אני מודה שירושלים היא לא המקום הראשון שעולה לי לראש כשאני חושבת על חופשה מפנקת. אבל למרות המורכבות העמוקה שהעיר הזאת נוצרת בתוכה, אין ספק שיש לה הרבה מה להציע: מקולינריה ייחודית, תרבות, שופינג ושוטטות בסמטאות ובחצרות העיר.
מלון ענבל הוא נקודת פתיחה מצוינת לכל אלו. ממוקם במרכז העיר, מול גן הפעמון, ליד הסינמטק וקרוב גם לעיר העתיקה. מדובר במלון ותיק וכשר שמושך אליו קהל נאמן של שומרי מסורת ותיירים יהודים דוברי אנגלית.
למלון שלוש קומות של חניון פרטי ללא תשלום, נקודת זכות משמעותית כשמדובר במרכז העיר. בלובי הענקי ממוקמות שלוש חנויות של מוצרי נוי, מסורת ופיצ'יפקס בתמחור שיגרום גם לפרצוף ממולא בוטוקס להרים גבה. כך התחלנו את החופשה הירושלמית שלנו.
החדר במלון
אחרי שהצוות האדיב קיבל את פנינו, עלינו לחדר שבקומה השמינית ולא ציפינו למה שראינו כשהדלת נפתחה. 46 מ"ר של אוויר הרים ואור, מיטה ענקית ונוחה, טלוויזיה עם היצע ערוצים די בסיסי, מקרר קטן, מכונת קפה עם קפסולות לשימושנו, אמבטיה, מקלחת ושירותים עצומים שמשתווים לגודל של דירת יחיד ממוצעת בתל אביב. בנוסף לכל זה, גם מרפסת עם נוף לעיר העתיקה ולמזרח ירושלים. בהחלט מרשים. גם נעלי הבית, חלוקי הרחצה ושאר התמרוקים תורמים להרגשת הפינוק הכללית. אומנם מדובר בחדר מן היקרים שבמלון, אבל גם החדרים הצנועים יותר, נותנים הרגשה של נוחות ושפע.
מה עושים במלון?
אחרי מנוחה קצרה במיזוג העוצמתי שבחדר, ירדנו לאטרקציה המרכזית של העונה חמה: בריכת המלון. בדרך לבריכה עוברים ליד הספא (בתשלום נוסף) ומכון הכושר, נופפנו להם יפה והלכנו לרבוץ. בריכה גדולה ומחוממת, מוקפת עצי ברוש וכסאות נוח. בר קטן לשימוש המתרחצים מציע שתייה קרה ונשנושים. ומילה קטנה על קהל המתרחצים: ללא ספק מדובר באוסף של אנשים שראו דבר או שניים בחיים וקנו יותר מדבר או שניים. כך שסבלנות רבה לילדים קטנים שמשתובבים במים, לא היה להם.
מה אוכלים?
אם חפצה נפשכם להישאר בחופשת מלון אתם יכולים לשרוץ בבריכה, בספא ובחללים השונים של המלון עד ארוחת הערב במסעדת הכשרה 02 של השף נמרוד נורמן או לצאת לאחת מהמסעדות הטובות של ירושלים (סאטיה, מרגו, טלביה, מונא, מחניודה ועוד ועוד). אנחנו סעדנו במסגרת פסטיבל הטאבון של המלון ובעקבות כך נמליץ שאם אתם לא מוגבלים על ידי שמירת כשרות - תצאו למסעדה טובה. ארוחת הבוקר במלון מגוונת וכוללת שפע לחמים, מאפים, ביצים, גבינות, דגים כבושים, מתוקים ושתייה חמה או קרה. מבחינת חומרי גלם וטעמים היא סטנדרטית למדי, וגם במקרה הזה, נמליץ לקפוץ לחומוס טרי בעיר העתיקה (עכרמווי או ערפאת) או לאחד בתי הקפה השוקקים של העיר.
כמה זה עולה?
מלון ענבל הוא לא מלון זול, כמו מרבית המלונות בארץ. המחירים מתחילים מ-1,400 שקלים ללילה ומגיעים למחירים גבוהים מאוד באזור ה-3,400 שקלים ללילה לחדרים הגדולים.
בשורה התחתונה
מלון ענבל הוא ותיק ומנוסה, על כל המשתמע מכך - החדרים טובים ומרווחים, שירות אדיב, בריכה טובה ומיקום מנצח. קהל האורחים מאד הומוגני וכך גם צוות העובדים. מהחוויה שלנו המלון לא מאד ידידותי לילדים קטנים (אולי לא המלון עצמו, אלא הרכב האורחים, ככה שאולי נפלנו על אורחים קצת חמוצים).
במטרה לפנות לכמה שיותר קהלים, המלון פורש חסות על אירועים כמו פסטיבל הסרטים של ירושלים. כך יצא שפספסנו את השחקנית הלן מירן שהתארחה במלון רק יומיים לפני שהגענו, אבל כפיצוי חזינו במנשה נוי בשחיית בוקר ספורטיבית. אז נראה שהרצון והנכונות שם, וחסר לו רק עוד קצת מאמץ ואולי גם הצעת חבילות נופש זולות יותר לקהל צעיר ולא רק ליהודים אמריקאים עשירים.
מלון ענבל, ז'בוטינסקי 3, ירושלים. לפרטים והזמנות: 02-675-6666 או באתר
* הכתבת היתה אורחת המלון