טיול בטבע תמיד מעורר תיאבון. יש כאלה שיוצאים לשטח מצוידים בשמיכה, צידנית עם חומוס-טחינה, סלטים, פיתות וכמה בקבוקי משקה, המשקיעים סוחבים איתם גם יין, גבינות ועוגה. אבל המהדרין מגיעים לשטח אחרי הליכה מפרכת או קפיצות בתוך הג'יפ, ושם מחכים להם שולחנות ערוכים, שף וארוחת גורמה. לפניכם חמישה שפים שיגיעו לכל מקום שתקראו להם ויפנקו לכם את העיניים ואת בלוטות הטעם.
בשר, בשר ועוד בשר
הקייטרינג: Poyke 0utdoor , טלפון : 03-6814622.
השף: אריאל כהן.
משהו קטן: "בישול למדתי 'דרך הרגליים', בעבודה במסעדות כמו מנטה ריי, כפות תמרים, ופויקה. פּוֹיְקֵה הוא סיר מברזל יצוק שנועד לבישול לצד מדורה, מאחר שהוא מפזר את אנרגיית החום הגדולה אותה הוא סופג באופן שווה לכל חלקיו".
הכי מסובך והכי להכין בשטח: "קשה להכין קינוח. הרעיון בבישול בשטח הוא לא לסחוב אוכל מוכן אלא לבשל אותו בשטח ולהגיע לאותה איכות ואף יותר מאשר בתנאים אידאליים. השטח לא תמיד 'מחמיא' לקינוח. הכי קל לבשל נתחי בשר שלמים בפויקה. מיצי הבשר מתערבבים עם המרכיבים האחרים, ירקות שורש ופקעת. בסיום התהליך הבשר רך ועסיסי".
הארוחה הכי מבוקשת: "ארוחה בשרית באווירת ציידים. מדובר בנתחים גדולים של בשר צלעות מעושנות בציר בקר, סירי פויקה ענקיים ומדורה קשוחה. ארוחה אחרת היא קדירת אסאדו צלוי בפויקה ענקי על מדורה ועוד פינוקים. ולקינוח עוגת שוקולד המוגשת מתוך סירי פויקה קטנים".
ארוחה מיוחדת שהכנתי: "ארוחה בים המלח בשטח, כשאפשר היה להגיע רק ברכבי 4X4. היו המון אורחים, והארוע הצריך הרבה תכנון לוגיסטי".
מנות מיוחדות: "נתחי ענק של בשר בקר הפרסים במקום, ועוגת שוקולד בפויקה".
מחיר (לאדם): 85 דולר ומעלה (תלוי איפה בשטח הארוע).
והרומנטיקה מובטחת
הקייטרינג: "לה טרה פרומסה", טלפון: 08-6849093; טלפון נייד: 050-5684775.
השפים: סנדרו פלגריני - בישול איטלקי; אירית אליהו - בישול קוצ'יני ואפייה.
משהו קטן: לבני הזוג יקב ומסעדה במושב שחר, והם מרבים לצאת ולבשל בשטח, גם בשל הביקוש וגם כי בעיניהם זה מאתגר ומעניין.
הכי מסובך והכי קל להכין בשטח: "קינוחים ועוגות בשטח מצריך יותר התארגנות לוגיסטית, ואם נמצאים בשטח לא תמיד יש גישה לחשמל. לכן בדרך כלל מביאים קינוחים שהכנו מבעוד מועד ונשמרים היטב בצידניות. ארוחות בשר על האש הן הכי קלות".
הארוחה הכי מבוקשת: "ארוחה רומנטית לזוג".
ארוחה מיוחדת שהכנו: "ארוחת הפתעה ל-30 איש באמצע שמורת טבע, שלא היו שלטים אליה והיה צריך להסביר טלפונית לכל רכב איך להגיע. אבל היה שווה את הלוגיסטיקה המסובכת".
מנות מיוחדות: "סטייק סינטה ברוטב יין ופטריות, מוס שוקולד מעודן ואגסים ביין".
מחיר ארוחה זוגית: "600-1200 שקל, תלוי בתפריט ובמיקום".
משווייץ באהבה
השפית: סלעית רוסק בשן.
משהו קטן: חיתה שבע שנים בשווייץ ושם נחשפה לרזי המטבח השוויצרי והאירופי, עליו מבוסס הקייטרינג שלה, בנוסף למטבח הגלילי. מדי שנה היא יוצאת להשתלם באירופה במאפיות ומעדניות מקומיות.
הכי מסובך והכי קל להכין בשטח: "קינוחים הכי קשים. אם רוצים את הפונדנט או את מוס הפסיפלורה כמו שצריך צריך להכין אותו מראש. הכי קל להכין סלטים ובשר על גחלים".
הארוחה הכי מבוקשת: "ארוחה בשרית שחלקה על גחלים וחלקה בטאבון".
ארוחה מיוחדת שהכנתי: "ארוחת גורמה של שבע מנות לזוג, וכל זה על הר בגליל! השולחן היה ערוך בכלי כסף וכוסות קריסטל, וכשהגיע הזוג הצעיר לשולחן, חיכה להם מלצר מעונב שהגיש אפריטיף לצלילי מוזיקה. הארוחה זרמה בקצב שלהם והיה נפלא".
מנות מיוחדות: טאבון אקטיבי - מיני פוקאצ'ות בשלל טעמים; סלט תרד רימונים וקשיו (עונתי); מסאחאן - חפלה של בקר, צנובר ואגוזים על פיתת מסאחאן ישר מהטבון ומוס שוקולד בניחוח תפוז.
מחירים (לאדם): 164 שקל החל מ-100 שקל איש לארוחה בהגשה עצמית (בשרי או חלבי). ארוחות גורמה של מעל לארבע מנות בתמחור נפרד: החל מ-250 שקל, 25 מוזמנים מינימום. המחיר לא כולל מע"מ, ריהוט, דמי שרות.
פסטה תלויה ביער
הקייטרינג: קייטרינג ליאת, טל': 02-6420579; טלפון נייד: 054-5936039.
השפית: ליאת דה כהן
משהו קטן: דה כהן מבשלת 15 שנה, מתוכן 8 שנים בקייטרינג.
הכי מסובך והכי קל להכין בשטח: "מוסים ושוקולד הכי קשים, בעיקר בקיץ. הכי קל להכין פסטה. מדובר בסדנת 'ארוחה איטלקית' שכוללת הכנה משותפת בשטח של בצק לפסטה, רביולי, מרק עגבניות, פטוצ'יני, קלצונה ופוקצ'ות שאופים בטאבון. מאוד נוח למתוח חוט מעץ לעץ ולייבש את הפסטה באוויר הפתוח. אחרי כן מרדדים, ממלאים בבטטה או בתרד וגבינות. כיף גדול".
הארוחה הכי מבוקשת: "ארוחת הפסטה. ארוחה מבוקשת אחרת היא תבשיל קדרה של בשר או עוף בשילוב עם ירקות וקטניות המתבשלים לאיטם בסיר ברזל יצוק (פויקה) בהרבה יין".
מנות מיוחדות: (הכל בעבודה קבוצתית בשטח) "עוף במילוי ירקות שורש אורז ופירות יבשים, בננה אפויה במילוי שוקולד".
ארוחה מיוחדת שהכנתי: "במסיבת יום הולדת מילאנו עופות בירקות שורש, אורז, צנוברים ופירות יבשים, עטפנו בנייר כסף וטמנו בבור באדמה. בבור אחר טמנו תפוחי אדמה אינדיאניים (ממולאים בביצה). מילאנו את הבור בגחלים לוחשות, כיסינו והבערנו מדורה מעל לשעתיים. הקושי והעניין הוא במציאת אדמה חשופה והיא מספיק רכה לחפירה, ואז להגיע לטמפרטורה הנכונה".
מחיר (לאדם): 100-250 שקל.
הופעת בישול מול קהל
הקייטרינג: עופר שף, טל': 052-8585823.
השף: עופר נוימן.
משהו קטן: " למדתי בישול במלון 'קראון פלאזה' וסיימתי בהצטיינות, אבל אני מבשל מאז שאני זוכר את עצמי, למדתי מאמא שלמדה מסבא שלי, שהיה בעל מסעדה הונגרית".
הכי מסובך והכי קל להכין בשטח: "מאכלים שדורשים אפייה יכולים להוות בעיה אבל תמיד יש שיטות לפיתרון. גם תנאי מזג אוויר, כמו רוח חזקה או חום כבד, יכולים להוות בעיה. סלטים ומוקפצים הם הכי קלים".
הארוחה הכי מבוקשת: "על האש כמובן. אני הופך את הארוחה להופעת בישול, מדגים, מסביר, משתף אנשים ומטבל את הכל בהומור".
ארוחה מיוחדת שהכנתי: "ארוחת גורמה ל-40 איש בהגשת 'סרוויס אמריקאי', הגשה אישית. הייחוד היה בהגעה לשלמות ותזמון המנות השונות לכל האנשים בו זמנית".
מנות מיוחדות: מנסף - קוביות פרגיות והרבה בצל על הר של אורז מבושם; תותים בקרמל ואמרטו.
מחיר (לאדם): 98 שקל.