ארוחות משפחתיות הן סיר לחץ, אפילו אם אתם מאלה שבאמת חושבים שההורים הם החברים הכי טובים שלהם. זאת עצבנית מהבישולים, זאת קמה שמנה בבוקר ובטוחה שכולם אשמים, ההוא לא מסתדר עם המפה ואלה מדברים בקול כל כך רם כל הזמן, שאתם רק רוצה להשתיק אותם בבעיטה. תוסיפו לזה ימים של קניות, בישולים, "אני לא יושב ליד הדודה היורקת" וערימות כלים, וקיבלתם סוג של מלחמת עולם שלישית.
אז למה לא לארוז את המשפחה ולנסוע לארוחת חג במקום אחר, מקום שבו המשפחה המבעבעת שלכם היא רק עוד משפחה? אין כלים, אין היעלבויות, אפשר לא לסיים את הגפילטע בלי להידרש לשאלה "מה, לא טעים לך?", ובעיקר – לאף אחד לא נעים לשלוף את הכביסה המטונפת קבל עם ועולם. למה לא? אין סיבה. הנה האפשרויות.
חג יוקרתי
מה בתפריט: ארוחה של השף עובד אלפיה, בליווי יינות מיקבי ברקן. בראשונות: מרק צח וקרעפלך בשר, גפילטע פיש עם חזרת אדומה וגזר מאודה, כבד קצוץ, סלט סלק סלרי ואגוזים, סלט גזר אסייתי בתחמיץ לימון, סלט חצילים טורקי, עגבניות שרי, פלפל חריף, בצל סגול בשמן זית, טאבולה רימונים, עשבי תיבול ובטטה ופלפלים קלויים על האש; מנות ביניים: פילה דג ים בפלפל צ'ומה, עגבניות ארטישוק ירושלמי וכוסברה; עיקרית: אנטרקוט בבישול איטי בציר טבעי וירקות שורש, או עופיון בתנור וחיטה ירוקה מבושלת; קינוחים: קסטה, פרפה תפוחים ובראוניס שוקולד.
כמה עולה: 455 שקל למבוגר, 340 שקל לילד.
למי מתאים: לאניני טעם וחובבי שיק יוקרתי שהפרוטה מצויה בכיסם, וגם למי שרוצה להשוויץ לפחות עד פסח בארוחת החג שהוא ארגן למשפחה שלו.
שורה תחתונה: היקר והיוקרתי במלונות הרשת. אם זה מספיק טוב לשועי עולם כמו מדונה, זה כנראה מספיק טוב גם בשבילכם.
חג זורם
המקום: חאן שחרות, אירוח בלב המדבר.
מה בתפריט: סלק בעלים, חצילים קלויים, שרי וירוקים, סלט של תבלינים, שעועית ירוקה בפקאן, תפוחים בקינמון, מאפים מהטאבון, מרק צח, דג חריף, אורז מתובל, ירקות אדמה, כבש ועוף בקדירה, קינוחים ושתייה חמה, יין ומיצי פירות. שימו לב – הישיבה היא על הרצפה, סביב שולחנות נמוכים.
כמה עולה: 120 שקל למבוגר, 82 שקל לילד.
למי מתאים: יוצאי המזרח הרחוק, מכורי סיני ושאר לובשי שרוואלים, אנשים מה שנקרא "זורמים", שחושות מחומרים ממוחזרים במדבר עושות להם את זה.
שורה תחתונה: שאנטי במדבר – הכי רחוק מארוחה משפחתית קונוונציונלית שיש.
חג בוטיק
המקום: מלון הבוטיק וילה כרמל.
מה בתפריט: ראשונות: גפילטע פיש על צימעס חמוציות, פטה כבד מעוטר בגרעיני רימון וריבת הבית ומרק עוף עם קרעפלך במילוי בקר; עיקריות: צלי בקר בתאנים, כרעיים ברוטב פירות יבשים, פסטייה (מאפה בקר מתקתק ברוטב יין אדום ופירות יבשים); קינוח: אגסים ביין אדום על מצע קדאיף וגלידת וניל ושטרודל תפוחים; משקאות: כוס יין וכוס משקה קל.
כמה עולה: 250 שקל למבוגר, 115 לילד בגיל 3-12 (לאורחי המלון: 220 שקל למבוגר, 99 שקל לילד).
למי מתאים: משפחות אצולה מהצפון שיודעות להעריך קסם נוסטלגי, חובבי עיצוב אירופאי מאופק.
שורה תחתונה: אולי תתרגשו לשמוע שדוד ופולה בן גוריון התארחו במקום, כשעוד היה בית הארחה ולא מלון בוטיק.
ביזנס ופלז'ר
המקום: מלון העסקים לאונרדו, רמת החי"ל תל אביב.
מה בתפריט: מבחר מטעמי העדות. ראשונות: גפילטע פיש עם חזרת לבנה ואדומה, פטה כבדים דבש, רימונים ובריוש, חריימה עם גרגירי חומוס וכוסברה, סלט ירוק עם רימונים, אגוזי מלך ורימונים ברוטב ויניגרט תפוז, קרפצ'יו בקר בוויניגרט דבש ושמן זית; ביניים: מיני פסטיייה עוף ובצל ממולא ברוטב תמרינדי, מרקים (למשל עוף עם לוקשן וקניידלך); עיקריות: אוסובוקו כבש בבירה שחורה וירקות שורש, פרגית במרינדת רימונים, סילאן ושום, דלורית ממולאת בקר וירקות או פילה בקר במעטפת בצק עלים צרפתי, פטריות יער ורוטב יין אדום. בנוסף, יוגשו קוסקוס ביתי בטאג'ין מרוקאי, אורז בסמטי עם שקדים, צנובר ופיסטוק קלוי, ירקות שורש בשמן זית, תימין ושום קונפי ותפוחי אדמה אפויים; קינוח: מילבה תפוח עץ בקרם דבש, קרפצ'יו דלעת מסוכרת וסולת, סופלה שוקולד חם בגנאש לימונים, זביון שרדונה פירות יער ורימונים, טארט טאטן חבושים או אגסים או עוגת דבש. תפריט של שף איתן מזרחי.
כמה עולה: 350 שקל למבוגר, 180 לילד עד גיל 12 (לאורחי המלון 250 שקל).
למי מתאים: אנשי עסקים שמכורים לעבודה ורוצים לנצל גם את ערב החג למינגלינג, ובכלל כל מי שחשוב לו להישאר מחובר לאינטרנט-טלפון-טלוויזיה.
שורה תחתונה: ערבוב נעים של ביזנס ופלז'ר.
חג קיבוצי
המקום: מסעדת כפות תמרים, קיבוץ אילות בערבה, 1-700-703-710.
מה בתפריט: ראשונות: כבד עוף קצוץ מעוטר בחלת בצל פריכה, גפילטע פיש עם חזרת ביתית ודג נסיכה בנוסח מזרחי. עיקריות: צלי בקר ברוטב פטריות פורטבלו, בלונטין עוף ממולא בשר ברוטב תמרים ותאנים, ארטישוק ממולא בבשר וצנוברים, פרגית צלויה ברוטב פלפלת, ירכי עוף צלוי בסילאן, תוספות כמו אורז מתובל בנוסח מרקש עם שקדים קלויים, תפודים אפויים בעשבי תיבול ושמן זית, תפודים אפויים בירקות שורש וקייג'ין, ירקות אנטיפסטי, וגולת הכותרת: אסדו עגל מיוחד מושחם ברוטב ברביקיו; קינוח: עוגת דבש, שטרודל תפוחים עם רוטב וניל, סלט פירות וגלידות לילדים; משקאות: יין אדום ושתייה קלה.
כמה עולה: 160 שקל למבוגר, 130 שקל לילד.
למי מתאים: תושבי האזור וחובבי הדרום, וכל מי שמעוניין בחוויה קיבוצית מתקנת.
שורה תחתונה: חתיכת שבת אחים גם יחד.
חג בריטי-סקוטי
המקום: המלון הסקוטי, טבריה.
מה בתפריט: ארוחת מזנון לא כשרה של השף עודד שוורצברד. ראשונות: אנטיפסטי, גפילטע פיש, כבד קצוץ, סביצ'ה עם סלסה של רימונים, צ'ילי ירוק, ויניגרט של דבש ושמן זית, סינטה כבושה על סלט של פלפלים ובצלים חרוכים וטרין ירקות קלויים בגבינת עיזים; עיקריות: שוק טלה צלוי בתנור לבנים עם תפוחי אדמה מזוגגים בגרגירי חרדל, שאטו פילה בקר עם רוטב יין אדום ובצלי שאלוט, שוקי אווז במשרה של דבש, שום ורוזמרין וחריימה בורי מסורתי; קינוח: מבחר מתוקים.
כמה עולה: 375 שקל לסועד, לא כולל שתייה.
למי מתאים: חובבי תרבות ואוכל. בערב החג יתקיים במקום, במסגרת חודש הממלכה הבריטית, המופע "קברט של אהבה" עם הזמרת מיקאלה מימון.
שורה תחתונה: כור היתוך של גפילטע, חצאית סקוטית וחמת חלילים.
קלאסה ירושלמית
המקום: מלון ממילא החדש.
מה בתפריט: ראשונות: סלטים של במיה, לוביה ושעועית ירוקה, סלט ירוק, סלט עגבניות, בצל וכוסברה, סלט ארטישוק, עגבניות קונפי, זיתי טאסוס ושאלוט, אנטרקוט כבוש, צלפים ובצלי פנינה; ביניים: מרק חצילים; עיקרית: דניס, קרם ארטישוק, עגבניות שרופות, גרגירי חומוס ובמיה; קינוח: קומבינציית שוקולד ולרונה ופטיפורים. אין מה לומר, תפריט מינימליסטי ומוקפד.
כמה עולה: 350 שקל לסועד.
למי מתאים: אניני טעם וחובבי אסתטיקה, שאוהבים את ירושלים ולא מסתפקים בסתם אוכל.
שורה תחתונה: מלון חדיש ומעוצב לעילא, מול חומות העיר העתיקה. אם זה לא פיוז'ן אז מה כן.
חפלה בנצרת
המקום: מלון גולדן קראון בנצרת.
מה בתפריט: ארוחה במתכונת מזנון, עם שתייה קלה חופשי. ראשונות: מסבחה עם גרגירים, טחינה ושמן זית, עגבנייה עם חריסה, פלפל חריף ושום, חצילים מאודים עם קוביות עגבניות, צנובר ושקדים, סלט טבולה עם פטרוזיליה ובורגול, סלט גרגר הנחלים ופלחי לימון בתיבול סומק ולימון, סלט פטוש כפרי בעיטור לחם מטוגן, סלט באבא גנוש (חציל אפוי בתנור עם טחינה), סלט חרשוף עם ירקות שורש בתיבול בלדי, סלט תפוחי עץ עם אגוזים וצימוקים, מרק עוף צלול עם שקדי מרק ואטריות, מרק עדשים כפרי; עיקריות: בשר עגל מושרה במרינדה מזרחית (מוגש עם רוטב תאנים ורימונים), עוף סבתא ממולא באורז, בשר כבש צנובר בתיבול בהרט, תבשיל חוסה (בשר עם במיה, קוביות עגבניות וארטישוק), דג אפוי בתנור בתיבול מזרחי ומקלובה; קינוח: מנות אחרונות בנוסח נצרתי.
כמה עולה: 150 שקל למבוגר, 100 שקל לילד.
למי מתאים: שונאי קרפלך וגפילטע פיש, חובבי חפלות מזרחיות רבות משתתפים, לא ייקים ולא דודות פולניות.
שורה תחתונה: חומוס, פיתות וכבש, גם בארוחת החג.
חוויה אינטימית ברמת הגולן
המקום: בל עפרי, קדמת צבי, רמת הגולן – מתחם אטרקציות עם יקב בוטיק, גלריה, פינת חי, בוסתן, סדנאות וכפר תלמודי משוחזר.
מה בתפריט: ארוחה חלבית או בשרית, למשפחות או קבוצות חברים. בחלבית: לחם הבית, סלט ירקות, גבינת לבנה בשמן זית, גבינות שמנת בטעמי זיתים כבושים, בזיליקום, שום שמיר, בצל ירוק ושומשום, טפנד זיתים, מטבל לימון כבוש ושמן זית, פלטת גבינות קשות, שתייה חמה וקרה; בבשרית: פלטת סלטים, לחם הבית, סלט עגבניות מבושל, סלט גזר, סלט סלק אדום, סלט עלי סלק, כרוב בלימון ושמן זית, זיתים כבושים, מרק ירקות עשיר, ירך עוף עם שום, שמן זית ועשבי תיבול, תפוחי אדמה בעשבי תיבול ושמן זית וירקות אפויים, עוגיות הבית ותה צמחים.
כמה עולה: ארוחה חלבית: 45 שקל למבוגר, 30 שקל לילד מגיל 3; ארוחה בשרית: 90 שקל למבוגר, 50 שקל לילד.
למי מתאים: עוכרי ארוחות חג, חובבי זיתים, אוהבי פעילויות (המקום מציע סדנאות אפייה, הפקת שמן זית ויצירת יין בכפר משוחזר מימי התלמוד).
שורה תחתונה: הסבתא תקטר, אבל הילדים יהיו מרוצים (הם הרי דרכו על ענבים).
חג על הים
המקום: מלון קרלטון תל אביב.
מה בתפריט: מזנון מנות ראשונות הכולל בר ירקות, סלטים טריים ואנטיפסטי, סלמון כבוש, כבד קצוץ, פלטת רוסטביף וגפילטע פיש; ביניים: מרק עוף עם קרפלך ואטריות או מרק בצל; עיקרית: כתף עגל עם עצם בחיתוך, כתף טלה בחיתוך, פרגית עוף במרווה, ג'ינג'ר ושום, שוק מולרד ברוזמרין ודבש, דג דניס בירקות, תפוחי אדמה קטנים אפויים, פלחי בטטה אפויים בבזיליקום וג'ינג'ר, תחתיות ארטישוק ושעועית בשום, אורז עם פירות יבשים, קוסקוס ושניצלונים; קינוח: קרם קרמל, מוסים בצנצנות, סלט פירות העונה ועוגת שוקולד חמה.
כמה עולה: 375 שקל למבוגר, 280 שקל לילד בגיל 4-12.
למי מתאים: חובבי ים שאוהבים בריזה עם האוכל שלהם, חסידי בופה.
שורה תחתונה: עם הגב לים, עם הפנים לחותנת.
החלטתם דווקא להישאר בבית? אז לפחות תכינו עוגה הגונה: מתכון לטארט ריקוטה, תפוחים ודבש.