בשנים האחרונות צצות יותר ויותר מסעדות איכותיות בבתי המלון בארץ, המציעות לא רק ארוחת "אכול כפי יכולתך" בבופה של הבוקר, אלא גם תפריט גורמה שאינו נופל ממסעדות שף אחרות ברחבי המדינה. באילו מלונות קיימות המסעדות הללו וכמה תעלה ארוחה בהן?

מסעדת מוסקט (צילום: יואל מזרחי)
מסעדת מוסקט במצפה הימים|צילום: יואל מזרחי
מוסקט במלון הספא מצפה הימים

שף: חיים טיבי.
ז'אנר: תפריט המסעדה מורכב מחומרים עונתיים: ירקות, צמחי בר, בשר ועופות המטופחים במשק החווה האורגנית. המסעדה מגישה מנות בשר משובח שנבחר בקפידה מחלקי בקר, כבש ועוף נבחרים.
מנת הדגל: דואט ברווז אורגני.
מחיר לסועד: 130-250 שקל.
המסעדה פתוחה כל ימות השבוע בין השעות: 13:30-22:00

אין תמונה
סביצ'ה טונה אדומה ודניס. מסעדת סופיה במלון ענבל
סופיה במלון ענבל

שף: מוטי בוחבוט.
ז'אנר: סופיה היא מסעדה איטלקית חלבית כשרה, תפריט המסעדה משתנה כל חצי שנה והיא מתמחה בפסטות טריות ודגים.
מנת הדגל: סביצ'ה טונה אדומה ודניס.
מחיר לסועד: 100 שקל. כמו-כן יש גם תפריט עסקי במחיר ממוצע של 75 שקל לסועד.
המסעדה פתוחה כל ימות השבוע בין השעות 12:30-22:30.

מסעדת פאסיפיק (צילום: ריאן)
מסעדת פאסיפיק במלון קראון פלזה ת"א|צילום: ריאן
הפאסיפיק במלון קראון פלזה ת"א

שף: אביעד בן שבת.
ז'אנר: מסעדת גריל ביסטרו אסיאתית.
מנת הדגל: "פילה רו סיני". עוד בתפריט: מגוון רחב של מנות משובחות מן הים, היבשה והאוויר ואפילו תשובה לצמחונים. בנוסף, המסעדה מציעה תפריט סושי.
מחיר לסועד: 75-190 שקל.
המסעדה פתוחה בימים א'-ה' בין השעות 19:00-23:00

אין תמונה
מסעדת סאטו ביסטרו במלון קראון פלזה ים המלח
סאטו ביסטרו במלון קראון פלזה ים המלח

שף: ואדים רבובסקי.
ז'אנר: מסעדה אסייתית כשרה וחדשנית המשלבת אוכל אסייתי עם נגיעות פיוז'ן, לצד מנות מהמטבח האירופאי שעברו התאמה לטעם הישראלי.
מנת הדגל: פקין ברווז בנגיעות פיג'ן.
מחיר לסועד: כ- 60-70 שקל.
המסעדה פתוחה בימים א'-ה' בין השעות 9:00-23:00, יום ו' 9:00-24:00, יום שבת 9:00-22:30

אין תמונה
מסעדת סטייק האוס בקומה ה-11
סטייק האוס בקומה ה-11 -  מלון קראון פלזה סיטי סנטר, מרכז עזריאלי  

שף: אסף מישקובסקי.
ז'אנר: הדגש בסטייק האוס הוא על בשרים באיכות מעולה וטיפול נכון בהם.
מנת הדגל: סובקו טלה על מצע ירקות שורש.
מחיר לסועד: 150 שקל . בצהריים ניתן להזמין גם מהתפריט העסקי.
המסעדה פתוחה בימים א'-ה' בין השעות 12:30-23:00

אין תמונה
מסעדת קונפי במלון קראון פלזה חיפה
קונפי במלון קראון פלזה חיפה

שף: גיא פרץ.
ז'אנר: מסעדת שף ים תיכונית עם טוויסט מרוקאי.
מנת דגל: רול פסיה פרגיות מוגש עם ריבת עגבניות שרי ושיפוד פילה בקר.
מחיר לסועד: 100 שקל.
המסעדה פתוחה בימים א'-ה' בין השעות 12:00-24:00

אין תמונה
פילה בקר צרוב. מסעדת אוליב ליף במלון שרתון ת"א
אוליב ליף במלון שרתון ת"א

שף: צ'רלי פדידה (המנצח גם על מטבחי המסעדות במלון "שרתון" תל אביב).
ז'אנר: ים תיכוני חדשני, בשילוב השפעות מהמטבח הצרפתי, לבנוני, סורי, טורקי, יווני, איטלקי ומרוקאי.
מנת הדגל: פילה בקר צלוי עם חזה אווז מעושן ורוטב פורצ'יני, מוגש עם קרם בטטה קטיפתי ובוקצ'וי צלוי.
מחיר לסועד: 130-180 שקל.
המסעדה פתוחה בימים א'-ה' בין השעות 19:00-22:00

אין תמונה
מסעדת "לה רג'אנס המלך דוד"
מסעדת "לה רג'אנס המלך דוד"

שף: דודו ביטון.
ז'אנר: מסעדת שף יוקרתית הנותנת דגש על המטבח העכשווי ארץ ישראלי, עם החוויה השורשית של המטבח הים תיכוני.
מנת הדגל: צלעות טלה.
מחיר לסועד: 250-300 שקל.
המסעדה פתוחה בימים א-ה בין השעות 18:30-22:30

אין תמונה
מסעדת הירקון 99 במלון דן ת"א
הירקון 99 במלון דן ת"א

שף: עובד אלפייה.
ז'אנר:
מסעדת שף השמה דגש על חומרי גלם מקומיים עם נגיעה אישית סולידית.
מנת הדגל:
פילה בקר במחבת ברוטב יין אדום.
מחיר לסועד:
200-250 שקל.

אין תמונה
מסעדת הרופטופ במלון ממילא
הרופטופ- מסעדת הגג במלון ממילא

שף: צחי מלול.
ז'אנר: בראסרי כשר.
מנת הדגל: פילה בקר עם מח עצם.
מחיר ממוצע לסועד: 150 שקל (מחיר לארוחה מלאה).
המסעדה פתוחה בימים א'-ה' 18:00-23:00, ו' 12:00-23:00, שבת 12:00-23:00

אין תמונה
אנטריקוט בליווי ירקות שורש ברוטב יין אדום. מסעדת המטבח במלון הרודס
המטבח במלון הרודס אילת, מתחם קראדו

שף: גיא רודובסקי.
ז'אנר: מסעדת פיוז'ן ים תיכונית כשרה.
מנת הדגל: אנטריקוט בליווי ירקות שורש ברוטב יין אדום.
מחיר ממוצע לסועד: 200 שקל.
המסעדה פתוחה בימים א'-ה' בין השעות 19:00-23:00 ובשבת- החל ממוצ"ש ועד 23:00

אין תמונה
רושטי ורגו פטריות. תנובל'ה במלון הרודס ת"א
תנובל'ה במלון הרודס ת"א

שף: דניאל לוי.
ז'אנר: מסעדה חלבית.
מנת הדגל: רושטי שוויצרי ולצידו רגו של פטריות יער בשמנת.
מחיר לסועד: 100 שקל (לארוחה מלאה).
המסעדה פתוחה בימים א'-ה' בין השעות 11:00-23:00, ו' מהשעה 11:00 ועד שעה לפני כניסת שבת, ובשבת
 שעה לאחר צאת השבת ועד 23:00

אין תמונה
מסעדת אי זוגי במלון לאונרדו בוטיק
אי זוגי במלון לאונרדו בוטיק ת"א

שף: איתן מזרחי.
ז'אנר: פיוז'ן ים תיכוני ואסיאתי.
מנת הדגל: סלט עוף אסיאתי.
מחיר לסועד: 150-250 שקל (לארוחה מלאה).
המסעדה פתוחה בימים א'-ה', בין השעות 07:00-16:00, 19:00-23:00

אין תמונה
כבד אווז עם קרם תפוחי אדמה. סקאלה במלון מצודת דוד
סקאלה במלון מצודת דוד בירושלים

שף: אורן ירושלמי.
ז'אנר: מסעדת גורמה כשרה.
מנת הדגל: כבד אווז המוגש עם קרם תפוח אדמה, קוביות תפוח עץ ותימן, בציר עגל ותמרים לחים.
מחיר לסועד: 200 שקל (לארוחה מלאה).
המסעדה פתוחה בימים א'-ה' בין השעות 19:00-23:00

אין תמונה
מסעדת המינגווי במלון דניאל הרצליה
מסעדת המינגווי במלון דניאל הרצליה

שף:  דודו כהן.
ז'אנר: מנות ממטבחי העדות השונות עם שילוב של המטבח הישראלי הפשוט.
מנת הדגל: שוק אווז צלוי ברוטב שזיפים.
מחיר לסועד:  צהרים וערב- 150 שקל. בוקר- 90 שקל.
המסעדה פתוחה בכל ימות השבוע בין השעות 6:30-12:00

>> מה המלונות מציעים בחורף?