אין תמונה
הרוח אינה מתחשבת בכיוון המסלול. מטוס נוחת
נחל השופט

במרחק שעה מתל אביב מצוי נחל השופט, ובו שביל טיול נגיש באורך כקילומטר וחצי. גם בחניון החרובים, ממנו יוצאים ואליו חוזרים בסוף המסלול - הותקנו שולחנות פיקניק לנכים והוכשרה חניה נגישה.
נחל השופט מושלם למשפחות: המסלול המעגלי טובל בהמון צל וצמחיה ומאפשר בקלות גם לעגלות עם ילדים לעשות את מה שכל משפחה חייבת לעצמה לפחות פעם אחת בחג - טיול ופיקניק קטן ושליו. חנו של המקום הוא בפשטותו: גשרון עץ מקסים, מערת קנים שווה ומסלול נינוח.
הטיול הזה לא יגרום לכם לחזור הביתה בתחושה ששברתם שיא עולמי בהליכה למרחקים בשבת עם הילדים על הידיים; הוא דווקא מאפשר לכל אחד להתענג על פינות חמד קטנות ועל נקודות מקסימות לצילום ועצירה.
איפה אנחנו: בחניון החרובים – הכניסה מכביש 66 (מגידו-יקנעם) כקילומטר אחד דרומית לכניסה לקיבוץ הזורע.
>> טיול עם הילדים בנחל השופט

נחל שניר (צילום: wikipedia)
נחל שניר|צילום: wikipedia
שמורת תל דן

מי שבעיקר מחפש מדשאה לפיקניק והליכה בסדר גודל של מקסימום שעה, ורצוי במישור, יתאהב בשמורת דן. מדובר בשמורה מגודרת וקומפקטית במיוחד שמספקת את כל המוזכרים מעלה פלוס מים ושלושה מסלולים קצרים לטיול. מסלול קצר במיוחד שהוכשר למעבר עגלות ייקח אתכם לטיולון עד למעיינות הדן, תוך שהוא עובר מעל המים הלוך וחזור .
איפה אנחנו: בסמוך לקיבוץ דן, על כביש 99 (קריית שמונה-מסעדה), כ-11 ק"מ מזרחית לצומת המצודות.
>> שלושה מסלולים בשמורת תל דן

יער להב

אתם חולפים על פניו בכל פעם שאתם יורדים לבאר שבע, אבל מעולם (או לפחות – מזמן) לא עצרתם לחקור את צפונותיו של יער להב הענקי. מעבר לעצים – כפי שיש בכל יער – תמצאו כאן נקודות צפית מדהימות, מסלולי הליכה, פריחת אביב וחורבות עתיקות מימי המקרא - והכל משולט היטב, כך שלא תלכו לאיבוד גם אם תנסו. ביער פותחו דרכי נוף וחניונים לפיקניק המותאמים לכיסאות גלגלים.

איפה אנחנו: בחניון בית היערן - בכביש 40 נוסעים דרומה מקריית-גת לצומת בית-קמה, וכ-2.5 ק"מ דרומית לצומת מסתעף מזרחה כביש הגישה לקיבוצים דביר ולהב (כביש 3255). חולפים על פני קיבוץ דביר ומגיעים לכביש הגישה ליער להב בין סימני הקילומטרים 8 ו-9.
>> טיול באזור באר שבע והסביבה

אין תמונה
אפשר לטייל גם בכיסא גלגלים. התמונה באדיבות אפיקים רכב חשמלי

גן לאומי קיסריה

בשנת 30 לפנה"ס העניק הקיסר הרומי אוגוסטוס רצועת חוף שבה שכן בעבר נמל כנעני קטן במתנה לנתינו הנאמן הורדוס. הורדוס - הבנאי הגדול של העולם הקדום - בנה כאן נמל אדיר וקרא למקום קיסריה אוגוסטה. שרידי העיר המפוארת מעוררים השתאות עד ימינו: הטכנולוגיה המתוחכמת שבה נבנו שוברי הגלים האדירים בתוך המים, מוצגים במיצג מרהיב, מיוחד במינו בישראל. גם שאר השרידים בני התקופה – מחסני הנמל, בית המרחץ, ההיפודרום שאורכו 450 מטרים, שרידי ארמון השונית של הורדוס והתיאטרון, המשמש להצגות עד ימינו, מעוררים התפעלות רבה. הגן הלאומי נגיש בחלקים רבים שלו, ובמרבית האטרקציות ניתן לבקר ללא צורך במלווה.
>> מסלול בגן לאומי קיסריה

אין תמונה
אפשר לטייל גם בכיסא גלגלים. התמונה באדיבות אפיקים רכב חשמלי

מצדה (צילום: דורון ניסים, רשות הטבע והגנים)
צילום: דורון ניסים, רשות הטבע והגנים
גן לאומי מצדה

אותו הורדוס חביב, הארכיטקט הבלעדי של כל כך הרבה אתרים שהיום אנחנו גובים עליהם כל כך הרבה כסף בכניסה, אחראי גם לבנייתה של מצדה. הלוקיישן שהלה בחר לעצמו הפעם באמת מעורר השראה – מצוק מבודד באמצע המדבר, תלול במדרונותיו ובולט בחזותו על רקע הים הגדול.
_OBJבין אם באתם כדי לחזות בארכיטקטורה ובין אם מה שמוביל אתכם הוא סיפור ההתאבדות היהודי כנגד הכיבוש הרומאי - תמצאו כאן הריסות שיספרו לכם כל אגדה שתבחרו. בורות מים ומערכת מים משוכללת, בתי מרחץ, ארמונות, מרפסות ועוד, בלוויית הסברים וסרט הדרכה. הגישה לאתר מתאפשרת גם לנכים או לכיסאות גלגלים באמצעות הרכבל, ושבילי ההליכה בו נגישים ומובילים כמעט לכל הממצאים.
>> שלושה מסלולים במצדה

* ההמלצות באדיבות אפיקים רכב חשמלי ואתר נגישות ישראל

>> עוד המלצות לאתרים ומסלולים באתר נגישות ישראל

עוד במדריך החגים של ערוץ החופש:

>> לראות פריחה ברחבי הארץ

>> המילון השלם למושגי הנופש: מה זה לעזאזל "חצי פנסיון"?

>> האם שווה לקנות בדיוטי פרי?

>>8 טיפים לטיול עם הילדים באוטו

>> הנחיות בטיחות למשפחות מטיילות

>> מדריכי יעדים לכל העולם

>> הנחות והטבות לעשרות אטרקציות ברחבי הארץ