יש מצב שזאת לא אמירה מגניבה, ושלא מעט גבות יורמו כאן עכשיו, אבל אני אגיד את זה בכל זאת. יש לי קראש על עכו. מין עקצוץ כזה שבו כל פעם שאני חושבת על העיר הזאת, נהיה לי חיוך מפגר של זיכרונות נעימים במיוחד שיש לי ממנה.

>> לפייסבוק של mako חופש

כנראה זה משהו בשילוב של הים שרואים כמעט מכל מקום כאן, השוק הצפוף והצבעוני בטירוף, ההיסטוריה שנדמה שמסתתרת מאחורי כל אבן, תחושת הדו קיום השברירית, וכמובן מסעדת אורי בורי. מוסד שנמצא כאן כבר עשרים שנה וכנראה אחראי בעצמו על לפחות עשרים אחוז מהתיירות שנכנסת לעיר. כי עכו זה אורי בורי ואורי בורי זה עכו. עובדה: כל מי שאמרנו לו שאנחנו נוסעים להעביר לילה בפנינה הצפונית שאל מיד אם גם נאכל באורי בורי. אז כן, אכלנו, והיה טעים אש. אבל זאת לא הנקודה, כי הפעם היעד המרכזי של הטיול היה דווקא מלון הבוטיק האפנדי.

גילוי נאות: זאת לא הייתה הפעם הראשונה שלי במלון הזה. ביקרתי כאן ממש כשהוא נפתח, לפני משהו כמו ארבע שנים וכבר אז נשמטה לי הלסת. אז ברור לכם למה לא יכולתי לעמוד בפיתוי של להגיע הנה שוב, ולראות אם הצליחו לשמור על הקסם המטמטם שהיה כאן בהתחלה. ספוילר: לגמרי.

אין תמונה
מבנה משוחזר בעיר העתיקה של עכו

המקום

האפנדי ממוקם בלב העיר העתיקה של עכו. מדובר במבנה שעבר שחזור מורכב במיוחד שהצריך שמונה שנים של עבודה מוקפדת, במהלכה חוברו יחד שני בתים עתיקים בני מאות שנים כל אחד, שעמדו ריקים והרוסים עשרות שנים לפני כן. עבודת השחזור והשימור בולטת מכל מקום במלון: אם מהתקרות המצוירות המרהיבות, החללים המוקשתים, או ציור קיר מטורף שמוצג באחד מהחללים המשותפים כאן.

ואם כבר חללים משותפים, הנה משהו שחשוב מאוד לדעת על האפנדי. אמנם אין במלון מתקנים פופוליסטיים כמו בריכת שחייה או חדר כושר, אבל כן יש בו המון חללים משותפים מהפנטים, שאפשר לבלות בהם כל היום: גג מרהיב שממנו נשקף נוף לכל הסביבה, מרפסת עצומה עם ספות שאפשר להשתרע עליהן עם ספר טוב (בונוס: פזורים במלון גם שלל ספרי אמנות לעיון), חללים דמויי סלון שהייתי לוקחת ישירות הביתה בלי לחשוב פעמיים, ואפילו מרתף יינות שאפשר לשבת ללגום בו משקה. מלבד זאת, יש כאן גם ספא וחמאם שמציעים המון טיפולים (אנחנו לא הספקנו).

אין תמונה
יש רק 12 חדרים במלון

החדר

באפנדי יש 12 חדרים בלבד, כל אחד מהם מעוצב באופן ייחודי ואחר. החדר בו שוכנו היה בדרגת רויאל (החדרים במלון מתחילים מדלוקס, ועוברים לגרנד דלוקס ואז לרויאל והלאה). מה שאומר שהוא היה גדול יחסית והייתה בו רצפת שיש יפהפייה, תקרה מצוירת יפהפייה אפילו יותר (פשוט אי אפשר להפסיק לבהות בה), מיטת ענק שהייתי שמחה לישון בתוכה מדי יום, וחלונות גדולים שמהם נשקף נוף לים והפכו את החדר למואר במיוחד.
אם זה לא מספיק, כחובבת אמבטיות רצינית (זאת לא חופשה אם אין בחדר במלון אמבטיה) שמחתי במיוחד לגלות שחדר האמבטיה כאן כולל אמבט מפנק שנוצל במהרה, וגם מקלחת גדולה צמודה שהייתה מפנקת לא פחות. במקרר הקטן, המתינו על חשבון הבית בקבוקים של שתייה קלה בדמות מים מינרליים, מים מוגזים, קולה וספרייט, ובנוסף, הוצבה על השולחן קופסת תמרים כסופה, שהייתה מפוארת בהרבה מתכולתה, והמתינה (לא יותר מדי זמן) שינשנשו ממנה.

אין תמונה
אתם, העיר ורק מעט שכנים. אותם תראו כל הזמן

השכנים

לאור העובדה שמספר החדרים במלון הזה כל כך קטן, השימוש בחללים המשותפים לגמרי רווח. הוא אפילו מתבקש. מה שאומר שתראו את השכנים שלכם מהחדרים הסמוכים לא מעט. אז מזל שאלה שפגשנו בהם היו די נחמדים.

הרומנטיות האינהרנטית של מלון בוטיק שמשקיף על חוף הים ובאופן כללי משרה אווירת שאנטי ורוגע, הביאה לכך שמרבית האורחים כאן הם זוגות (לא צעירים במיוחד, כי בכל זאת, מדובר במלון יוקרה), בחלוקה שוויונית בין ישראלים לתיירים דוברי אנגלית. ככה שבתכלס, כל זוג כאן די רוצה להיות בשלו, ואם כבר נפגשים במרפסת, אומרים יפה שלום, מספרים איזה בדיחה וזה בערך הכול. אותנו זה לא הטריד, אבל אם אתם מהטיפוסים שנהנים להתהלך בעירום, חופשיים ומשוחררים במרפסות של בתי מלון, דעו לכם שכאן זה ממש לא אפשרי.

כנאפה מאורי בורי (צילום: מסעדת אורי בורי)
כנאפה מאורי בורי. זה מה שאוכלים|צילום: מסעדת אורי בורי

מה אוכלים

או, טוב שהגענו לנושא האוכל. כי האפנדי הוא מלון שנושא האוכל קרוב מאוד לליבו. למה? כי אורי ירמיאס, הבעלים של אותה מסעדת אורי בורי שהזכרנו בהתחלה, הוא גם הבעלים של האפנדי. אז כדי להזמין מקום למסעדה, שמרוחקת חמש דקות הליכה מהמלון, כל מה שצריך לעשות זה פשוט להתקשר לקבלה. לא מפתיע אם כך שאת כל (אבל ממש כל) הזוגות מהחדרים הסמוכים לנו, פגשנו גם בארוחת הערב באורי בורי. אינטימיות שלא ניתן להתחמק ממנה, כבר אמרנו (כמובן שאפשר גם לאכול ארוחת ערב בלא מעט מסעדות טובות אחרות שישנן בעכו).

את ארוחת הבוקר, אוכלים כאן סביב שולחן משותף בחדר משוחזר בקומת הקרקע של המלון. אמנם גם כאן, חוזר המוטיב של השיתוף, אבל הצוות עורך את המקומות סביב השולחן הגדול כך שכל זוג יישב בבידוד יחסי. מה גם, ששעות ההגעה לארוחת הבוקר משתנות, כך שאתם יכולים גם למצוא את עצמכם יושבים כאן לבד לגמרי.

בשונה מהנהוג בבתי מלון על פי רוב, ארוחת הבוקר באפנדי היא ארוחה סגורה, לבחירה: ארוחת האפנדי שכוללת הרבה מאוד מאזטים, מאפים מתוקים ומלוחים וביצים לפי העדפתכם; או ארוחה מצומצמת יותר של גרנולה, יוגורט ופירות, שאלוהים יודע מי בוחר בה ולמה, כשיש כל כך הרבה דברים טעימים להתנסות בהם באפשרות הראשונה.

כפי שבוודאי הבנתם, אנחנו בחרנו באפשרות השמנמנה יותר, וזכינו לטעום בין היתר מאפים עכואיים מגניבים במילוי תרד או זיתים וגבינה, ג'בטת זעתר, גבינות מצוינות, ועוד הרבה מאוד אוכל שהרבה ממנו לא הצלחנו כבר להכיל, לצד קפה מהטובים שטעמנו בבית מלון. בקיצור, רעבים לא תצאו מכאן.

אין תמונה
בסופו של דבר כנראה שתישארו בחדר

מה עושים

אם יש משהו שהרגשתי מהרגע הראשון באפנדי, זה שעל אף שיש מלא דברים לעשות, לראות ולאכול בעכו, קצת לא בא לי לצאת מהמלון. ככה זה כשמצליחים ליצור מקום שהוא גם יפה להטריף, גם נעים, וגם עמוס בפרטים להתבונן בהם. וכמובן שהתוספת של חמאם וספא עם טיפולים מיוחדים, או שעה שמחה שמוצעת בין השעות חמש וחצי לשבע וחצי על הגג, רק מחזקת את החשק לא לזוז מכאן לשום מקום.

עוד מילת הרחבה על השעה השמחה הזאת: בשקיעה, מוצב על הגג ברמן עם מבחר בקבוקי יין, בוחרים איזה כוס רוצים (על היינות גם ישנה הנחה אם אתם אורחי המלון), ואז יושבים ובוהים בים ובסנוניות שעפות מעלייך לפני שהן הולכות לישון. וכן, זה אולי נשמע סכריני רצח, אבל אין הרבה דברים מרגיעים יותר מאלכוהול, שמש, ים וציפורים. את הציניות שלכם תשמרו מחוץ לכאן.

במידה וכן הצלחתם להוציא את עצמכם מתחומי המלון (כל הכבוד), מציעים כאן סיורים מודרכים שונים ברחבי העיר. לנו, התחשק משהו קצר יחסית אז יצאנו לטייל בשוק המפורסם הסמוך למלון, שהיה כיפי כמו תמיד, עם גיחה לחומות עכו הצמודות.

אין תמונה
נתראה בשנה הבאה. הלוואי

בשורה התחתונה

אין הרבה מלונות בישראל שמתחרים בחוויה הרומנטית, האסתטית והמהוקצעת שמקבלים באפנדי. זה בהחלט נדיר שמקום גורם לך להרגיש שהשקיעו בך. ואם כבר יש, אז הם עולים הרבה, אבל הרבה יותר (גם בגזרת המחיר, למיקום בעכו יש יתרון יחסי רציני). למעשה, אם החיים כעיתונאית היו קצת יותר מפרגנים בצד הפיננסי של העניין, הייתי מגיעה לעשות כאן לילה אחת לחודש לפחות, כדי לטעון את המצברים, לקבל השראה עיצובית ולעשות אמבטיה מהחלומות. אבל בגלל שכרגע זה עוד לא בא בחשבון, תהיה לי בינתיים לפחות עוד סיבה לחייך כשאני שומעת את המילה עכו.

מחירים

החל מ-1,400 ש"ח לחדר דלקס עבור לינה וארוחת בוקר לזוג ועד 2,800 ש"ח לסוויטה הנשיאותית.
בסופ"ש (לילה של חמישי או שישי) המחירים החל מ-1,700 לדלקס ועד 3,200 לסוויטה (לינה וא.בוקר לזוג)
ישנן חבילות הכוללות לינה וארוחת בוקר, עיסוי זוגי וארוחת ערב טעימות במסעדת אורי בורי ומחירם החל מ-2,250 ש"ח לדלקס ועד 3,600 לסוויטה.

מלון האפנדי. לואי התשיעי, עכו העתיקה. לאתר.

* הכותבת הייתה אורחת המלון.

>> מסע בעקבות החתולים הגדולים של אמריקה
>> מטורף: הדור הבא של המתקנים בפארקי השעשועים