>> פסח 2012: כל המתכונים, כל מה שצריך לדעת
ירקות כתומים ושוקי עוף אפויים
כשמארחים את סדר הפסח המנה העיקרית היא תיק לא קטן. היא צריכה להיות פשוטה להכנה ולא יקרה מדי, אבל להיראות מיליון דולר, באופן שיגרום לחמות לבקש את המתכון. עוף הוא התשובה: זול, זמין, מהיר להכנה ובעיקר טעים, גם למבוגרים וגם לילדים. תוספת הירקות הכתומה היא חלופה בריאה וטעימה במיוחד לתפוח האדמה המוכר.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: ירקות כתומים ושוקי עוף אפויים
מוח טלה בסגנון לבנוני
ומהצד השני של התפריט: החלטתם לבלות את ארוחת החג במתכונת מצומצמת? לכו על המתכון המושקע של השף מאיר דנון. מוח הוא לא מצרך שתמצאו על כל שולחן חג, ודווקא בגלל זה הוא יכול להפתיע את החך של האורחים שלכם ולהיחרת בזיכרון. אם אתם לא מפחדים מהשקעה וחדשנות, צפויה לכם מנה איכותית ולא שגרתית.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: מוח טלה בסגנון לבנוני
צלעות בייבי טלה בציפוי פריך
מי שלא אוהב צלעות טלה שירים יד. ככה חשבנו. מנה מיוחדת ועם זאת זמינה, שהמצרכים שלה אינם מצריכים טיול לארגנטינה אלא גג לאיטליז השכונתי. הציפוי הפריך מספק את המימד הקרנאצ'י הנדרש, ואם זה לא מספיק - השף מאיר דנון מצעיע להשלים את החגיגה עם סירות חציל ורטטוי, שיאזנו את טעם הצלעות בלי להכביד על הבטן. שורה תחתונה: טעים, טעים, טעים.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: צלעות בייבי טלה בציפוי פריך
שוק טלה צלויה
ועוד טלה אחד ודי: שוק צלויה מתובלת בשום, פלפל ושמן זית, שתשדרג כל שולחן חג בקלות, ותוציא אתכם שפים מדופלמים. ואם אתם תוהים מה תעשו בזמן שהשוק נצלית, המתכון כולל תוספת ירקות שתעסיק אתכם יופי.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: שוק טלה צלויה
פילה בקר עם תפוזים של שגב משה
השף החינני מציע מנה חלומית למי שממש, אבל ממש, לא רוצה לשטוף כלים. הפילה, רוטב היין והתוספת יבלו על אותה מחבת עד שיהיה להם כיף כיף ביחד, ואז יעברו אליכם לבטן. לא דיל טוב? טעים, עסיסי, מהיר, ומייצר מינימום כלים.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: פילה בקר עם תפוזים
עוף בתנור מכוסה פטריות
עוד מתכון של שגב משה, והפעם ממשפחת העוף (אחרי הכל, לא כולנו יכולים להרשות לעצמנו פילה). את רוב ההכנות תוכלו לעשות מראש, וברגע האמת תזכו בעוף צלוי ועסיסי, עם ארומה אסייתיית וטעם של "אפשר עוד פולקע?".
לגרסת ההדפסה של המתכון: עוף בתנור מכוסה פטריות
נתח קצבים צלוי בגריל
אז נכון שפסח זה חג חג, ונכון שצפויה לכם ארוחה ארוחה, אבל המתכון למנה העיקרית של רפי כהן מוכיח שלא חייבים לעבוד לעבוד. מספיק ביקור קצר (ודי יקר...) אצל הקצב, כמה תבלינים ומחבת או גריל. מי שממש יתעקש על תוספת לפלא הקרניבורי הזה מוזמן לצלות ירקות על הגריל ולהכין את הסכו"ם.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: נתח קצבים צלוי בגריל
סופריטו עגל ותפוחי אדמה
תכלס, כחושבים על מנה עיקרית לסדר פסח יש שני דברים שמיד קופצים לראש: בשר ותפוחי אדמה. בגדול אנחנו בעד, וכמונו השף רפי כהן, שעוד מוסיף ונותן בשדרוג. החליפו את נתחי הבקר בלחי עגל ותקבלו תבשיל ארומטי, עסיסי, טעים ומשביע.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: סופריטו עגל ותפוחי אדמה
פילה מדומה תפוזים וג'ינג'ר
מסתבר שפילה מדומה לא חייב להיות משעמם. אם תפנקו אותו ביין לבן, מיץ תפוזים, קצת שום, בצל וגזר, השף אבי שטייניץ מבטיח לכם מעדן עסיסי למנה העיקרית. ואם חיפשתם יתרונות נוספים למנה: הצלייה הארוכה נותנת לכם שהות להתקלח ולהחליף בגדים אפילו עשר פעמים.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: פילה מדומה תפוזים וג'ינג'ר
ניוקי כשר לפסח
הזמנתם אורחים צמחונים? אל דאגה, גם בלי בשר תוכלו להוציא אותם עם חיוך שבע על השפתיים. ניוקי כשר לפסח ברוטב ארבע גבינות (מתכון של מסעדת בליני) - זה כל מה שנפש צמחונית או סתם חובב פסטה צריך כדי להיות מרוצה בחג נטול הקמח.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: ניוקי כשר לפסח