יש הרבה מאוד תירוצים מדוע לא ללמוד אנגלית. אולי אתם חושבים שאתם מבוגרים מדי, שיש לכם דברים טובים יותר לעשות עם הזמן שלכם או שהאנגלית הבסיסית שרכשתם בבית הספר מספיקה וגם ככה אין סיכוי שתצליחו לשפר אותה יותר מדי. ובכן, אתם טועים, וסביר להניח שלא רק בזה. הרשו לנו לשבור לכם 7 מיתוסים נפוצים בכל הנוגע ללימודי אנגלית, שמונעים מכם להתקדם ולמצוא את צורת הלימוד שמתאימה בדיוק לכם:
לימודי אנגלית הם משעממים ולא מאתגרים: אם התמונה הראשונה שעולה לכם בראש כשמדברים על לימוד אנגלית זו כיתה, שבה התלמידים יושבים מול לוח וגיר ולומדים בצורה פסיבית ומשעממת, הרשו לנו לחדש לכם. כיום יש לא מעט קורסים ללימוד אנגלית שלא דוגלים בגישה הפסיבית, וכוללים גם פעילויות אקטיביות ותכני מולטימדיה שמעשירים את חוויית הלמידה.
הדרך הכי טובה ללמוד אנגלית היא לנסוע למדינה דוברת השפה: טוב, גם אנחנו חולמים ללמוד אנגלית בניו-יורק או בלונדון, אבל זו ממש לא הדרך הטובה ביותר ללימוד השפה. במקרים רבים אפילו ההיפך. מרבית המהגרים בארה"ב, לדוגמה, לא מדברים אנגלית בצורה טובה – הם לא מכירים את כללי הדקדוק, הוגים חלק מהמילים בצורה שגויה ואוצר המילים שלהם קטן יחסית, גם אם הם גרים שם כבר 15 שנה.
האמת היא שאם יש לכם מספיק מוטיבציה ורצון ללמוד, אתם יכולים ללמוד אנגלית בצורה טובה מכל מקום בעולם, כולל מישראל כמובן, ובפרט אם תוכנית הלימודים תאפשר לכם לנהל שיחה עם דוברי אנגלית ברמת שפת אם ולדבר עם אנשים המחזיקים ברמת אנגלית הדומה לזו שלכם.
מי צריך ללמוד כשיש גוגל טרנסלייט? כן, אנחנו יודעים. יש לא מעט כלים שמתרגמים טקסטים מאנגלית לעברית וההפך, לצד שירותים שמקריאים בקול את ההגייה הנכונה של כל מילה. אולם, הטכנולוגיה הזו עדיין מוגבלת. גוגל טרנסלייט, לדוגמה, לא יודע לזהות סרקזם, סלנג או קונטקסט תרבותי, והתוצר שהוא מספק במקרים רבים עילג למדי. אם אתם באמת רוצים לדעת אנגלית, אתם פשוט צריכים ללמוד אותה באופן מלא בתוכנית לימודים הכוללת את כל האספקטים של לימוד שפה.
אני מבוגר/ת מדי בשביל ללמוד שפה חדשה: זה נכון שקל יותר ללמוד שפה חדשה אם נחשפים אליה כבר מגיל צעיר, אבל זה ממש לא אומר שלא ניתן ללמוד אותה גם בגילאים מאוחרים יותר. יתרה מכך, בשל החשיבות הגבוהה של ידיעת השפה האנגלית, יש לא מעט קורסים שנבנים באופן מיוחד לאוכלוסיות בוגרות יותר, בהתאם לצרכים ולאתגרים הייחודים להם.
למעשה, היכולת שלכם ללמוד שפה חדשה תלויה פחות בגיל שלכם ויותר במידת ההשקעה והמוכנות שלכם ללמוד. במילים אחרות, גם אם אתם לא שייכים לדור ה-Z, אין לכם באמת תירוץ משכנע, שכן הכוח נמצא לגמרי בידיים שלכם.
אני לא טוב/ה בשפות זרות: אנחנו שומעים קצת ספקנות בקול שלכם, וייתכן בהחלט שאתם לא מצטיינים בלימוד שפות באופן כללי. עם זאת, כוח רצון הוא דבר שלא כדאי לזלזל בו, ואתם בהחלט יכולים להתקדם בלימוד השפה אם רק תבחרו בתוכנית לימודים שתעקוב אחר קצב ההתקדמות האישי שלכם ותאתגר אתכם בהתאם.
הדרך הכי טובה ללמוד אנגלית זה לדבר אותה: מדובר במיתוס שנכון רק באופן חלקי. למעשה, קורסים ללימוד אנגלית חייבים לכלול בתוכם לא רק תרגול שיחה אלא גם לימוד פרונטלי, ולמורים יש תפקיד חשוב בתהליך. מדוע? כי לימוד מבוסס על חיקוי, ואם המורים שלכם מדברים אנגלית נכונה מבחינה דקדוקית ועשירה מבחינת אוצר המילים, אתם יכולים ללמוד את החוקים בעצמכם ולהעשיר את הידע שלכם בשפה תוך כדי. ואת זה, קשה מאוד להשיג באופן עצמאי או על ידי דיבור בלבד.
מה עוזרים לי חוקי הדקדוק אם אני לא יודע/ת לדבר את השפה? המיתוס הקודם לא סותר את העובדה שלדיבור יש תפקיד חשוב מאוד בלימוד שפה, וככל שתתרגלו יותר את השפה, כך תדברו אותה בצורה רהוטה ושוטפת יותר. בנוסף לכך, צורת לימוד כזו תשפוך אור על המקומות בהם אתם חלשים יותר או חזקים יותר, וזה ייתן לכם מוטיבציה להמשיך ללמוד. לכן, תוכנית לימודים שמתרגלת גם את יכולות הדיבור שלכם, ולא רק את מיומנויות הקריאה והכתיבה, היא הפתרון המומלץ.
אז הגיע הזמן להניח בצד את התירוצים: אם אתם רוצים להכין את עצמכם לעולם העסקי, להרגיש בנוח בשיחת סלון שנערכת באנגלית או סתם להחליף יותר ממשפט אחד בביקורכם הקרוב בארה"ב, הגיע הזמן שתשקיעו בלימודי השפה האנגלית. במציאות התחרותית של היום, אתם ממש לא רוצים להישאר מאחור.