל הטיול המסומן בירוק. בשלב מסוים צועדים בתוך המים, לצד צמחיית נחלים מרשימה, עד שמגיעים אל מרגלות המפל.

המסלול בדרגת קושי קלה, מתאים למשפחות ואורכו הכולל כ-2.5 ק"מ | הירידה מהמפל חזרה לחניון- על סימון שבילים כחול | אין לרדת משבילים מסומנים, אין ללון במקום, אנא השאירו אחריכם שטח נקי.