מה הדבר הראשון שצריך לעשות בטבריה?
בחורף האחרון ותוך כדי ימי הקורונה, התמלאה לה הכנרת במים והמפלס עלה ועלה ולא הפסיק להרשים אותנו ובזכותו קיבלנו עדכונים טובים תוך כדי תקופת הסגר. על כן, ממומלץ להתחיל מתצפית על ימת הכנרת והעיר טבריה, תוכלו לראות את הימה שופעת מים, את אתרי התיירות וההסטוריה, את העיר העתיקה ואת הנופים המקיפים את העיר.
שתי נקודות התצפית ממוקמות בעיר עצמה, האחת : הר ברניקי, שאליו ניתן להגיע עם רכב עד למעלה ההר לשרידי הכנסיה הביזנטית ומסגד מהמאה ה-8 לספירה. ולמה זה כדאי? כי אפשר להגיע עם רכב ובמזגן, התצפית מרשימה מאוד וגם, תוכלו ללמוד מדוע קרוי ההר ברניקי ( רמז, על שמה של הנסיכה ברניקי, כבר נשמע מעניין נכון !?).
במידה ותרצו, תוכלו גם להגיע לתצפית יפה ודרך נוף ב"יער שוויץ".
>> החופים המומלצים מסביב לכנרת
נוסעים לצפון? תעצרו בקרית שמונה
הגיע הזמן לקחת את חולון בחשבון
מה חייבים לראות בטבריה?
פארק ארכיאולוגי טבריה – פארק ברקו, ע"ש עוז ברקוביץ. הפארק משתרע על שטח של כ-120 דונם ונחשב כפרויקט מוביל בעיר. חשיבותו בכך שהוא מקיף את כל הרצף ההיסטורי של טבריה החל מבנייתה על ידי הורדוס במאה ה-1 לספירה. אחד הדברים שמייחדים את פארק ברקו, הוא השילוב בין פארק ארכיאולוגי ופארק אתגרי המותאם למגוון רחב מאוד של גילאים. יש בו אומגות, סנפלינג, מתקני טיפוס ומתקנים לפעוטות. אין ספק שזה מקורי ומבורך, לשלב גם למידה ומחקר וגם חוויה ואקסטרים במקום אחד. ממליצה, בימי הקיץ החמים, להגיע יחסית מוקדם, או לקראת בין ערביים, שיהיה נעים יותר להסתובב בין השרידים הארכיאולוגיים והמתקנים האתגריים. הפארק ממוקם במורדותיו של הר ברניקי (מהסעיף הקודם..), עם נופים יפים לכנרת המרשימה.
הרחוב שחייבים ללכת בו
שני הרחובות הראשיים והמרכזיים בטבריה, הם רחוב הבנים ורחוב הגליל, שגם מתחברים להם יחדיו ומהם ניתן להגיע למרבית אתרי התיירות וגם לטיילת יגאל אלון. בקרבת הרחובות, ממוקמים חלק ממלונות העיר, מסעדות, מוסדות ציבור, גישה נוחה לחופי הכנרת ואטרקציות נוספות, כדוגמת הבית של דונה גרציה, הפלגות ושייט על הכנרת , כנסיית פטרוס הקדוש, בית הרמב"ם ונוספים.
באיזו מסעדה לאכול בטבריה?
חשוב להדגיש כי מרבית המסעדות, מלבד בודדות, הינן כשרות וחלקן כשרות למהדרין. רבים מתושבי העיר הינם שומרי מסורת ועל כן כדאי לדעת, שרובם הגדול של האתרים והמסעדות סגורים בשבת. ניתן כמובן לשהות בחופי הכנרת על פי התקנים, לטייל במסלולים הפתוחים וליהנות מנופי גליל וגולן. ובכל זאת מה נאכל ? תקף בעיקר לאמצע שבוע.
טבריה הקטנה
מסעדת דקס
מסעדת בשרים איכותית, ממוקמת בחוף הלידו בטבריה. אם חשבתם על אירוע רומנטי, או חגיגת יומולדת משפחתית, בהחלט שווה לכם להזמין מקום וליהנות מאווירה מיוחדת גם ביום וגם בערב. המסעדה איננה פתוחה בסופי שבוע (עד כניסת השבת וממוצאי שבת).
מקום לצאת אליו בערב
סנט אורבן בר ומרתף יין – אם רוצים קצת אווירה אירופאית וחו"ל בישראל, מומלץ להגיע לאורבן בר במלון הסקוטי בטבריה. בר היין הוקם במחסן בית החולים הסקוטי לשעבר , עצם הקמתו דרשה התאמה למרתף יינות ברמה הכי גבוהה שיש. ישנו מגוון רחב של יינות ותפריט מנות בר לצד היין. לאווירה אחרת, רומנטית, מיוחדת, שווה להגיע.
המלצה נוספת לבילוי לילה (צריך לבדוק בהתאם למגבלות קורונה), הוא חוף שאהוב עליי מאוד, חוף "בורה בורה". ביום הוא חוף מקסים ומטופח ובערבים מתקיימות בו לעיתים מסיבות ריקודים שוות במיוחד. תבדקו לפני שאתם מגיעים, בעיקר בימים אלו. ואם אין מסיבה, תראו עד מתי פתוח ותהנו מהשקיעה בחוף המטריף הזה. הכניסה לחוף בתשלום.
התמונה שצריך לצלם למזכרת
מה יכול להיות יותר "כנרתי" וטברייני, מאשר להגיע ולצלם את מדיד מפלס הכנרת. בשביל זה אנחנו כאן עם הפרטים החשובים : בקטע הדרומי של טייל יגאל אלון, תוכלו לפגוש את מדיד המפלס, שהוא בעצם פסל סביבתי בצורת הימה האהובה שלנו ומאפשר מדידה דיגטילית ולא ידנית של המפלס. כלומר, כמו שהייתם רוצים להצטלם בקו המשווה נניח, או בגבול עם מדינה כלשהי, מעריכה שתרצו מאוד לצלם את פסל המפלס. והיום, כאשר יש נחת מכנרתנו הנהדרת, אז בכלל שווה תמונה למזכרת. מוזמנים לצלם ולשלוח אלינו בתגובות.
איפה לשים את הראש?
הו, טוב ששאלתם. בטבריה יש שפע של מלונות, החל ממלונות בוטיק מיוחדים, "המלון הסקוטי" (גם אם לא ישנים בו הבראנץ' מאוד מומלץ) ו-"מלון וילה אירופה 1917" ומלונות משפחתיים, כמו "מלון רימונים גלי כנרת" ו"מלון חוף גיא" ורשתות של בתי מלון ותוכלו למצוא גם צימרים, יחידות אירוח, אכסניות (אימק"א וכרי דשא אהובות עליי), מבחר גדול. תבדקו נכון לעכשיו את מגבלות הקורונה ותזמינו לכם כבר עכשיו חדר לחופש הגדול או לסופ"ש מפנק.
הנתון הנוסף
שמעתם על "טיבריום"? אני אפתור את החידה, טיבריום זהו מופע מים אור קולי באגם הכנרת, אשר הצליח לפעול מ 2010 עד 2013 ואז שקע בכנרת, כתוצאה מעליית מפלס המים. מאז ששקע הפרויקט בתוך המים, הוא עומד כאבן שאין לה הופכין. לאחרונה, לאור ההחלטה על סיוע כלכלי משמעותי לתיירות העיר טבריה, הוחלט לנסות לשחזר ולהחזיר לפעולה את מיזם הטיבריום. אז קחו בחשבון שאולי עוד ב-2020, תוכלו לעמוד ולצפות במזרקות מים ואורות , כמעט כמעט, כמו בבלאזיו בווגאס.
מירב טלמור קשי- יעוץ ותכנון טיולים בהתאמה אישית ובעלת החברה "חלומות ומסעות" גם בפייסבוק ובאינסטגרם