נכון שאלכוהול תמיד גורם לדברים להראות טובים ויפים יותר? אז גם במקרה של הטבע זה נכון. אם תוסיפו עצירת אלכוהול בטיול הבא שלכם, כנראה שתחזרו הביתה הרבה יותר מרוצים (ועייפים). אז הנה חמישה מקווי אלכוהול ששווה לבקר בהם, אם אתם מטיילים באיזור, או אפילו להגיע אליהם במיוחד - ולהתפנן עד שיסתובב לכם הראש.

בירגרדן כמו באירופה: מבשלת הגולן

יקב מוני - 3 גביעי יין עם מעט יין בתוכם (צילום: דנה בר-אל שוורץ, קשת)
יין ישמח לבב אנוש|צילום: דנה בר-אל שוורץ, קשת

את הטיול מתחילים למעלה למעלה, במרכז רמת הגולן. מבשלת הגולן היא מוקד נהדר ליציאה להרבה מסלולים באזור, ובמרכז המבקרים של המבשלה ישמחו לעזור ולתת לכם כל מידע על הגולן שתבקשו. במבשלה מייצרים שלושה סוגים של בירה טרייה ממעיינות הגולן: בירת העמק, בירת הגליל ובירת הגולן, ומציעים סיורים במבשלה וצפייה בתהליך הכנת הבירה. במקום יש גם בר ומסעדה, אבל הכי שווה לצאת ולשבת דווקא ב"בירגרדן", שכשמה כן היא - חצר בירה מרווחת ומטופחת, שבאירופה נמצאת בכל מבשלה המכבדת את עצמה. אם אתם מטיילים בסביבה, לגימת בירה קרירה בבירגרדן מול השקיעה, יכולה לסגור לכם יופי את היום.
לפרטים נוספים: 04-6961311, אתר מבשלת הגולן 

פרויקט משפחתי: יקב טוליפ

יקב טוליפ בכפר תקווה שבקרית טבעון הוא דוגמא למצוינות מקצועית וחברתית. היקב המשפחתי של משפחת יצחקי מעסיק לעבודה שוטפת בתהליכי הכנת היין, חברים מכפר תקווה, שהוא כפר לאנשים עם צרכים מיוחדים. בחנות מרכז המבקרים נמכרות עבודות יצירה של חברי הכפר, והם מעורים גם באירוח המבקרים.
מרכז המבקרים עצמו מופרד בקיר זכוכית מאולם הייצור, וסיור מיוחד ללא תשלום, יציג לכם את שלבי ייצור היין דרך חדר החביות ועד טעימות מהיינות, תוך הסברים על תהליך הייצור, על הנעשה ביקב ועל אופיו המיוחד של המקום.
המרכז פתוח בשבתות ובימי שישי, אבל אפשר גם לתאם במיוחד מראש ביקור באמצע השבוע.
לפרטים נוספים: 04-9830573, אתר יקב טוליפ 

מקד לבירה: מסעדת נורמה ג'ין

כראוי לעיר המכונה "עיר הבירה", יש בתל אביב מקדש לבירה: המסעדה נורמה ג'ין, בה נמזגות על הבר בירות מכ-11 ברזים ונמכרות עוד 50 סוגי בירות בבקבוקים. בנורמה ג'ין יש גם ארוחות מלאות עם תפריט מיוחד ולא שגרתי, ותפריט טעימות בירה שנותן הזדמנות לטעום קצת מהרבה: 6 בירות ב-79 ש"ח. לפרטים נוספים: 03-6837383, אתר נורמה ג'ין

חנות בתוך מערה: יקב מוני

יקב מוני - צילום של החנות מבפנים (צילום: דנה בר-אל שוורץ, קשת)
יקב מוני|צילום: דנה בר-אל שוורץ, קשת

מה שהכי נחמד ביקב מוני, זה שכדי להגיע אליו חייבים לנסוע בדרך יפה. היקב נמצא במצפה עמק שורק באיזר בית שמש, והשביל המוביל אליו מפותל בין גבעות, יערות ונופים מדהימים. משפחת ערטול, במקור סוחרי זיתים ממרר שבגליל, הקימו את היקב בשנת 2000 וקראו לו על שמו של הבן מוני שנפטר. ענבי הגפנים שבשטחים הסמוכים נבצרים בבציר ידני, ומעובדים ליין ביקב מודרני ומשוכלל. את תהליך היישון עובר היין בחביות המצויות בתוך מערה, שהכניסה אליה היא למעשה חנות היקב. במערה יש גם שולחן ארוך שמזכיר סעודות ימי ביניים, ואפשר לערוך במקום אירועים וארוחות. יקב מוני מייצר כ-80,000 בקבוקים בשנה: קברנה סובניון, מרלו, מוסקט ועוד יינות. לפרטים נוספים: 02-9916629.

בירות מדבריות: גמלייה

אין תמונה
גמלייה

בנקודה דרומית במיוחד, אנחנו שולחים אתכם לטעום את בירות עלמא ורמונה, בירות המיוצרות במבשלה קטנה במתחם המאהל "גמלייה" שליד מושב עין יהב בכביש הערבה. גמלייה הוא מאהל אירוח מרווח, מעין חאן מודרני המארח אירועים וסדנאות וגם מזמין את יורדי המדבר לשינה וארוחה טובה. המבשלה, השייכת לבעל המאהל ציון סוויסה ולמאסטר הבירה התל אביבי ערן ששון, מייצרת שני סוגי בירה הנמכרות במקום בלבד. לצד ארוחה ביתית תוכלו ללגום את הבירות הביתיות, או לרכוש בקבוק של רמונה תמורת 17 ש"ח ובקבוק של עלמא תמורת 15 ש"ח. לפרטם נוספים: 052-3666240, אתר גמלייה