הקיץ אמנם הסתיים, אבל גם בחורף אפשר ואפילו מומלץ לצלול. "הטמפרטורה במים נשארת פחות או יותר קבועה בכל ימות השנה", אומרת מדריכת הצלילה ירדן זר אביב ממועדון הצלילה פרו דייב, "והצלילה עצמה יכולה להיות נעימה עם חליפה מתאימה". יתרון נוסף לצלילה בחורף הוא היעדר עומס. "מי שבוחר לצלול בחורף מקבל ים נוח", אומרת זר אביב. "אתרי הצלילה, גם המפורסמים שביניהם כמו הסטי"ל לא עמוסים ולפעמים ריקים. ומי שמעוניין ללמוד צלילה יכול ליהנות מקורסים קטנים ואישיים יותר".

נקרות (צילום: פרו דייב)
אפילו מומלץ בחורף. צוללנים בארץ, רגע לפני הקפיצה למים|צילום: פרו דייב


אם אתם מתגעגעים לים ורוצים בסוף השבוע הקרוב לבלות במעמקים, לפניכם אתרי הצלילה המומלצים באילת. מכירים אתרים נוספים שפחות מוכרים? שתפו אותנו!

1. הסטי"ל

הסטי"ל הוא האתר המפורסם ביותר אותו מכיר כל צולל. מגיעים אליו בדרך כלל כחלק מקורס הצלילה הבסיסי מחוף הווילג'. "קל להגיע ולנווט לשם", מסבירה זר אביב. "גם לצוללים מתחילים".
איך מגיעים: לוקחים אזימוט 90 מעלות מהחוף או שחייה על הגב עד המצוף הראשון ויורדים באמצעות אנך עד אח"י סופה (השם האמיתי של הסטי"ל).
מומלץ: להמשיך מהחרטום שלו לכיוון צפון מזרח, אז מגיעים לאתר שנקרא הפרדייס - אתר עשיר באלמוגים ובדגים. "עוד יותר יפה להמשיך באותו קו עד שמגיעים לנקודה בה שדה האלמוגים מתחלף בחול", מוסיפה זר אביב. "אז ממשיכים צפונה על אותו קו גבול ומתגלה קיר אלמוגים מרשים שמגיע עד 40 מטר ויותר".
חשוב מאוד: יש לשים לב לצריכת אוויר במסלול הזה. למי שתהה, אגב, מדובר בספינה שלא הוטבעה בלחימה אלא בכזאת שהוטבעה בשנת 1991 כדי להיות שונית מלאכותית. הרווח של כולנו.

סטיל (צילום: אמיר גור)
מומלץ לצוללים מתחילים. הסטי"ל|צילום: אמיר גור

2. אתר האוניברסיטה

אל דאגה, באתר האוניברסיטה אין סמינרים ומבחנים בסוף הקורס, אבל הוא בכל זאת משמש לצרכי מחקר. יש מי שהגדיר אותו כגן עדן לצלמים.
איך מגיעים: יוצאים מחוף המגדלור, פונים צפונה כשהמדרון לשמאלך, וחוזרים בדיוק בכיוון ההפוך כשהמדרון מימינך. "האוניברסיטה הוא אתר שמצטיין בשילוב מנצח של אלמוגים, מגוון דגים ובעלי חיים נוספים", מסבירה זר אביב.
מומלץ: האוניברסיטה הוא אתר שאורכו מגיע ל- 18 מטר. אפשר להגיע גם יותר עמוק אבל אין צורך. "המסלול יכול להיות ארוך, תלוי בצריכת האוויר", היא מוסיפה. "ממשיכים עד שמגיעים לחצי מיכל צפונה וחוזרים. לאורך כל המדרון אפשר להתקל במיני כלובים, צמיגים, מיכלים - כל מיני "גרוטאות" שהפכו לשוניות עם הזמן".

האוניברסיטה (צילום: פרו דייב, האתר הרשמי)
משמש לצרכי מחקר. אתר האוניברסיטה|צילום: פרו דייב, האתר הרשמי

3. שמורת האלמוגים

אתר יפהפה גם בעומק רדוד וגם עמוק יותר. ברדוד (8 מטר) נמצאים הסלעים המפורסמים יהושוע ומשה.
איך מגיעים: "בעומק גם יפה מאוד לטייל", אומרת זר אביב. "הכניסה דרך הגשרים בתשלום וכוללת תדריך של מדריך מקומי של שמורת הטבע. אפשר להגיע לסלע משה ויהושוע דרך חוף בן הרוש וכך לא לשלם כניסה, אבל אז בדרך כלל אין מספיק אוויר גם לצלילת עומק בשמורה. בנוסף צריך לחזור גם דרך חוף בן הרוש הסמוך כפי שהגעת".

חוף אלמוג (צילום: פרו דייב)
הצלילה בתשלום וכוללת תדריך. שמורת האלמוגים|צילום: פרו דייב

4. המערות

מדובר באתר יפהפה, לא קשה לניווט ולא עמוק (עד 6 מטר). "יש בו מגוון אדיר של בעלי חיים", מסבירה זר אביב. "הוא ממוקם מול מועדון סנובה והמסלול שלו קל - מהמצוף צפונה".
איך מגיעים: 300 מטרים מחוף הוילאג' לכיוון דרום. מצד שמאל נמצא שלט גדול של רשות הטבע והגנים. שם, עם משפך של חבלים נגיע למים. משוטטים ליד הסלעים והמערה וחוזרים דרומה.
מומלץ: האתר זכה לשמו בשל גוש אלמוגים גדול שמתחתיו יש מעבר, בדומה למערה.

המערות (צילום: פרו דייב)
מגוון אדיר של בעלי חיים. המערות|צילום: פרו דייב

5. חוף הנסיכה

חוף יפה לצלילות רדודות ועמוקות. בימים של זרם דרומי חזק נחמד לעשות צלילת היסחפות מהגשר הצפוני לדרומי, או מהמערות עד הגשר הצפוני.
מומלץ: אתר שמתאים לצלילת לילה, בעומק רדוד של שישה מטרים. האתר מלא בגושי אלמוגים בתצורות שונות וגם בדגה.

צלילה בחוף הנסיכה (צילום: אמיר גור)
מתאים בעיקר לצלילת לילה. חוף הנסיכה|צילום: אמיר גור

6.ריף הדולפינים

מדובר בריף סגור יותר שצפוני ביחס לשאר אתרי הצלילה באילת. הכניסה לשם היא אך ורק דרך הריף ולא דרך אף מועדון צלילה אחר.
מומלץ: "אפשר לבלות שם יום שלם בריף הדולפינים. במקום יש גם צלילות היכרות וגם אפשר להשכיר דרך האתר ציוד ולצלול עצמאית", אומרת זר אביב. "וכמובן, האטרקצייה הגדולה באתר היא ההאכלה של הדולפינים". אמנם מדובר בצלילה יקרה יותר, אבל מי שרוצה לראות דולפינים יסכים ככל הנראה לשלם.

אטרקציות באילת: ריף הדולפינים באילת (צילום: יוליה פריליק-ניב, LIVING)
הכניסה היא אך ורק דרך הריף. ריף הדולפינים|צילום: יוליה פריליק-ניב, LIVING

בנוסף לכל אלה, חשוב שתקפידו על כללי בטיחות בצלילה בחורף: התעדכנו במצב הים והרוח, הימנעו מצלילות אוויר נמוכות (בתנאי קור שכרון עומקים עשוי להקדים), התאימו את כמות המשקולות לסוג החליפה, אל תשכחו שגם בחורף צריך להקפיד על שתייה.


אוהבים לצלול? תעשו לנו לייק!
>> חמישה צימרים לחופשה חורפית