סביבות העבודה והלימודים, שרבים מאתנו מבלים בהן את מרבית זמנם, מציעות מגוון רחב מאוד של מקומות לצריכת מזון. אין ספק שחלק מהמאכלים טעימים, שלא לומר אנינים, אבל האם הם באמת בריאים ומזינים? חלק גדול מאוד מרשתות המזון, בתי הקפה והמסעדות, מבוססים על השאיפה שנגיע אליו, נקנה את מוצריו ונסתלק במהירות על מנת לפנות מקום ללקוח הפוטנציאלי הבא. אנחנו, מצד שני, לא הפנמנו כלל וכלל את העובדה שאוכל צריך להיות קודם כל מזין ורק אחר כך טעים ואסתטי.
רבים מאיתנו רואים באכילה כטקס מנחם, מפצה או פשוט תירוץ להתרועעות חברתית ואסקפיזם זמני - הכל פרט לסיבה האמיתית לשמה מקנן בתוכנו מנגנון הרעב: לצרוך את היסודות מהן מורכב גופנו, מתוך דאגה שיהיו אלה היסודות האיכותיים ביותר.
אז אנחנו חוטפים משהו פה, חוטפים משהו שם, משביעים רעב במשהו מאוד מתוק, ממזערים חולשה במשהו מאוד מלוח ומדכאים דכדוך במשהו מאוד טעים. מדובר כמובן ברק הפעם, רק היום, אבל למען האמת – כבר שנים שאנחנו צורכים ג'אנק, פשוט ג'אנק.
אז בואו ננדור היום, רק היום, לא לאכול ג'אנק פוד ולא לשתות ג'אנק דרינק. שתו היום הרבה מים ותאכלו משהו בריא. היום גופכם לא יצטרך להתמודד עם המעמסה הרעילה שבמזון תעשייתי מוזרק, מושפרץ, מהונדס ועשיר ברכיבים מתעתעים. היום תאכלו אוכל בריא ו/או פשוט תאכלו פחות ותישענו יותר על צריכת מים. נסו את זה, זה באמת לא כל כך קשה. יום אחד ותראו איך זה גורם לכם להרגיש. אחר כך, אולי, יבואו גם ימים נוספים.