אכזיב חידש את פניו. מי שזכה להכיר את החוף הזה לפני שנים בתור אתר יפהפה ומעט פרוע, יגלה שכעת המקום התברגן לגמרי. החול אותו חול, והים אותו ים, אבל לידו תמצאו שכונה נהריינית שהוקמה בחטא, מסעדה, מתחם עם ספות שעליהם ישתרעו אחר הצהריים עובדי היי טק באירוע חברה ומתחם גלמפינג שנמצא במרחק קצר להפליא מהמים. מצד שני, כשאתם האורחים באותו מתחם, פתאום החשק להתלונן יורד פלאים.

>> לכל מתחמי הגלמפינג המומלצים בארץ

>> 11 החופים הכי יפים בארץ

>> מהצפון ועד הדרום: 60 המעיינות של ישראל

המקום

כאמור, מתחם הנופש חידש את פניו השנה, והיום הוא מתהדר ב-44 אוהלים חדשים שמשתרעים על שטח של 30 דונם. אבל לא כל האוהלים נולדו שווים. 29 אוהלים נמצאים ב"רצועת החוף", שלוש שורות אוהלים שנמצאות ממש אל מול הים. 13 אוהלים נמצאים ב"מתחם החורשה", שמרוחק מעט יותר מהחוף. ממש על הכניסה, שני אוהלי VIP נמצאים בפינה משלהם, היחידים שבהם תוכלו לחוש דשא מתחת לרגליים, ולא דק עץ או חול.

אנחנו ישנו ברצועת החוף, שבאמצע שבוע של תחילת הקיץ הייתה פנויה יחסית, בקו הראשון למים. כאן נתקלנו ביתרון הגדול הראשון של המקום – עובד חביב של האתר שמסייע לכם להעביר את שלל הציוד שהבאתם עמכם מהמכונית ועד לאוהל בטרקטורון. זה עובד גם בחזור והופך את הכניסה והיציאה לחוויה הרבה יותר מספקת. שימו לב שבסופי שבוע החניון מתמלא מהר ברוחצים בחוף וכדאי להקדים.

גלמפינג אכזיב (צילום: אורן סונגו)
צילום: אורן סונגו

גלמפינג אכזיב (צילום: אורן סונגו)
צילום: אורן סונגו

החדר

פסיכולוגית, תהיתי מה המשמעות של העובדה שהדבר שהכי הרשים אותי באוהל הוא מה שלא היה בו: חול. קו ראשון למים, והכל נקי לגמרי. בתוך האוהל תמצאו מיטה זוגית, ספה שיכולה להיפתח למיטה זוגית נוספת לילדים, שולחן עץ קטן ומקרר. חשוב מכל – מזגן. כן, הרוח מהים מקררת, אבל להיכנס בשעות החום הכבד לאזור ממוזג זו ההגדרה שלי לגלאם.

כל אוהל ממוקם על דק עץ, עם שולחן פיקניק גדול לארוחות משפחתיות וכסאות נוחים עם שולחן קטן נוסף למי שעושה את המעשה ההגיוני ורוצה פשוט לשבת ולהסתכל על הים.

מאחור תמצאו מקלחת פרטית עם מים קרים שישטפו מכם את המלח והחול בשובכם מהים. השירותים והמקלחות נמצאים בכניסה למתחם (בין רצועת החוף למתחם החורשה). ראוי לציין ששניהם היו נקיים להפליא ומזמינים, מרחק שנות אור ממקלחות חוף אחרות בחופים ציבוריים. עם זאת, מי שיבחר אוהל צדדי (כמונו), ייהנה אולי משקט ונוף, אבל גם מצעידה אל השירותים בכל פעם שיתעורר הצורך.

גלמפינג אכזיב (צילום: אורן סונגו)
צילום: אורן סונגו
גלמפינג אכזיב (צילום: נמרוד מירום)
צילום: נמרוד מירום

גלמפינג אכזיב (צילום: אורן סונגו)
צילום: אורן סונגו

צעידה נוספת תעשו גם אל מתחם הבישול, שנמצא מהעבר השני של השירותים והמקלחות. שם תמצאו פינה למנגלים, מקררים גדולים לשמירת אוכל שהבאתם מהבית וכיורים. את הכלים תצטרכו להביא בעצמכם. מחד, הדבר הכי מעצבן בקמפינג הוא שאי אפשר לבשל ליד האוהל. מצד שני, המחשבה על שורה ארוכה של מנגלים מול הים מרתיעה גם היא.

מה עושים?

מה זאת אומרת? הולכים לים. המרחק בין האוהל לקו המים הוא בערך כמו המרחק שבו תמצאו את עצמכם ממנו בחוף צפוף במרכז. בקיצור, זה קרוב מאוד, וזה נהדר. אור השמש העיר אותנו מוקדם, ובלי יותר מדי תכנונים ומחשבות מצאנו את עצמנו כבר בשמונה בבוקר במים, מברכים את המציל שעוד לא הספיק לתקוע את הדגלים. רוצים הפוגה? תחזרו לאוהל. רוצים לחזור למים, זו קפיצה קצרה בחזרה. חוף אכזיב לא חף ממדוזות, אבל יחסית לשאר חופי הארץ, הם פחות מציקות. רק אחת נצפתה במהלך יום שלם של רחצה. ובכל זאת, פקחו עיניים ותיזהרו אם אתם מגיעים בעונה.

אם בכל זאת אתם רוצים להעביר את הזמן בעוד דרכים, המקום מציע לא מעט, כולל טיולי ריידר וספורט ימי. אנחנו השארנו את הילדים לשחק לילד המים (בכל זאת, סוער), והתפנקנו במסאז' זוגי בספא שממוקדם באוהל שמשקיף על החוף. לא תמיד עיסוי באתרי נופש עומד בסטנדרטים, אבל זה היה מצוין, מדויק ושחרר אותנו בדיוק לערב מרגיע עם הילדים.

גלמפינג אכזיב (צילום: נמרוד מירום)
חוף הים ממש קרוב|צילום: נמרוד מירום
גלמפינג אכזיב (צילום: אורן סונגו)
גם הספא נמצא בתוך אוהל|צילום: אורן סונגו

גלמפינג אכזיב (צילום: אורן סונגו)
טיול ריידרים|צילום: אורן סונגו

מה אוכלים?

לא מעט משפחות מביאות אוכל מהבית (הטרקטורון סוחב את הצידנית), ומי שרוצה להצטייד ימצא סניף של רמי לוי במרחק של שתי דקות נסיעה מהחניון של החוף.

אנחנו בחרנו לאכול במסעדת החוף הצמודה ארוחת ערב וארוחת בוקר, ולא הצטערנו. גם מנות הילדים הפשוטות כמו פיצה וגם מנות בעלות פוטנציאל הרסני יותר כמו קבב היו מצוינות. באופן מעניין, אין מנה טבעונית עיקרית מוצהרת, אבל יש קינוח טבעוני. אין מה לדאוג, איש לא יצא רעב. במידה ואין איזה אירוע מסודר שמפריע, נסו לשבת כמה שיותר קרוב למים. זה הופך את האוכל לטעים יותר.

אם בכל זאת רציתם לצאת ולאכול בחוץ, הצפון מלא באפשרויות. אנחנו בחרנו לאכול בדרך חזרה בעכו במסעדת "דוניאנא" בעיר העתיקה. אמנם חשנו תחושה קלה של נפילה במלכודת תיירים, בעיקר לנוכח המחירים, אבל האכול היה מצוין.

גלמפינג אכזיב (צילום: אורן סונגו)
מסעדת החוף במקום|צילום: אורן סונגו

מחירים

מתחם הים – החל מ-1,200 שקלים ללילה, מתחם החורשה - החל מ-850 שקלים ללילה.

ילדים עד גיל 3 מתארחים ללא תשלום.

בשורה התחתונה

לא כולם יכולים לעשות זאת, אבל אני ממליץ בחום לנסות ולהגיע למקום באמצע השבוע, ולא בשיא העונה. החוף פנוי ומרווח, המתחם לא צפוף (אם כי בכל מקרה לכל אחד ניתן מרחב פרטי) והכל נדמה שקט ומרגיע יותר. אבל גם בכל זמן אחר, מדובר באופציה מצוינת לנפוש בכיף באחד החופים היפים בישראל, בתנאי קמפינג מפנקים ונוחים.


 גלמפינג חוף אכזיב. לפרטים: 04-6574444 אוב באתר

* הכתב היה אורח המקום