בתקופת הקורונה, שרי בכמאיר ארזי, מנהלת שירות בכירה בחברת אל על המשיכה לעבוד ולטוס מסביב לעולם, בעיקר בטיסות חילוץ ומטען. כך, בזמן שכולם היו סגורים בבית, היא היתה מהיחידים שיכלו להמשיך ו"לראות" עולם. באותה התקופה היא פתחה עמוד טיקטוק ואינסטגרם בשם "Hadayelet", והיתה מעדכנת על מה שקורה במקומות שאף אחד לא יכל להגיע אליהם באותה התקופה.

היא כמובן צברה לא מעט עוקבים בזמן קצר וכיום, לאחר שטיסות והחופשות חזרו לעצמם בכל הכוח, היא ממשיכה לעדכן ולתת טיפים מנקודת מבטה של דיילת שנמצאת כבר 22 שנה במקצוע. ביקשנו ממנה לתת לנו את הטיפים הכי חשובים שיש לה כרגע. "אני לא יודעת מה אנשים מכירים או לא מכירים, אבל אלה הדברים שאני חוזרת עליהם הכי הרבה":

1. לא להגזים בזמן שמגיעים לשדה

בתקופה הזו חשוב להגיע מוקדם לשדה אבל לא צריך שש שעות לפני. לרוב הצ'ק אין נפתח שלוש שעות לפני הטיסה וזה מספיק. מי שמגיע לפני סתם מייצר עומס מיותר. ניתן גם להגיע ולעשות שירות טרום טיסה יום קודם (שירות של אל על ליעדים ספציפיים) ולעשות צ'ק אין מראש באתר. אם תעשו זאת, תעברו ישר במעבר W ותחסכו זמן.

עומסים בנתב
עומסים בנתב"ג|צילום: n12

 

2. טרולי אאוט - תיק יד אין

מומלץ להגיע לטיסה עם טרולי אבל צריך לקחת בחשבון שייתכן וייקחו לכם אותו בגייט או בעלייה למטוס. הסיבה היא כי המטוסים לא מיועדים ל-100 אחוז נוסעים שמביאים איתם טרולי, ולכן מומלץ להגיע גם עם תיק יד קטן ולשים בו את הדברים החשובים כמו: מסמכים, תרופות, מטענים, תמ"ל לתינוקות וכו. בתרחיש הכי גרוע אם הטרולי לא מגיע עדיין יהיו לכם הדברים החשובים.

3. יש מדינות שעדיין דורשות בדיקות קורונה 

חשוב עדיין לברר מה דרישות היעד אליו טסים. לכל נמל תעופה ומדינה יש הנחיות שונות. בחלק מהטיסות עדיין צריך לטוס עם מסכות, חלק עדיין דורשות בדיקות שליליות. 

בכלל, תקראו את האותיות הקטנות, כי אתם לא תמיד תקבלו את מה שחשבתם שמגיע לכם. אמנם טיסה זה דבר ספונטני, אך אנחנו עדיין בעידן שבו צריך לדעת הכל מראש. אני נתקלת בהרבה תסכול של אנשים בגלל זה.

4. תביאו אוכל לטיסה

הרבה אנשים רגישים לכל מיני מוצרים או מנסים להקפיד על אוכל בריא. כיום בחלק מהטיסות יש רק כריכים, אז מי שלא אוכל גלוטן זו בעיה. לא לשכוח גם לזרוק גם את האוכל לפני שיורדים מהמטוס כי זו יכולה להיות בעיה כשתנסו להיכנס למדינה בה נחתתם.

 5. הביאו את הבידור מהבית

חומרי קריאה, להוריד סרטים מנטפליקס, להוריד ספרים ולדאוג לרשימות השמעה בספוטיפיי, כל אלה יכולים מאוד לעזור לכם להעביר את הזמן בטיסות בהן אין מערכת בידור. לא לשכוח גם מטען נייד, כי הסוללה נגמרת.  אני גם מביאה כל מיני בירוקרטיות ביתיות שלא עשיתי כדי לטפל בהן בזמן הטיסה, זו אחלה הזדמנות לעשות זאת.

 6. תתלבשו בהתאם

אל תבואו לטיסה עם גופייה וכפכפים, זה פחות מתאים כי בטיסה קר והטמפרטורה לרוב נעה בין 21-23 מעלות וגם לא זזים יותר מדי. אני ממליצה לבוא עם מכנס ארוך ונעים, קפוצ'ון ובצורה נוחה. חשוב לזכור שתמיד מורידים את הטמפרטורה ולא מעלים אותה.

7. גדג'טים לטיסות

כל מה שיסייע לנוחות שלכם: כריות נוחות, אוזניות שאוטמות רעשים, כיסוי עיניים, מחזיקים לטלפון וכו. כל עזר חיצוני כזה יכול לעשות טוב. בבתי מרקחת יש אטמים לכאבים באוזניים למי שסובל.

אישה ישנה במטוס (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
אישה ישנה במטוס|צילום: אימג'בנק / Thinkstock

8. בקבוק רב פעמי

אסור לעלות נוזלים מעל כמות מסוימת לטיסה. כך, אם תביאו בקבוק רב פעמי יהיה אפשר למלא אותו בשדה אחרי הבידוק וזה תמיד חשוב ועוזר.

9. להתפנק בטרקלין

לפני הטיסה מומלץ להעביר את הזמן בטרקלין. כך, ניתן להעביר בו את הזמן ולאכול במקום לבזבז כסף על קפה בשדה. הרבה פעמים גם אפשר להיכנס בחינם בעזרת חברות אשראי או מועדוני לקוחות.

10. סבלנות וחמלה לנותני השירות

שרי בכמאיר ארזי (צילום: באדיבות המצולמת)
שרי בכמאיר ארזי|צילום: באדיבות המצולמת

זו תקופה שחסרים בה עובדים בכל העולם. זו ממש לא בעיה שהיא רק שלנו, זה נמצא בכל מקום, אין עובדים. מי שכן באים לעבוד, צריכים שתהיו איתם יותר סבלניים, ובמקום זה הם מתמודדים עם עצבים. אנחנו אנשים שאוהבים אנשים וחשוב לנו שיהיה נעים. כולם גם מצפים לקבל את מה קיבלו בעבר וזה לא המצב כרגע לצערי. הכל זה בגלל מחסור בכוח אדם.