כבר כמה חודשים שיש עניין וסקרנות גדולה סביב המקום הסודי, ששמו נלחש מפה לאוזן ומגביר את הבאז שנוצר סביבו - ה'סוהו האוס'. אם טרם שמעתם עליו כנראה שאתם לא שייכים לקליקה הנכונה שכבר הייתה, ומאידך לזו שרוצה מאוד להיות ומחפשת את הקשרים הנכונים.

המקום הסודי הנחשק ממוקם באחד מהרחובות הראשיים והמרכזיים של יפו, מסתתר מאחורי חומה, מתהדר בשני צריחים מרשימים, ושום שלט לא מעיד על היותו. אך יודעי דבר כבר יודעים. ואנחנו, שמתים על סודיים וסגורים, ועל כאלה שנוכל להשוויץ שהיינו, ראינו והתחככנו, יצאנו לבדוק הכצעקתה - ובכן, כן. לגמרי כן.

>> עוברת לקדמת הבמה: זוהי יפו החדשה


מה זה בעצם הסוהו האוס?

ה-Soho House Tel Aviv נפתח בספטמבר האחרון, והוא השלוחה המקומית לרשת מועדוני חברים הפזורים ברחבי העולם. מדובר בקונספט של רשת מועדונים סגורים ואקסקלוסיביים שהחברות בהם, רק שתדעו, אינה מבוססת על עושר או מעמד אלא על יצירתיות, קריאטיביות וחדשנות, כך שאתם חייבים להימנות עם קהילת יוצרים - אמנים, סופרים, עיתונאים, מעצבים, שחקנים, פרסומאים וכד', כדי להיות חברים של קבע. לרשת יש, נכון להיום, 30 מועדונים הפרוסים ברחבי העולם, בין השאר בניו יורק, לוס אנג'לס, סן פרנסיסקו, לונדון, מדריד, אתונה, מינכן, ברלין, ורשה, איסטנבול, באלי, בנגקוק, סינגפור ודובאי, והחברות הבינלאומית מאפשרת כניסה לכל המועדונים האלה. 

סוהו האוס איסטנבול (צילום: theendup, shutterstock)
בניין הסוהו האוס באיסטנבול|צילום: theendup, shutterstock

השמועות מדברות שנכון להיום יש כ-60 אלף חברים בעולם, וכ-1,000 חברים במועדון המקומי ומאות שממתינים בתור להתקבל. החברות היא בתשלום שנתי של 7,200-8,800 שקלים

הסוהו האוס הראשון הוקם ב-1995 על ידי ניק ג'ונס, אז הבעלים של מסעדת קפה בוהמיינית בסוהו הלונדוני. ג'ונס פתח את המועדון בקומה שמעל המסעדה, וחבריו הראשונים היו שחקנים ואמנים שנמנו עם הלקוחות הקבועים שלו. הביקוש הגדול הוביל לפתיחתם של עוד שני בתים צמודים, שבהמשך הפכו ללוגו הרשמי של הרשת. שלוש שנים אחרי נחנך Babington House – מלון שנפתח באחוזה עתיקה במחוז סומרסט, שהפכה לבית נופש כפרי לחברים הלונדונים.  ב-2019 התרחבו לראשונה גם לאסיה ופתחו מועדונים בהונג קונג ובמומבאי, וב-2021 שמו גם אותנו על המפה, ובחרו ביפו כמקום הנכון לפתוח את השלוחה הישראלית.

איך נראה הסוהו האוס ביפו?

מועדוני הרשת ממוקמים בבניינים מיוחדים, מרשימים ויפים, לרב גם היסטוריים, כך גם המועדון היפואי. הבית המקומי נפתח באחד מהמבנים הראשונים, היפים והמוכרים בעיר שמזכיר ארמון, או מבצר, הודות לשני הצריחים הניצבים בצידיו, שהעניקו לו את שמו – בניין הצריחים.

הבניין נבנה ב-1883-1917 והיה מהראשונים שנבנו מחוץ לחומות. הבית אכלס את מסדר האחיות סנט ג'וזף (שהתחייבו לחיי צניעות, עוני וצייתנות), ובהמשך תפקד כמנזר וכבית הספר הצרפתי-קתולי לבנות. המהפך חל בשנה שעברה עת עבר לידיה של רשת הסוהו האוס, ואם בעבר הסתובבו בו רק נזירות, מורות ותלמידות, הרי שהיום, שומו שמים, תראו כאן גם גברים, ועוד מהחתיכים בעיר.

סוהו האוס (צילום: אריאלה אפללו)
מזכיר ארמון או מבצר הודות לשני הצריחים הניצבים בצידיו|צילום: אריאלה אפללו

עיצוב הבית הוא שילוב בין עבר להווה בהשראת התרבות, הצבעים וההשפעות ההיסטוריות של יפו, והמאפיינים המקוריים של הבניין. על העיצוב היה אחראי צוות אדריכלים ומעצבים בינלאומי, שנבחר מתוך עשרות מעצבים שעובדים ברשת. הצוות מקפיד בכל ארץ לשלב גם מעצב מקומי, כשלמשימה ביפו גויס האדריכל רמי גיל.

סוהו האוס (צילום: דור שרון)
עיצוב הבית הוא שילוב בין עבר להווה בהשראת התרבות|צילום: דור שרון

המעצבים חויבו בשימור מראה "הארמון" המהודר – החיצוניות, החללים הגדולים והגבוהים מאוד, הרצפות המצוירות, חלונות העץ וגרם מדרגות השיש - מראה אירופאי קלאסי לו הוסיפו שטיחים, ריהוט אלגנטי, בהשראת הבאוהאוס, וכן ריהוט, טקסטיל, תאורה, כלים ואביזרים שנלקחו מהסוהו הום – מותג הבית העולמי. בגינה היפה הוסיפו ברים ומסעדה בניצוחו של השף עידו זרמי, בריכה, עמדת D.J וטרסה מוקפת בעצי זית בני 300 שהובאו מהגליל.

סוהו האוס (צילום: אריאלה אפללו)
על העיצוב היה אחראי צוות אדריכלים ומעצבים בינלאומי|צילום: אריאלה אפללו
סוהו האוס (צילום: אריאלה אפללו)
הטרסה מוקפת בעצי זית בני 300 שהובאו מהגליל|צילום: אריאלה אפללו

על הקירות נתלה אוסף מפואר של יצירות אמנות שבחרה קייט בריאן, האוצרת הראשית של הרשת, שהתמקדה באמנים ישראלים ובהם דוד עדיקא, פריד אבו שקרה, מיכל נאמן, דנה יואלי ואחרים.

איך מתקבלים לסוהו האוס?

הסוהו האוס בהגדרה של היזמים "הוא מקום לחברות המגוונת שלנו להתחבר, לגדול, ליהנות ולהשפיע. מההתחלה, ולאורך 27 שנות ההיסטוריה שלנו, החברים תמיד היו בלב של כל מה שאנחנו עושים". חברי המועדון מקבלים "סל תרבות" עשיר ומגוון שכולל בין השאר אירועי אמנות, קולנוע, אופנה, וקולינריה, הופעות מוזיקה וסטנדאפ, מסיבות, סדנאות (יוגה ופילאטיס למשל), חדר כושר, בריכה וחללי עבודה. וגם, מסעדה, ברים וחדרי מלון בתשלום נוסף. בחלק מהבינלאומיים יש גם ספא ובית קולנוע.

על פי חוקי הבית כל חבר יכול לארח עד שלושה אורחים במועדון, במסעדה ובבר. חבר יכול גם להמליץ עליכם כעל Soho Friends ותמורת מנוי שנתי תוכלו להתארח במלון בלבד, בתוספת תשלום על החדר, כמובן

כחלק מסל התרבות היפואי נערכה למשל בחודש שעבר מסיבת פורים, שהפכה לאחת מהמדוברות בעיר. החברים מספרים שלרגל המסיבה הבית הפך למועדון לילה עם תאורה פסיכודאלית, מיצגי אמנות, תחפושות מושקעות, אלכוהול ללא הגבלה, רחבת ריקודים לוהטת ו-D.J מובילים בהם רומן פלוגל, שהוטס במיוחד מברלין.

החברות במועדון נעשית בשני מסלולים – מסלול מקומי ובינלאומי המקנה כניסה לכל אחד מ-30 המועדונים הפרוסים ברחבי העולם. מספר החברים בכל מועדון הוא סוד כמוס אך השמועות מדברות שנכון להיום יש כ-60 אלף חברים בעולם, וכ-1,000 חברים במועדון המקומי ומאות שממתינים בתור להתקבל. החברות היא בתשלום שנתי של 7,200-8,800 שקלים, פלוס דמי רישום חד פעמיים, ואם אתם בני 27 ומטה הרווחתם ביג טיים ותשלמו רק 1,800-4,400 שקלים.

סוהו האוס (צילום: דור שרון)
מספר החברים בכל מועדון הוא סוד כמוס|צילום: דור שרון

וגם אם אתם נמנים על הקהילה היצירתית, כתנאי ראשון לקבלה, לא בטוח שזה יספיק לכם, אבל אם תגישו בקשה שתלווה בהמלצה של חבר מביא חבר - כלומר שחבר מועדון ימליץ עליכם, הרי שדרככם לחברות תהיה קצת יותר וקלה. ואם לא התקבלתם, או שאתם לא נמנים על סקטור היצירתיים, זה לא אומר שהכניסה חסומה בפניכם, להפך, רק תמצאו חבר והוא ידאג להכניס אתכם. על פי חוקי הבית כל חבר יכול לארח עד שלושה אורחים במועדון, במסעדה ובבר. חבר יכול גם להמליץ עליכם כעל Soho Friends ותמורת מנוי שנתי תוכלו להתארח במלון בלבד, בתוספת תשלום על החדר, כמובן.

סוהו האוס (צילום: דור שרון)
המלצה של חבר יכולה לעזור בקבלה למועדון|צילום: דור שרון

המודל העסקי של המועדונים לא ממש ברור, ולא בטוח אם הם רווחיים בהתייחס לעלות והחזקת המבנים ההיסטוריים, למיקומם, לגודלם ולתוכן ולפעילות שהם מציעים. מעבר לדמי מנוי, שאר ההכנסות מגיעות מהמסעדות, הברים, המלונות, חנויות הקוסמטיקה וההום-סטייל שלהם, ושכירת הבתים לאירועים. גם בהנחה שמשלמים על החברות, וכל השפע שמקבלים בתמורה (ובראשם המעמד הנחשק בארץ של חבר מועדון), המודל העסקי, האישי, הוא הכי Value for money לחברים אך לא בטוח שלבעלים.

 

ואם ברווחים עסקינן, או בהפסדים, אם לדייק – סוד גלוי הוא שמועדוני הסוהו הגלובליים בהפסדים גדולים, ועל פי עיתוני הכלכלה העולמיים ההפסדים מגיעים לכ-2 מיליארד דולר, שתפחו מאז פרוץ הקורונה. התקווה להתייצבות ולרווחים מגיעה מכוון הבורסה האמריקאית, שביולי האחרון הונפקו שם לאחר שגייסו 420 מיליון דולר.

מה יש בסוהו האוס?

Soho Works

הרעיון של המועדונים הוא לאפשר גם לעבוד בהם, במודל ה-WeWork , בעיקר כדי לעודד את האינטראקציה בין החברים להיפגש, לחלוק רעיונות, להעצים את היצירתיות וליצור יוזמות משותפות. נושא העבודה הלך והתעצם בעידן הקורונה ושינוי דפוסי העבודה, ובחלק מהמועדונים הכשירו חללים סגורים שהותאמו לפגישות וישיבות זום. לרשות החברים גם חדרי ישיבות, ציוד לפודקאסט, חללים לעריכת אירועים פרטיים ועוד. חללי העבודה, אגב, פתוחים גם ל-Soho Friends.

סוהו האוס (צילום: אריאלה אפללו)
במועדון אפשר גם להתארח וגם לעבוד|צילום: אריאלה אפללו

יש גם מלון

הבית מיתמר לגובה של ארבע קומות ומחלונותיו אפשר להשקיף אל העיר העתיקה, הנמל והים. בקומות הראשונה והשנייה פתחו מלון עם 24 חדרים בגדלים ובעיצובים שונים, בהם חדרים בגודל 18 מ"ר ועד דירות בגודל 60 מ"ר שמוקמו בצריחים העגולים. הדירות כוללות סלון, חדר שינה עם מיטת אפריון רומנטית, חדר רחצה עם אמבט ומקלחת גשם, מטבח ומרפסת. בכל החדרים פינת קפה ועוגיות וטואלטיקה של Cowshed - המותג הפרטי של הרשת.

לייף סטייל

הסוהו הוא לא רק מועדון חברים אלא עולם שלם של לייף סטייל כדוגמת הסוהו הום – ליין של רהיטים, טקסטיל, תאורה, כלים, אביזרים ואמנות, אותם ניתן להזמין באתר העולמי, וכן קו מוצרי טיפוח טבעיים שהושק ב-1998 תחת המותג Cowshed, שעומדים לרשות האורחים גם בחדרי המלון. בהמשך פיתחו גם את Soho Skin - ליין מוצרי קוסמטיקה שהותאמו, לדבריהם, לאורח החיים המהיר והקצבי של החברים.

כמה עולה החברות בסוהו האוס?

7,200 שקלים לחברות מקומית, 8,800 שקלים לחברות בינלאומית, 1,800-4,400 שקלים מגיל 27 ומטה, ו-1,000-1,900 שקלים לרישום חד פעמי.

1,200-4,000 שקלים ללילה במלון ו-140 יורו למנוי שנתי ל-Soho Friends, המאפשר להתארח במלון.

מיקום: רחוב יפת 27 | פרטים נוספים באתר