הרצליה היא לגמרי אחת הערים היחידות בארץ שכנראה באמת מצדיקות את המוניטין שלהן. יש בה הכל, מחופים וצוקים מול הים התיכון, מלונות ומרכזים שמושכים מבקרים מהארץ ומהעולם. העיר שנקראה על שמו של חוזה המדינה בנימין זאב הרצל, נמצאת במרחק של כמה דקות נסיעה (בלי פקקים כמובן) מתל אביב, אבל היא בלי שום ספק עומדת בפני עצמה. יצאנו לסיבוב בעיר שמכניסה קצת זוהר לשרון.
מה הדבר הראשון שחייבים לעשות ברגע שהגעתם להרצליה?
למרות שהרצליה היא בהחלט עיר מודרנית מלאה בהייטק ומסעדות יוקרתיות, יש לה גם היסטוריה עתיקה עשירה. אחת מהנקודות המעניינות שנמצאות בשטח העיר, היא גן לאומי אפולוניה (תל ארשף), בקרבת חוף סידנא עלי - עיר נמל קדומה שיושבה לראשונה על ידי הפניקים במאה השישית לפני הספירה, כאשר ממצאים מצביעים על פעילות בה עד ימי הביניים.
בגן לאומי אפולוניה יכולים המטיילים לבקר בחורבות העיר העתיקה ולהתרשם מהממצאים הארכיאולוגיים הניצבים על רקע הים הכחול והצמחייה הירוקה. בגן ישנם שבילים מעגליים שמובילים את המבקרים לנקודות התצפית המרהיבות, בליווי שילוט עם מידע אודות האתר. הגן נמצא תחת אחריותה של רשות הטבע והגנים, והביקור בו הוא בתשלום. כמו כן, כדאי לקבוע את הביקור מראש כדי להבטיח מקום ולקבל עדכונים.
>> לפרטים נוספים היכנסו לאתר רשות הטבע והגנים
מה הדבר שחייבים לראות בהרצליה?
באיזו מסעדה חייבים לאכול בהרצליה?
אם יש משהו שלא חסר בהרצליה הן מסעדות ובכל הצורות והגוונים גם במרכז וגם בהרצליה פיתוח. ממסעדות פועלים למסעדות יוקרה, העיר מתהדרת במספר רב של מקומות לאכול בהם. אחת מתוך שלל המסעדות המעולות, היא מסעדת רוברטה'ס בורגר, מסעדת המבורגרים (לא כשרה) שממוקמת דווקא במרכז העיר ועליה חתומים השף עידו פיינר והמסעדן רז אלמוג. מדובר במסעדה בסגנון דיינר אמריקאי עם כל המשתמע מכך – המבורגרים עסיסיים עם מגוון תוספות, צ'יפס אמריקאי חם ומילקשייקים כמיטב המסורת. התפריט די ממוקד ויש בו מספר אפשרויות שיכולות להתאים לכל אדם, כולל המבורגר פטריות צמחוני. מחירי המנות נעים בין 45 ל-75 שקלים, כאשר מחירי התוספות השונות נעים בין 6-22 שקלים.
המקום ששווה לצאת אליו בערב?
גרגא פיטיץ' בר - משכית 27, הרצליה: בר שכונתי חי, תוסס ופופולרי גם אצל מי שלא מתגורר בהרצליה ומגיע בחוץ במיוחד. בבר יש ליינים מיוחדים ואירועים, לפעמים עם דיג'יי ולרוב תמצאו פה הרבה מבלים רוקדים ושמחים. בנוסף למוזיקה יש לגרגא גם מבחר גדול של אלוכוהול משובח ותפריט טעים שמתחבר לאווירה השמחה.
הרחוב שחייבים ללכת בו בהרצליה
רחוב סוקולוב במרכז העיר, הוא אחד מהצירים הראשיים והמוכרים של העיר, והוא גם אחד הוותיקים שבהם. לאורך הרחוב ניתן לראות אתרים בולטים ומרכזיים בעיר כגון בית הכנסת הגדול, בית העירייה ומבנים ישנים של הרצליה הצעירה. לאורכו של הרחוב ניצבות מסעדות רבות, ברים, חנויות ובשנים האחרונות הוא עבר מתיחת פנים שהפכה אותו מציר תנועה ראשי לרכבים, לרחוב עם מדרכות רחוב ותנאים שמקדמים בעיקר את הולכי הרגל ורוכבי האופניים.
התמונה שאתם חייבים לצלם למזכרת בביקור שלכם
בהרצליה יש כמה וכמה לוקיישנים שווים לצלם בהם תמונת מזכרת מהעיר. מהפסל האייקוני של הרצל במחלף הסירה, המרינה (עדיף על יאכטה כמובן) או על אחד הצוקים בשקיעה, להרצליה יש מספיק אתרים ששווים תמונה.
איפה שווה לשים את הראש?
בהרצליה יש היצע לא רב מדי של מלונות, כשרובם די נמצאים בחלק הגבוה של המחירים. אחד מהם הוא מלון ריץ-קרלטון הרצליה היוקרתי, שממוקם מעל קניון ארנה בנמל. מדובר במלון חמישה כוכבים יוקרתי ביותר, עם עיצוב מוקפד ושירות ברמה בינלאומית. מחדרי המלון, שכמובן מעוצבים גם הם בקפידה כמו שאר החללים במלון, ניתן להשקיף על המרינה והחופים הרחבים של הרצליה. המלון אמנם יושב ממל מעל קניון ארנה, אך לצערנו לא בטוח שיש לקניון יותר מדי מה להציע לאורחים. מצד שני, על גג המלון ישנה בריכה רחבת ידיים וספא מהטובים שניתן למצוא, כך שלא ייחסרו לכם פעילויות.
>> היכנסו לאתר מלון ריץ-קרלטון הרצליה לפרטים נוספים
הנתון הנוסף: מה אתם לא יודעים על העיר?
גם להרצליה יש שדה תעופה משלה. מדובר בשדה תעופה אזרחי שמיועד לתעופה קלה, כלומר השימוש בו הוא בעיקר למטוסים קטנים כמו מטוסי ריסוס, צילום ותקשורת, אך מתנהלים בו גם לימודי טיסה למעוניינים וטיסות רומנטיות. השדה נפתח כבר בשנת 1948, בזמן מלחמת העצמאות, ושימש בזמנו כמשכן של טייסת הקרב הראשונה של חיל האוויר הישראלי – טייסת 101. למרות זאת, קיימות תוכניות עתידיות להפוך את שטח שדה התעופה לשכונה חדשה, אותה מקדמת העירייה, בטענה שהמקום מהווה מטרד רעש ואף סכנה לתושבי האזור.