התחזית הצפויה לשבת ׁ(23.3) במקומות נבחרים:
החרמון עד 7 מעלות | טבריה (הכנרת) עד 21 מעלות | חיפה עד 18 מעלות | תל אביב עד 19 מעלות | ירושלים עד 15 מעלות | מצפה רמון עד 15 מעלות | ים המלח עד 23 מעלות | אילת עד 24 מעלות
השבת נטייל בנחל גחר ברמות מנשה ושביל מגידו, אזור מלא קסם, ירוק באקסטרים, שופע מים ופריחה ובמרחק גאוגרפי נוח הן מאזור חיפה והן מאזור המרכז. המסלולים משפחתיים ומתאימים לכולם ונמצאים באזור בטוח לטיולים.
במרחבי רמות מנשה, יש שפע של מקומות לפיקניקים, כך שתוכלו להביא מהבית צידנית עם כל טוב, או לעצור באחת מעגלות הקפה ולקנות מצרכים, למצוא שולחן קק"ל, או לפרוש שמיכה וליהנות מהנוף, האוויר, ציוץ הציפורים ואוכל לבחירתכם. בהמשך גם אכתוב לכם אופציות למקומות לאכול, אם אתם פחות בקטע של פיקניק בחיק הטבע.
>> להמלצה מהשבוע שעבר: מסלול נחל דולב
איפה מטיילים?
במסלול של נחל גחר ברמות מנשה ושביל מגידו יש משהו מיוחד בעיקר בעונה הזו. יש משהו אירופאי בטיול ברמות מנשה, בעיקר לאחר הגשמים, כאשר פכפוך המים מהווה את רעשי הרקע, הסלעים מוריקים מטחב חינני וילדים הולכים ומגלים הרבה הפתעות לאורך השביל. בשבתות יהיה עמוס אז יש לקחת בחשבון את החנייה ולהשתדל להגיע מוקדם או לקראת אחר הצהריים ולא בשעות הפיק.
הנהיגה בכביש 6953 היא יפהפייה ורומנטית, נהיגה בין יערות וחורש ופריחות רבות לאורך הכביש כשמידי פעם מבצבץ נחל או בעל חיים לצידי הכביש. את המסלול עצמו מתחילים מחניון גחר עליון, וצועדים ברגל לאורך הנחל. אפשר לעשות מסלול מעגלי, ללכת הלוך ליד הנחל וחזור בחורש, תלוי בכם. הכי כיף במסלול הזה זה פשוט לטייל, לעצור, לחפש פינות חמד וללכת בעקבות פכפוך המים, גם אם ירדתם מהשביל, תחזרו אליו מאוחר יותר.
שביל מגידו הוא שביל אזורי, אשר מסומן בסגול לבן ובמקומות שיש גם סימון שבילים נוסף תהיה נקודה סגולה. השביל עובר במרחבים של רמות מנשה וגם נחל גחר הוא חלק מהתוואי שלו. ייחודו של שביל מגידו הוא בהיותו חלק מהותי מהפארק הביוספרי ברמות מנשה (המשתרע על שטח של כ-197 אלף דונם) אשר מנוהל על ידי המועצה האזורית מגידו, קק"ל וגופים נוספים. לאלו הרוצים מסלולי הליכה קשים ומאתגרים יותר, תוכלו להיכנס למפה של שביל מגידו ולצאת למסלול של יום או מספר ימים ברחבי רמות מנשה.
איך מגיעים? לתחילת המסלול יש לכתוב בווייז "נחל גחר עליון". החנו את הרכב בחנייה וצאו למסלול רגלי. יש סימון של סינגל אופניים שגם מטיילים הולכים בו (בתוך החורש) ויש את שביל מגידו – בסימון סגול-לבן.
עוד כמה המלצות שוות באזור
בחודש אפריל ייפתח באופן רשמי המסלול של נחל השופט המחודש והמונגש על ידי קק"ל. רשמו לפניכם ותעקבו באתר שלהם. הכניסה למסלול נחל השופט היא חינמית ובהמשך קק"ל תוציא עדכונים לגבי הפתיחה, נהלי חנייה וכיוצא בזה. המסלול נפלא, קל ומונגש ולאורכו פזורות נקודות תצפית, ספסלי עץ, פינות מנוחה ושלטי הסבר.
עוד תוכלו לטייל ב"עמק השלום" (כניסה מהחנייה מאחורי קניון ביג יקנעם), אפשר ללכת כמה שרוצים ולחזור לחנייה, או לעשות מסלול קצת ארוך יותר דרך נחל סנין ולהגיע גם לחניון החרובים והשביל המונגש של נחל השופט.
מוזיאון וילפריד ישראל – קיבוץ הזורע. הכניסה למוזיאון בתשלום של 30 שקלים למבוגר, 15 שקלים לפנסיונר, 10 שקלים לילד, 20 שקלים לנכים/חיילים ועיתונאי/מורה דרך/חבר איקום – ללא תשלום. המקום פתוח במהלך השבוע בדקו ימים ושעות באתר וגם בסופי שבוע (שישי ושבת).
איפה אוכלים?
עגלת קפה יענקלה – ליד קיבוץ הזורע, פתוחה במהלך השבוע בדקו שעות וימים וגם ביום שישי בין 08:00-14:00, בשבת סגורה.
בארק'ה – פודטראק אוכל ביתי מגוון גם ליד קיבוץ הזורע וקרוב לתחנת הדלק דור אלון. תוכלו להזמין קציצות ירק, ממולאים, שניצל בפיתה ועוד מגוון מאכלים שסביר להניח שגם מתחלפים. במהלך השבוע בדקו את ימי הפתיחה והשעות, בימי שישי פתוחה בין 11:00-15:00 ובשבתות בין 09:00-15:00. יש הרבה מקומות לשבת בחצר חמודה.
אם תרצו מסעדה עם מקומות ישיבה (לדוגמה בורגר סאלון), באזור התעשייה של יקנעם יש לכם מספר אפשרויות טובות, בשבת לא הכל פתוח, תבדקו לפני כן ורצוי כמובן להזמין מראש.
מירב טלמור-קשי, מתכננת טיולים בארץ ובחו"ל, מומחית בתחומי תקשורת ויחסי ציבור ונותנת שירותי ייעוץ בנושאים אלו. כתבת תיירות ובעלת הבלוג "חלומות ומסעות" גם בפייסבוק ובאינסטגרם