אפליקציות לניהול זמן
אפליקציית And.Do היא אפליקציית ניהול משימות אבל אל תטעו לא מדובר בסתם "לוח מטלות" אלא היא תגדיר לכם איך לתמרן בין המשימות החשובות לכם, מתי כדאי לכם ללמוד למבוא לכלכלה וכמה זמן כדאי לכם לפנות ללימודי החשבונאות. באמצעות האפליקציה תוכלו להקליט משימות ישירות למכשיר והוא יוכל להציג זאת כטקסט על המסך.
אם אתם יותר בקטע של פתקים שיזכירו לכם מהי המטלה הבאה בשבילכם הומצאה אפליקציית Evernote. באמצעות האפליקציה תוכלו לשמור כל מידע לימודי חשוב שמעניין אתכם וישמש אתכם בתקופת המבחנים. תוכלו לסנכרן מסמכים חשוב מהמחשב לאייפון: ממסמכים, תמונות של מבחנים שנשלחו אליכם, הקלטות של הרצאות וכל מידע חיוני אחר. כך למעשה תסתובבו עם החומר הנלמד כל הזמן ותוכלו ללמוד ממנו בכל רגע נתון.
אפליקציית Automatelt, בתקופת המבחנים גם ככה את מעמיסים על המוח הרבה מידע אז זה הזמן להקל על עצכם באמצעות אפליקציית פעולות אוטומטיות שתעשה בשבילכם פעולות ללא כל עזרה שלכם. באמצעות האפליקציה אתם יוצרים את החוקים והאפליקציה חוזרת על העולות שהוגדרו, למשל אם תרצו שכל פעם שתחברו את האוזניות תשמעו את ההרצאה של מבוא לפסיכולוגיה שיעור 10, בוא הייתה חזרה למבחן, האפליקציה באופן אוטומטי תנגן את השיעור הנבחר. הכול באמצעות קטגוריית "החוקים שלי (my rules)שם תגדירו את החוקים בהתאם לפעולה הרצויה חיבור האוזניות ולאחר מכן תגדירו מתי האפליקציה תופעל.
איך לומדים למבחן?
תרגילי נשימה להורדת המתח
אל תשבו יותר מדי כדי שלא תקבלו צורת כסא
מלבד תרגילי נשימה חשוב מאוד שתקפידו לזוז ולהניע את הגוף לאחר הישיבה הממושכת. התזוזה ממקום למקום חשובה גם בשביל תהליך הלמידה, ברגע שתרבו להחליף מקומות, כך החומר הנלמד ייזכר במוחכם יותר טוב, מעשה האסוציאציה של המקום תזכיר לכם את החומר הלימודי שלמדתם. ואם אתם כבר מחליטים להישאר ישובים מול השולחן בחדר כדאי לכם להרבות בתרגילים, שבו קרוב לכסא בגב זקוף ושלחו את הידיים לאחור לכיוון משענת הכסא. אחזו במשענת ומתחו את החזה לפנים כאשר הידיים מהוות נקודת אחיזה למתיחה. החזיקו בתנוחה זו כמה שניות והרפו.
ומה תאכלו? מנות מהירות להכנה בבית
איפה לומדים?
אז כמובן שאתם יכול ללמוד בחדר האינטימי שלכם אבל מתישהו כבר ימאס לכם לראות את אותם ארבעת הקירות ולכן האוניברסיטאות בשילוב עם העיריות דאגו לכם לחללי למידה מהנים ומגוונים.
אין ספק שתל אביב מציעה לכם מגוון אפשרויות למידה, ואפילו נבחר שם חדש למגוון המקומות: "המחרשות". המחרשות יהיו פתוחות מה-12/1-7/2 והן מציעות כיבוד קל לסטודנטים. הכניסה ל"מחרשות" בחינם ובה יהיו לכם "חדרי שקט", חדרי למידה ואוירה לימודית לא רעה בכלל הכוללת כיבוד קל ואינטרנט אלחוטי בחינם
מאז"ה 9: בימים א'-ה' בשעות: 9:00-24:00, ביום ו' בשעות: 9:00-17:00 וביום שבת בשעות 9:00-22:00
בית דני, כתובת: שכונת התקווה, סמטת כביר 4, קומה 3: בימים א'-ה' בשעות: 10:00-18:45
המכללה האקדמית ביפו, כתובת: חבר הלאומים 10: בימים א'-ה' בשעות: 8:00-22:00, ביום ו' בשעות: 8:00-12:00
בית אריאלה, כתובת: שד' שאול המלך 25: בימים א'-ה' בשעות: 9:00-24:00
מלבד המחרשות תוכלו למצוא גם את מיזנטרופ, (כתובת: פרישמן 43)חלל ישיבות בו ניתן ללמוד לאורך כל השנה ולאו דווקא בתקופת מבחנים. הישיבה בו כרוכה בתשלום אך בתמורה תקבלו שתייה חינם. המיזנטרופ מחולק לחלל שולחנות, חדר ישיבות וחדר אחורי להרצאות וישיבות. המחיר הזול ביותר הוא 15 שקלים לשעה באיזור השולחנות ו-55 שקלים ליום.
גם בחולון פתחו מרכז למידה בספרייה, מהתאריך 12/1-24/1 ספריית המדיטק תהיה פתוחה לסטודנטים החל מ-10:00-22:00 וגם פה תהנו מקפה ועוגיות בחינם.
באוניברסיטת בן גוריון בבאר שבע תוכלו ללמוד בשני מרכזי למידה שפתוחים 24 שעות בבניין בית הסטודנט בקמפוס.מרכזי הלמידה כוללים שולחנות וחדרי למידה במיוחד עבור הסטודנטים.