לפעמים הכל זה עניין של יחסי ציבור, כולנו מכירים היטב את נחל שניר, נחל השופט, מבצר אנטיפטרוס ועין עבדת אבל יש עוד המון מקומות מקסימים בישראל שההמונים פחות מגיעים אליהם. בדיוק בגלל זה אספנו בשבילכם כמה מקומות פחות מוכרים אבל לא פחות נפלאים. במיוחד לפסח.

את כל המקומות בכתבה ועוד רעיונות לטיולים ובילוי משפחתי תוכלו למצוא באפליקציה 'מפה לשם': לאפליקציה מותאמת לאנדרואיד לחצו כאן | לאפליקציה מותאמת למערכת IOS של אפל לחצו כאן.
מוזמנים להצטרף לקבוצת הפייסבוק של קהילת המטיילים של 'מפה לשם'.

נחל קורן: עמק הנהר הנעלם 

באמצע קיבוץ הגושרים מסתתר לו נהר נעלם, טוב, לא בדיוק נהר אלא נחל - קורן. מדובר באחד ממקורות נהר הירדן, נחל איתן שמתחיל בנביעה בעין קורן כחצי קילומטר צפונית לקיבוץ הגושרים, וזורם דרומה עד להתמזגות עם נחל דן. ב-1990, אורי דימנד, בן הקיבוץ, תכנן והקים מסלול קסום ונפלא לאורכו של הנחל.

כפתור 'נווט' באפליקציה 'מפה לשם' יוביל אתכם לחניה בקיבוץ בסמוך לבריכה, יש ללכת לקצה החניה, לעבור את הבריכה ולהמשיך עד לגן הפסלים ולפארק. יש לפנות ימינה לכיוון המלון, ואז כבר תזהו את השלט שמורה על תחילת המסלול. הדרך קלילה וכיפית, מוצלת, וניתן לשכשך במים הקרירים של הנחל. הולכים עד שמגיעים לשער ברזל וחוזרים באותה הדרך, כקילומטר לערך לכל כיוון.

נחל קורן (צילום: עינב לנדאו)
מסלול קסום ונפלא לאורכו של הנחל. נחל קורן|צילום: עינב לנדאו

טיפ מאתנו

בעמק הנהר הנעלם מסתתר לו מאובן חי.

איך מגיעים?

קיבוץ הגושרים

כפתור 'ניווט' באפליקציה 'מפה לשם' יוביל אתכם עד לנקודת ההתחלה.

נקיקי יפתח

יש מקומות שהם הפתעה. בביקור הבא שלכם בצפון תנו קפיצה לנקיקי יפתח, מסלול קצר עם קצת אתגר, מקום מיוחד ולא מוכר. מהחניה תזהו את תחילת המסלול, שעובר בחורשת אלונים עד שמגיעים לנקיקי יפתח. קצת ירידה בסולמות (מתאים גם לקטנים) ואז עליה חזרה במסלול מעגלי, מסומן וברור.

נקיקי יפתח (צילום: עינב לנדאו)
מסלול קצר עם קצת אתגר. נקיקי יפתח|צילום: עינב לנדאו

טיפ מאתנו

המסלול הוא די קצר, מומלץ מאוד לשלב עם עצירה במצפה יפתח שנמצא ממש מול קיבוץ יפתח. זוהי תצפית נהדרת על כל עמק החולה עם שולחנות פיקניק וצל.

איך מגיעים?

נקיקי יפתח

כפתור 'ניווט' באפליקציה 'מפה לשם' יוביל אתכם עד לנקודת ההתחלה.

שביל הבריחה

שביל הבריחה הוא לא רק שיר מפורסם של ריטה, אלא גם מסלול מקסים ביער עופר. השביל נקרא כך כי לאורכו תמצאו עמדות תצפית ומנוחה כשלצידן שלטים המתארים את תנועת הבריחה של ניצולי השואה מאירופה אל ארץ ישראל. רוב המסלול מוצל, ישנם כמה קטעים חשופים לשמש אבל אז אתם גם זוכים לתצפית מקסימה על הים.

השביל מעגלי ומשולט היטב ומתחיל מחניון 'מזרחי טפחות'. בקצה החניון, תזהו את השלט המורה על תחילת המסלול. השביל נוח להליכה ועובר ביער, יש להמשיך עד שתגיעו לחניון ותזהו שוב את השלט של תחילת המסלול. זה הסימן לחזור כשהפעם יש לעקוב אחר הסימון של שביל ישראל (לבן, כחול, כתום). אורך המסלול כולו הוא כ 2.5 ק"מ לערך, מתאים לכל הגילים.

טיול בשביל הבריחה (צילום: עינב לנדאו)
שביל נוח להליכה שעובר ביער. שביל הבריחה|צילום: עינב לנדאו

טיפ מאתנו

פיקניק? בתחילת המסלול ישנו חניון קק"ל עם שולחנות ואם עמוס תוכלו למצוא עוד המון חניונים ביער עופר.

איך מגיעים?

חניון מזרחי טפחות – יער עופר

כפתור 'ניווט' באפליקציה 'מפה לשם' יוביל אתכם עד לנקודת ההתחלה.

גן לאומי ציפורי

מה כבר מעניין באתר עתיקות? תתפלאו. בגן לאומי ציפורי יש המון מה לראות ולעשות ואולי אפילו לא תספיקו לראות את כל האתרים במקום. את הטיול התחלנו באתר העתיקות המרכזי בקרדו (השביל המרכזי של העיר) והפסיפסים המרשימים. נסו לזהות עם הילדים את החיות שמסתתרות בפסיפסים.

אפשר להמשיך למצודה, שם ישנו מוזיאון קטן ובעיקר נוף משכר מגג המצודה. משם נחזור לאוטו וניסע לכניסה של הגן הלאומי, כאן מתחיל הקטע ההרפתקני של הטיול - מאגר המים וששת הפירים. המעבר במאגר מרשים וחוויתי במיוחד. ביציאה מהמאגר, המשיכו ישר אל עבר הכניסה לפירים, לתוך מנהרה חשוכה של 80 מטר, רק אל תשכחו פנסים.

ציפורי (צילום: עינב לנדאו )
בגן לאומי ציפורי יש המון מה לראות ולעשות|צילום: עינב לנדאו

טיפ מאתנו

פיקניק? אפשר לעשות במקום, יש כמה שולחנות ליד הקפיטריה אך בלי הרבה צל או לקפוץ ליער סוללים הסמוך. ואם בא לכם לשכשך במעיין, עין יבקע נמצא כמה דקות נסיעה מהגן הלאומי.

איך מגיעים?

גן לאומי ציפורי

כפתור 'ניווט' באפליקציה 'מפה לשם' יוביל אתכם עד לנקודת ההתחלה.

גבעות גד

חבל לכיש הוא אחד האזורים היפים בארץ בייחוד בעונת האביב כשכל האזור ירוק ושופע פריחה. שמורת גבעות גד נמצאת סמוך ליישוב אמציה. השמורה גדולה והפעם נבקר בקבר שייח עלי. אחרי שעברנו את הכניסה לשמורה, יש להמשיך עד שתזהו שלט קטן המורה שמאלה עם סימון כחול, ויש להמשיך עם הרכב עד לראש הגבעה, שם תמצאו חניה מסודרת לרכבים. חוץ ממבנה הקבר תגלו נוף מרהיב של חבל לכיש וכמה שולחנות לפיקניק. מומלץ לשוטט באזור, לטייל ביער הסמוך וליהנות משפע של פריחה, רקפות, כלניות ועוד.

גבעות גד (צילום: עינב לנדאו)
חוץ ממבנה הקבר תגלו נוף מרהיב של חבל לכיש. גבעות גד|צילום: עינב לנדאו

טיפ מאתנו

לא ניתן להדליק אש בשמורה. בסמוך תראו שילוט ליער אמציה, יער חביב עם כמה שולחנות, מושלם לפיקניק.

איך מגיעים?

גבעות גד

כפתור 'ניווט' באפליקציה 'מפה לשם' יוביל אתכם עד לנקודת ההתחלה.

שביל האטד חוף פלמחים

חוף ייחודי, טבע חולי, טיול ותצפית לקינוח, מה עוד צריך לבילוי משפחתי קליל? בגן לאומי חוף פלמחים יש קודם כל חוף, שעליו אין צורך להכביר במילים, פשוט בואו ותתרשמו לבד מהקסם. לאחרונה רשות הגנים הכשירה מסלול קליל של 2 ק"מ לערך, שנקרא "שביל האטד" (על שמו של השיח הקוצני אטד החוף).

השביל מתחיל מקצה החניה לכיוון דרום, ממשיך עד לתצפית ביבנה-ים ומשם בחזרה דרך "שביל המצוק" עד לחוף. לאורך השביל תוכלו להתרשם ממגוון הצמחייה, הנוף ורכס הכורכר, אך המסלול חשוף לשמש אז בחרו ימים נעימים.

שביל האטד (צילום: עינב לנדאו )
חוף ייחודי, טבע חולי, טיול ותצפית לקינוח. שביל האטד|צילום: עינב לנדאו

טיפ מאתנו

בתחומי הגן הלאומי מתקיים עולם עשיר של בעלי חיים ובהם יונקים גדולים כצבי ארצישראלי, תן, שועל מצוי וחזיר-בר וגם, נחש חולות, לטאה שנונית החולות וחומט נחושית החולות, אם תהיו בשקט אולי תצליחו לזהות חיה או שתיים.

איך מגיעים?

גן לאומי פלמחים

כפתור 'ניווט' באפליקציה 'מפה לשם' יוביל אתכם עד לנקודת ההתחלה.

גן לאומי עבדת

את הטיול לעין עבדת כולנו מכירים, אבל ממש בסמוך נמצא גן לאומי עבדת. על פניו נראה כמו כמה עתיקות על ראש ההר, אבל כשמגיעים מתגלה הפתעה. המקום מרשים בגודלו ובשיחזור העתיקות, וישנה תחושה אמיתית של חזרה בזמן. מומלץ לעבור בין החדרים השונים, לספר לילדים את הסיפור של המקום (יש סרט שניתן לצפות בו בתחילת הביקור ולקרוא בעלון של רשות הטבע והגנים) ולהצטלם בנוף של המדבר שנשקף מההר.

עין עבדת (צילום: עינב לנדאו)
תחושה אמיתית של חזרה בזמן. עין עבדת|צילום: עינב לנדאו

טיפ מאתנו

אל תפספסו את מערות האחסון. הילדים ירוצו ממערה למערה, כשגם לכאן מומלץ להביא פנסים.

איך מגיעים?

גן לאומי עבדת

כפתור 'ניווט' באפליקציה 'מפה לשם' יוביל אתכם עד לנקודת ההתחלה.

מצודת ים אשדוד והפארק האקולוגי

מצודת ים באשדוד הייתה שנים מוזנחת ועזובה, ולשמחתנו המקום עבר שיפוץ והוקם לצידו גם פארק אקולוגי. הטיול מתחיל בביקור במצודה, שלטי הסבר מפורטים יספרו לכם את סיפור המצודה, וכמובן, אל תפספסו את המרפסת שמשקיפה על המצודה מלמעלה ועל כל קו החוף של אשדוד. בסוף מגרש החנייה מתחיל הפארק האקולוגי, שם תמצאו שבילים מסודרים, שלטי הסבר, ותצפיות, אבל עיקר הפעילות היא בחיפוש אחר עדר הצבאים שחי בפארק. אנחנו ממליצים על שביל הצבאים, שביל מעגלי לא ארוך, שמתאים גם לקטנטנים.

מצודת ים (צילום: עינב לנדאו)
המקום עבר שיפוץ והוקם לצידו גם פארק אקולוגי. מצודת ים|צילום: עינב לנדאו

 

איך מגיעים?

מצודת ים אשדוד

כפתור 'ניווט' באפליקציה 'מפה לשם' יוביל אתכם עד לנקודת ההתחלה.