זה טבעי ומובן לחלוטין: כשאנחנו מקבלים זימון למשרד של הבוס ומגלים שמדובר בשיחת הבהרה בנוגע לכמה שהוא לא מרוצה, אנחנו קודם כל בוחרים להתגונן. תחושת האיום מוציאה מאיתנו שלל של תירוצים והסברים למצב, ולעיתים אנחנו נוטים לגלגל את האחריות חזרה אל הבוס, הקולגות או אל שיטות העבודה. 

מה יוצא מזה בסוף? אמנם אנחנו מנסים לתת רושם שאנחנו הכי בסדר שבעולם, בפועל נוצר הרושם שאנחנו קטנוניים, לא אחראיים ובעלי ראש קטן. אז איך בכל זאת אפשר לצאת מהמלכודת הזו? איך אפשר לדעת לקבל ביקורת מגורם סמכותי בצורה נעימה ואפקטיבית?

קודם כל, הכניסו לעצמכם לראש שזה לא אישי: רוב הסיכויים שהבוס מבקר אתכם כי נוצר חוסר התאמה בין הציפיות שלו לבין התוצאות שהשגתם בפועל, ולא בגלל שהוא לא מחבב או מעריך אתכם. זו הפנמה חשובה כיוון שתחושת העלבון האישית שאתם חשים מציפה אתכם ברגשות שליליים שמשפיעים על כושר השיפוט שלכם. במקום זאת – נשמו עמוק, הירגעו ונסו לבדוק את העובדות שהוא מציג בפניכם ולהתמקד בפעולות ובמעשים שיביאו לפתרון הבעיה.

השאלה הראשונה שאתם צריכים לשאול את עצמכם - ממה בדיוק הבוס שלכם לא מרוצה? האם הבעיה נעוצה ברמה המקצועית או ביחסים הבין-אישיים שלכם איתו? אם התשובה אינה ברורה לכם, היעזרו בטבלה ובדקו האם המשפטים המופיעים בכל קטגוריה מתארים את מצבכם או את הדרך בה אתם נתפסים בעיני הבוס שלכם:

בעיה במקצועיות:

 

בעיה ביחסים:

 

אני  עסוק בעצמי ורואה רק את היעדים של עצמי

אני מסתגר בתוך עצמי

אני מרגיש "תותח" שלא זקוק לאף אחד

אני נתפס כאדם אפור ולא נעים

אני מאמין שמקום העבודה לא נועד ליצירת קשרים חברתיים

אני מקטר הרבה

אני לא מתחשב באחרים ומתעלם מבקשות הסובבים אותי

אני מתרכז במינימום הנדרש כדי לשרוד בעבודה


עכשיו בדקו - אם הבעיה שלכם היא במקצועיות, הנה כמה עצות לשיפור המצב:

א. תכניסו לעצמכם לראש שאתם מוצלחים ומצליחים.
ב. חפשו דרכים לשפר את הידע שלכם, להגדיל ראש ולהכניס את עצמכם לתחומים חדשים.
ג. השקיעו ביצירת אוירה טובה בארגון.
ד. נסו להפנים שיעדים משיגים ביחד, וקחו בחשבון גם את מטרות העובדים האחרים.
ה. נסו לגרום לעובדים אחרים לסמוך עליכם ולרצות לעבוד איתכם.

אם אתם חלשים בתחום היחסים הבינאישיים, בדקו האם יש לכם בעיה עם כל העובדים או רק עם הבוס. אם קשה לכם לקבל מרות, לכו לעבוד על הדימוי העצמי שלכם. מצד שני, אם אתם סתם לא סובלים את הבוס, רצוי שתקבלו החלטה: או לשנות גישה או לעזוב את הארגון. ואם הבעיה החברתית שלכם היא רצינית יותר, מומלץ לטפל בה בייעוץ, תראפיה או אימון אישי.

איך משפרים את הדימוי העצמי? לבד, בבית, מול המראה. העצה הטובה

הגב כואב? כך תעשו לעצמכם שיאצו - בלי דיקור או מחטים