לימודים בתחומי אומנויות הבמה או אמנויות המסך יכשירו את בוגריהם למגוון תפקידים בתחומי הטלויזיה, הקולנוע והבמה - ממשחק ומחול ועד בימוי וצילום. הלימודים משלבים בין היבטים עיוניים בתולדות האמנות, בין יצירה מעשית ובין השיח התרבותי והביקורתי אודותיה. הסטודנטים מוכשרים כאמנים בראשית דרכם, וחלקם אף יהפכו לבעלי עמדות ודעות משפיעות בחברה.
מה לומדים?
תחום האומנויות הינו תחום רחב במיוחד ולרוב לא תמצאו תואר ראשון כללי באומנויות, אלא תואר שמתמקד בתחום מאוד ספציפי, בין אם מדובר במשחק ותיאטרון, במחול, בלימודי מסך וקול, או הפקה ובימוי. עיקר הלימודים בתחומי האמנויות הם מעשיים ובכל תחום תלמדו במהלך התואר לצד היסטוריה ותאוריה של התחום, מגוון קורסים שיעניקו לכם את הכלים והניסיון לעסוק במקצוע לאחר סיום הלימודים. במקרים רבים לצד התואר לומדים הסטודנטים גם במסלול לתעודת הוראה.
מסלולי לימוד עיקריים:
סין מסלולי הלימוד בתחום האומנויות אפשר למצוא את אמנויות הבמה, המחול, אמנויות הקול והמסך, צילום, תרבות, הפקה ויצירה, אמנות התיאטרון ועוד. אם אתם לא בטוחים איזה מסלול מתאים לכם, תוכלו להיעזר בכלי החכם לבחירת מסלול קריירבהתאמה אישית, LEAP.
תנאי קבלה:
תנאי הקבלה לתואר ראשון בתחומי האומניות משתנים בין מוסד למוסד, בעוד באוניברסיטאות תדרש לרוב בחינה פסיכומטרית, בבתי ספר ייעודיים לתחום תדרש פעמים רבות זכאות לתעודת בגרות מלאה בלבד. בנוסף לכך במרבית מסלולי הלימוד בתחומי האומנויות תדרשו לראיון אישי וכן לבחינות קבלה אשר יבחנו את כישוריכם בתחום הלימוד הרצוי.
איפה עובדים?
כשם שמגוון המסלולים האפשריים לתואר באומנויות רחב, כך גם אפשרויות התעסוקה בתחום. לרוב ישתלבו בוגרי תואר ראשון באומנויות בתחום שבו התמקצעו במהלך הלימודים, כך בוגרי תואר במחול ישתלבו בתחום זה אם כרקדנים מקצועיים ואם ככרואגרפים; תלמידי תאטרון יוכלו להשתלב בתחום ואף לפנות למשחק גם מחוץ לגבולות התיאטרון; בוגרי מסלולים בתחומי ההפקה והיצירה ישתלבו בתעשיית הקולונוע או הטלוויזיה במגוון תפקידים, וכן הלאה. בנוסף לכך, בוגרים רבים של תחומי האומנויות משלימים במהלך התואר או מיד אחריו תעודת הוראה ומשתלבים במוסדות החינוך הפורמליות והבלתי פורמליות כמורים בתחום שלמדו.
*הנתונים והמידע נבדקו ונתקבלו מחברת TACK אסטרטגיות צמיחה.