מה הסיפור של קורח? מצד אחד הוא קורא תיגר על סמכותם של משה ואחיו. מצד שני, בתור בן דוד שני של משה, הוא מבקש לקבל לידיו גם תפקיד וחלק בהנהגה. אחרי הכל, כמו שאומרים קורח ועדתו, כל העם היה במעמד הר סיני, ולכן כעת כולם שווים. אז למה משה ואחיו מתנשאים על פני השאר?!
הביקורת של קורח על המנהיגות של משה, היא לא בדיוק עניינית. אמנם אין בה האשמות אישיות, הוא לא אומר למשה "אתה מגמגם ואחותך רכלנית". הו לא, מבחינתו כולם קדושים. מצד שני, אנחנו גם לא שומעים אותו מסביר מה בדרך של משה לקוי ודורש החלפה. אולי בגלל זה, חז"ל נתנו את מקרה קורח כדוגמא ל"מחלוקת שלא לשם שמיים" - להבדיל מהמחלוקות בין הלל ושמאי.
אז כנראה שתופעות כאלה הן לא המצאה של זמננו - חלוקת תפקידים למקורבים, אופוזיציה חריפה, קריאה לשוויון הזדמנויות ומאבקי אגו בשלטון.
אבל במקרה זה, בסופו של דבר אנחנו לא זוכים לראות איך משה והנהגתו מתמודדים עם האופוזיציה התקיפה של קורח. כמו שאומרים - צדיקים, מלאכתם נעשית בידי אחרים. איך בדיוק הבעיה נעלמת? מה מאיים כל כך על משה? ולמה, למרות הכל, אפשר להתאהב בקורח?
רני יבין, מנכ"לית "אלול אלו ואלו", ושלומית נאור, ראש רשת בתי המדרש בישראל וסמנכ"לית "מליץ", השייכים ל"רשת בתי המדרש בישראל"