שביל ישראל - 1,000 קילומטרים מדן ועד אילת שסומן לפני מעל 20 שנה - הוא המוכר והוותיק ביותר מבין מסלולי הטיול הארוכים בישראל, ואלפי מטיילים צועדים בו מדי שנה. אלא שבשנים האחרונות נוספו שבילי טיול ארוכים נוספים שיחד הופכים את ישראל למעצמת טרקים קטנה במובנים מקומיים. כל אחד יכול לצעוד בשבילים האלה אמנם, אך דרוש תכנון מראש הכולל היכרות עם תוואי המסלול וארגון לוגיסטי שמביא בחשבון מה וכמה צריך לסחוב על הגב (אוכל, מים, ציוד) והיכן לנים כל לילה. כמו כן, לא חייבים ללכת רצוף את הטרק המלא ואפשר לעשות קטע או כמה קטעים לפי בחירה.
כבר בשלב התכנון מומלץ לקרוא מידע על השביל, להיעזר בפרסומים וסיפורי דרך, להתעדכן בשינויים ולהתאים את הצעידה לרצונות ולצרכים האישיים. לפני היציאה יש להתארגן מבחינה לוגיסטית ולוודא שאתם לוקחים מספיק מים ואוכל, מעודכנים בנקודות ההצטיידות הזמינות וסוחבים את כל ציוד החובה אבל לא הרבה יותר מזה. עכשיו, לאן הולכים? או.
שביל הר הנגב - לאוהבי המדבר ולמשפחות
אורך: 67 ק"מ
מתי סומן: 2016
סימון בשטח: סגול
חומר עזר: אתר שביל הר הנגב
שביל טיול בן 6 ימים החותך את הר הנגב, צופה אל נופי מדבר עוצמתיים ועובר דרך נתיבי דרך היסטוריים ועכשוויים. השביל מגיע אל אתרים קדומים ויישובים מודרנים וחושף את המטיילים בו לפסיפס האנושי המיוחד המרכיב את הנגב: בדואים, יהודים דתיים, קיבוצניקים ומטיילים.
השביל נוצר וסומן על ידי רז ארבל ושי יגל, מקימי מיזם TREKITISRAEL, הוא מתאים למשפחות ולטרקיסטים מתחילים בייחוד מפני שבסופו של כל יום ניתן לישון במאהלים בדואים או ביישובים קהילתיים בהם ניתן גם לאכול. שביל הר הנגב מתחיל ביישוב הקהילתי מרחב עם וממשיך דרך שדה בוקר, עבדת, רכס נפחא ומישור הרוחות עד מצפה רמון ומכתש רמון. חלק מהימים במסלול קלים וקצרים יחסית ואחרים בדרגת קושי בינונית-קשה ואפשר לתמרן ולעשות התאמות אישיות.
היום הראשון של המסלול מתחיל ביישוב מרחב עם ומסתיים בשדה בוקר (12 ק"מ), היום השני – מדרשת שדה בוקר עד עבדה (16.5 ק"מ), היום השלישי – עבדה עד נחל חווה (12 ק"מ), היום הרביעי – נחל חווה עד אריכא (11.5 ק"מ), היום החמישי – אריכא עד מצפה רמון (!2 ק"מ), היום השישי – מצפה רמון עד חניון בארות במכתש (19.8 ק"מ שהם בעצם מקטע 39 בשביל ישראל).
ג'יזס טרייל (שביל ישו) - לא רק לצליינים
אורך: 65 ק"מ
מתי סומן: 2008
סימון בשטח: כתום
חומר עזר: אתר ג'יזס טרייל, דף פייסבוק, טיולים מאורגנים בשביל
מסלול טיול בן 6 ימים באזור הגליל המחבר בין האתרים החשובים בחייו של ישו בנוסף לאתרים היסטוריים ודתיים אחרים. השביל מציע אלטרנטיבה למטיילים ולעולי רגל המעוניינים לחוות את צעדי ישו בצורה אותנטית דרך השטח. הוא לוקח את המטיילים בין הנופים היפים של הגליל מתחיל בנצרת ועובר דרך גן לאומי ציפורי, כפר כנא, אילניה, קיבוץ לביא, קרני חיטים, נבי שועייב, הגן הלאומי ארבל, מגדל, טבחה, הר האושר וכפר נחום. את השביל יזמו דיוויד לנדיס (תרמילאי אמריקאי שאף סימן את השביל בעצמו כבר ב-2007), ויזם התיירות מעוז ינון וב-2010 יצא לאור מדריך לשביל שכתבו דיוויד ואנה לנדיס.
באתר השביל ניתן למצוא מידע רב אודותיו ובשיתוף עם רשת אברהם טורס (מבית אברהם הוסטלס) - שאחד מבעליה הוא (מעוז ינון) היה שותף בפיתוח השביל – ניתן להצטרף לטיול מאורגן בשביל המתאים לעצמאיים ולקבוצות. החבילות מתאימות למעוניינים לצעוד בשביל אך להתעסק פחות בלוגיסטיקה וכוללות העברות, לינה, ארוחות, ספר הדרכה של השביל ועוד).
שביל אזורי רמת מנשה - לטרקיסטים מתחילים
אורך: 64 ק"מ, 4 מקטעים
מתי סומן: 2014
סימון בשטח: כתום
חומר עזר: דף פייסבוק שביל אזורי רמת מנשה
שביל צעידה בדרגת קושי קלה יחסית, היוצא משביל ישראל וחוזר אליו. תחילתו במצפה עופר ואז חוצה השביל את רמות מנשה ושב אל תוואי שביל ישראל באזור נחל תנינים. ההולכים בשביל ישראל שיבחרו לצעוד בו יוותרו על מקטע של 17 ק"מ משביל ישראל, אך ירוויחו צעדה ייחודית במרחב הביוספרי של רמות מנשה. ניתן לטייל במקטעים בשביל או ללכת בו רצוף. השביל הוא יוזמה של שלמה ברנד, שהיה בזמנו המנהל האזורי במרחב מטעם קק"ל והוא הוקם בשיתוף עם קק"ל. השביל עובר דרך יערות, מטעים, נחלים, תצפיות ותלים וניתן ללון בשטח ובמקומות נוספים לאורכו ובקרבתו. השביל מסומן בצבע כתום ובמקומות בהם הוא חובר לשבילים קיימים נוספת נקודה כתומה בנוסף ל לסימון הרגיל.
שביל יזרעאל - שדות, הרים, היסטוריה וקהילות
אורך: 100 ק"מ ציר ראשי שחובר לשבילי משנה קיימים שאורכם יחד 200 ק"מ. 24 קטעים
מתי סומן: 2016
סימון בשטח: חום/ירוק/צהוב
חומר עזר: שביל יזרעאל באתר קק"ל, פייסבוק ידידי השביל, השביל באתר המועצה האזורית עמק יזרעאל, מפת השביל
סומן בשטח ב-2016 על ידי קק"ל והמועצה האזורית עמק יזרעאל. השביל העובר בעמק יזרעאל והרי נצרת מאחד ישובים, קהילות, נופי טבע ואתרים דרך ציר טיול בר קיימא המותאם להליכה, רכיבת אופניים ורכיבת סוסים. אורך השביל המלא כולל שבילי המשנה 200 ק"מ והוא מעגלי, הציר הראשי בן 100 הק"מ מתחיל בפסל אלכסנדר זייד ומסתיים באחוזת ברק. השביל עובר באתרים ידועים ובהם ציפורי, תל שמרון ושמורת בלפוריה, אבל חושף גם אתרים פחות מוכרים כמו עין גדעון, מעיינות אלונים, מחילות מסתור בחורבת רומה, עין מַקָּב, בית הכנסת הקדום ביפיע ואבן השבת בתמרת. ניתן לטייל מתחילתו עד סופו או במקטעים ושבילי משנה החוברים אליו, מקשרים יישובים ונקודות עניין ומאפשרים חלופות והרחבות. סימון השביל הוא בצבעי חום/ירוק צהוב שנבחרו משום שמסמנים את גלגל הצבעים של שדות העמק, מרכיב מרכזי בנוף היזרעאלי.
היוזמה לסימון השביל נולדה ב-2011, כשרכז הנוער של המועצה האזורית עמק יזרעאל אז אודי שניצר ישב עם חניכיו, וביחד ביקשו למצוא רעיון שבו יוכלו לציין את שנת המאה להתיישבות בעמק יזרעאל. אחת החניכות עבדה בוועדה לשבילי ישראל והציעה לסמן שביל שיעבור בין יישובי המועצה האזורית. את תכנון השביל עשה מתניה מיה, תושב המועצה האזורית, גיאוגרף ומתכנן ערים והוא סומן מתוך מחשבה על שימור העבר ההתיישבותי, אתרי טבע נוף והיסטוריה לצד טיפוח הוויה חברתית-קהילתית עכשווית. על כל מקטע שביל אחראית קהילה מקומית שהייתה מעורבת בתכנון, בפיתוח ואחראית גם על התחזוקה השוטפת.
שביל הגולן - ההמשך הטבעי של שביל ישראל
אורך: 120 ק"מ, 15 קטעים באורך משתנה 6-12 ק"מ
מתי סומן: 2007
סימון בשטח: כחול/לבן/ירוק
חומר עזר: ספר "המדריך לשביל הגולן" מאת: יעקב שקולניק וישראל אשד, דף פייסבוק של המדריך, שביל הגולן באתר הגולן, מפת סימון שבילים 1
השביל הרגלי מתחיל בהר חרמון (1,480 מטר) ומסתיים בעין תאופיק (200 מטר). הוא עובר דרך כמה אזורים פחות מטוילים ברמת הגולן וכולל 15 מקטעים שלכל קצה שלהם יש גישה עם רכב. אפשר לצעוד בו בשני הכיוונים, אך ההליכה דרומה קלה יותר בגלל מקטע מג'דל שמס בקטע 1 שהוא גם קטע ההליכה המאתגר יותר בשביל. צבעי סימון השביל הם כחול (המסמן את הכנרת), לבן (המסמן את החרמון) וירוק (המסמן את הגולן), אך הוא נסמך גם על שבילים קיימים בעלי סימון שונה.
שביל הגולן הצפוני כולל 5 קטעים: מהחרמון לנמרוד, מנמרוד לתל קצעה, מתל קצעה לאנדרטת פלס"ר 7, מאנדרטת פלס"ר 7 לבאב אל הווא, מבאב אל הווא לחניון עין זיוון.
שביל הגולן המרכזי (5 קטעים): מחניון עין זיוון להר חוזק, מהר חוזק לחושנייה, מחושנייה לאום אל דנניר, מאום אל דנניר לחניון דליות, מחניון דליות לאום אל קנאטיר.
שביל הגולן הדרומי: מאום אל קנאטיר לנחל תאנה, מנחל תאנה לחורשת גבעת יואב, מחורשת גבעת יואב לאמפי גולן, מאמפי גולן למבוא חמה, ממבוא חמה לעין תאופיק.
אפשר לצעוד בקטעי השביל וללון בחניונים בשטח ללא תשלום לפי המלצות מתכנני השביל או לשלב לינה בחדרי אירוח או קמפינג מסודר. בדומה לשביל ישראל גם בשביל הגולן יש מלאכי שביל בהם ניתן להיעזר כשצריך עצה טובה או מקום ללון. רשימה שלהם מופיעה באתר הגולן. השביל סומן על ידי הוועדה לשבילי ישראל של החברה להגנת הטבע, שגם מתחזקת אותו.
שבילים חדשים נוספים בישראל: שביל הסנהדרין, שביל השרון, שביל גולני, שביל סובב מכתש רמון, שביל עמק המעיינות