בשנת 1992 העולם התוודע לשיטה רוחנית חדשה - פאלון דאפא (Falun Dafa), הידועה גם כפאלון גונג (Falun Gong). השיטה אמנם נחשפה לקהל הרחב לפני פחות משני עשורים, אבל היא קיימת אלפי שנים. לאורך כל ההיסטוריה של סין העתיקה, השיטה הועברה באופן מצומצם ממורה לתלמיד, ומעולם לא התפשטה כמו הבודהיזם, הטאואיזם ושיטות רוחניות נוספות.
מי שאחראי לשינוי הסטטוס של הפאלון דאפא הוא המאסטר לי הונג-ג'י (Li Hongzhi), שבשנת 1992 החל ללמד את השיטה בקרב הקהל הרחב בסין. השיטה קנתה לה אוהדים רבים, וכיום מתרגלים אותה כבר למעלה מ-100 מיליון איש ב-100 ארצות. ולמרות זאת, שלטונות סין רודפים באכזריות את מתרגלי השיטה, שיחד עם הבודהיזם הטיבטי היא מהדרכים הרוחניות המדוכאות ביותר בעולמנו - הפרטים המזעזעים בהמשך.
אמת, חמלה וסובלנות
פירוש המילה "פא" הוא חוק או עקרונות, ופירוש המילה "לון" הינו גלגל. לכן משמעות המילה פאלון היא גלגל החוק. "דא" פירושו גדול, ולכן דאפא מתורגם לחוק הגדול.
כמו שיטות רוחניות אחרות המגיעות מהמזרח הרחוק, הפאלון דאפא מבוססת על תרגילים פיזיים הכוללים תנועות איטיות ומדיטציה. בסך הכל יש חמישה תרגילים - שלושה כוללים תנוחות ותנועות גופניות, והשניים הנוספים דורשים להישאר ללא כל תנועה למשך פרקי זמן ממושכים. התרגול נועד לעזור למתרגלים ליישם בחייהם את העיקרון אמת-חמלה-סובלנות, שעל פי הפאלון דאפא, הוא הטבע האמיתי של כל בני האדם.
תרגול נכון גורם למתרגל השיטה להיות במצב של טיפוח תמידי. מטרתה של השיטה היא להביא את המתרגל לכדי הארה, ובדרך לעזור לו בשיפור חייו. מאסטר לי כתב מספר ספרים על השיטה, שהעיקרי שבהם הוא ג'ואן פאלון (Zhuan Falun), "לסובב את גלגל החוק".
המתרגלים של הפאלון דאפא מפוזרים כאמור בכל העולם, כולל ישראל. זוהי שיטה הנחשבת לקלה יחסית ללימוד, והיא מיועדת לכל בני האדם בכל הגילאים. אין צורך בתזונה מיוחדת, נשימות מסוימות או הרבה זמן פנוי – את התרגילים ניתן לתרגל בקצרה גם בלוח זמנים עמוס.
מאחר והשיטה נמסרה לתושבי סין על ידי מאסטר לי הונג-ג'י בחינם, היא נלמדת מאז ללא עלות כספית בכל רחבי העולם. השיטה לא מתנגשת עם אמונות דתיות או רוחניות אחרות - היא לא כוללת אמונה באל כזה או אחר, טקסים, מנהגים דתיים או כללים וחוקים, ולכן מתאימה לכל אדם בכל אמונה שהיא.
הסתה, התעללות ורצח
ולמרות כל זאת, שלטונות סין רודפים בחומרה את מתרגלי השיטה, תוך שהם מגלים רמה בלתי נתפסת של אכזריות. סין, כמו כל מדינה קומוניסטית אדוקה, אוסרת על כל פעילות דתית ואמונה רוחנית. לאחר פרסום השיטה ב-1992, המשטרה הסינית החלה לרדוף את מתרגלי הפאלון דאפא ואסרה על הדפסת חומרים של השיטה. ב-25 באפריל 1999 התאספו למעלה מ-10,000 מתרגלים לעצרת שקטה בבייג'ינג. במסגרת העצרת שטחו נציגי המתרגלים את טענותיהם באוזני ראש מועצת המדינה.
למרות השקט היחסי בעצרת, התגובה של המדינה הייתה קשה במיוחד. ב-19 ליולי עצרה המשטרה כמה מאות ממתרגלי השיטה והכניסה אותם לכלא. למחרת, השיטה הוכרזה כבלתי חוקית, ספרים וקלטות של השיטה נשרפו, נאסרה הגישה לאתרי אינטרנט של השיטה, והעיתונות החלה להסית נגדה באופן חריף. במקביל, המדינה החלה לעודד אזרחים להלשין על מתרגלים, תוך איומים והטלת קנסות על מי שאינו משתף פעולה.
מתרגלים רבים איבדו את בתיהם, ואחרים עברו התעללויות קשות בעודם עצורים. אלה שדיווחו על כך, נכלאו לשנים ארוכות באשמת חשיפת סודות מדינה, ללא אפשרות לייצג את עצמם. יש שנכלאו בבתי חולים לחולי נפש, שם הם מטופלים בתרופות קשות, ומוצגים לציבור כחולי נפש כחלק ממערכת ההסתה נגד השיטה. אחרים נשלחו לעבודות פרך לשנים ארוכות.
לאחרונה מתברר כי ממשלת סין משתמשת במתרגלי השיטה כבנק חי לאיברים. כשנדרש איבר להשתלה, הוא נלקח ממתרגלי הפאלון דאפא כשהם כמעט ולא מורדמים, ולאחר מכן הם נשרפים, חיים או מתים, כדי להשמיד ראיות. כיום ידוע על כ-3,300 איש שמתו כתוצאה מהעינויים, אבל יש להניח שהמספר האמיתי גבוה בכמה אלפים טובים.
הממשלה הסינית, כיאה למשטר דיקטטורי, לא רק רודפת את מתרגלי השיטה בתחומה, אלא גם יוצאת נגדם בכל העולם במערכת הסתה, כשם שהיא עושה לבודהיזם הטיבטי בכלל ולדלהי למה בפרט.
אבל הרדיפה אינה מרפה את מתרגלי השיטה, שממשיכים לתרגל אותה בעולם כולו וגם בסין עצמה.
ביום חמישי ה-12.5 יתקיים בגן בן שפר בהרצליה יום הפאלון דאפא - אירוע ליחידים ולמשפחות, שיתחיל ב-16:00 ויסתיים ב-19:00. בתוכנית: מופע ריקוד סיני, שעת סיפור, פינות יצירה, הפרחת בלונים, תרגול הגוף ומדיטציה