נניח שהפילו עליכם משימה: לאסוף כסף למסיבת רווקים, לפיקניק ו"על האש" עם החבר'ה או למתנה לגננת בגן. איזה ייאוש! להתחיל לרדוף אחרי הכסף, לעשות רשימות, טלפונים ובעיקר להיפרד מכסף שסביר להניח שלא יחזור. ובכן – לא עוד, אפליקציה חברתית חדשה תוציא אתכם מהבוץ. PayBox, שמה, ואתם יכולים להוריד אותה לסלולרי שלכם כבר עכשיו.

מי אני:

אודי ליברמן (28) שסיים לאחרונה תואר ראשון במינהל עסקים במסלול האקדמי המכללה למינהל.

מקור ההשראה שלי
"השותפים שלי לפיתוח PAYBOX  טל גרינברג, דוד רחמים ואימרי הפנר. הכרנו בלימודים. אנו  צוות מדהים. כל אחד מהשותפים בכישרון שלו ידע להרים את השאלטר במקום שבו אמרו לנו שניכשל".

רשת חברתית שלא אכנס אליה
"אין כזו. אני חי את כולן. עובד בכל המדיות".

כשאני בפקק בדרך למכללה אני...
"מקשיב לפודקאסטים של אודיו בוק, הרצאות בנושאים שרלוונטיים. יש הרבה פקקים".  

תמיד ידעתי ש...
"יש לנו צוות מנצח".

הקבוצה עם השם הכי ביזארי שאני חבר בה בווטסאפ:
"'תדר סייחות'  החברים שלי הם משוגעי צבא אז זו קבוצה יחסית צבאית".

לאן פני מועדות:
"השלב הבא הוא גיוס של מיליון דולר ויציאה לשוק האירופאי. לכבוש את העולם".

ועכשיו תחפור על הפרויקט:
כמו כל הרעיונות הגדולים, גם אפליקציית PayBox נולדה מתוך צורך: "הגינו את הרעיון בשנה השלישית ללימודים במסגרת מרכז היזמות הפועל בביה"ס למינהל עסקים במכללה למינהל בהובלת פרופ' דפנה קריב. רצינו לארגן ערב ברביקיו, אבל אף אחד לא רצה להתעסק עם איסוף הכסף. חיפשנו פתרונות, אבל בכל אפשרות שמצאנו לא הייתה את החוויה הקבוצתית והמיידית. עד שאמרנו: |בעצם לכולם יש סמארטפונים אבל אין דרך באמצעותה נאסוף את הכסף". צריך דרך חברתית פשוטה ומהירה לאסוף את הכסף, וזו בעיה לא רק שלנו אישית. וכך נולדה אפליקציה המכונה על ידי רבים "הווטסאפ לתשלומים". בדקנו כמה קבוצות יכולות ליהנות משירות כזה: קבוצות חיילים, שותפים לדירה, הורים בגני ילדים או ועד בבית הספר. הבנו שעלינו על צורך אמיתי".

איך זה עובד בעצם?
"נכנסים לאפליקציה ופותחים קבוצת תשלום, אליה מזמינים את הנוגעים בדבר. מבקשים מהחברים לטעון סכום כסף מסוים לחשבון, באמצעות כרטיס האשראי שלהם. כשצוברים את הסכום הרצוי, מבצעים את התשלום. אם נשאר הפרש מנהל הקבוצה יכול לזכות את כרטיסי האשראי של משתתפים".

פחות מחצי שנה לאחר השקת האפליקציה, החברה מדווחת כי כבר נפתחו אלפי קבוצות תשלום, שהעבירו ביניהן סכום של כ-6 מיליון שקל. כרגע האפליקציה עובדת רק בישראל עם כרטיסי אשראי ישראלים ומספרי טלפון ישראלים, אך בהמשך ליברמן וחבריו מקוים להשיק את המוצר גם באירופה ובארצות הברית. ולמי שחושש מאבטחת מידע, ליברמן מבטיח כי מספרי כרטיסי האשראי לא נשמר על הסלולר והסליקה נעשית דרך צד שלישי באמצעות לאומי קארד.

אודי ליברמן משמש כיום כסמנכ"ל השיווק של PAYBOX. החבורה מבטיחה לתת מענה לצורך יומיומי ובמקביל גם הופכת לרשת חברתית חדשה בקרב משתמשי האפליקציה: "יש צ'אט, אפשר לצלם קבלה ולהעלות לקבוצה, יש שקיפות וכל אחד בקבוצה יכול לראות מי שילם ומה עבר. לאחרונה הוספנו פיצ'ר מגניב: קבוצות ציבוריות לעמותות שמגייסות תרומות", מסביר ליברמן.

Pay Box
Pay Box
"כל זה לא היה מתקיים לולא מרכז היזמות של המכללה - שכולל ליווי מנטורינג לסטודנטים, מפגשים מעוררי השראה עם יזמים סדרתיים", אומר אודי ,"הוא איפשר לנו למצוא אחד את השני ולהתאגד כצוות,  טל ודוד ואני,  וזמן פנוי להתרכז. מלבד חמי ויינגרטן שהיה המנטור שלנו,  אחד ממנטורים רבים במרכז, פרופ' קריב דאגה להפגיש אותנו עם האנשים הרלוונטיים בתעשיה, וליצור קשרים שעזרו לנו לקדם את האפליקציה".

מה הרווח שלכם?
היום אנו גובים עמלה של 2% - ועד לסכום של 5 ₪ - מכל מי שמשלם במסגרת הקבוצה אליה הצטרף".

ומה הלאה?
"בסוף יוני אנחנו  עוברים ללונדון לאחר שנבחרנו להיות חלק מחממת סטרטאפים ששמה Mass Challenge שהיא בין ה-10 המובילות בעולם. זו הזדמנות נהדרת עבורנו להיכנס לעולם האקו-סיסטם היזמי של לונדון, ולהשיק את המוצר שם. לונדון – HERE WE COME!".

לקביעת פגישת ייעוץ לימודים חינם היכנסו>>

לכל הסטודנטים המבטיחים >>