ונפתח בהצעה משומשת למדי אך חשובה להחריד שמספק לנו הספר "כשהבודהא יצא לדייט": את השיפוטיות, כבר עכשיו, שימו בצד. רצון לקשר הוא חלק טבעי מהקיום האנושי, הבריאות וההתפתחות שלנו כרוכות בקשרים הדוקים עם הזולת, וצורך עז בזוגיות לא הופך אף אחד לנואש או נזקק. כן, אנחנו יודעים ויכולים להיות מאושרים לבד, ובכל זאת - אנחנו נורא נורא רוצים אהבה בחיים שלנו. לגיטימי.
"כשהבודהא שיצא לדייט" הוא מדריך למציאת אהבה במסלול הרוחני. ד"ר שרלוט קסל - מורה רוחנית, פסיכולוגית ומטפלת רייקי - מביאה אוסף רעיונות, כלים ותרגילים שנשענים בעיקר על החוכמה הבודהיסטית, אבל גם על מקורות נוצריים וסופיים ועל תורות מזרחיות נוספות (פאנג שואי, איי צ'ינג). הבאת המודעות הבודהיסטית לדייט, טוענת קסל, אמורה להפוך את חיפוש האהבה למסע מעשיר ומהנה ולגרום לכך שבמקום לחוש בהילות נהיה מרותקים להכרת אנשים חדשים.
וגם אם זה נשמע לכם כמו ספר שמיועד לרווקים הזקנים שבינינו, המסרים שלו רחוקים מלהיות רשת צייד למחפשי אהבה בלבד. מדובר בספר שמחזיר אותנו לעצמנו, גם כשאנחנו כבר בזוג, ולמחויבות שלנו להכיר את עצמנו, להשתנות ולהיות מושפעים מאדם אחר.
עצה נבחרת: חשבו לעיתים קרובות על בן הזוג שאתם רוצים. שימו לרגע בצד ציצים גדולים או מניות של חברת "טבע", ומדי ערב או בוקר שדרו ליקום – או למי שזה לא יהיה, הנקודה היא שתשדרו - מסר שאומר "אני מוכן", "אני פתוח", "שלח לי בן זוג נדיב, אמיתי ומשעשע", "אני רוצה מישהו שרוצה בי כמו שאני רוצה בו". אל תתחננו, אל תתבכיינו, אל תדרשו. מגיע לכם מישהו נפלא וראוי. "כשאנחנו הופכים לחברים של עצמנו", מדגישה קסל, "ומפסיקים לדרוש מהיקום לספק לנו בן זוג, אנחנו נפתחים באמת לפגוש אותו".