היום, יום שני, ט' בכסלו התשע"ה, בין השעות 13:42 ל-13:51 יקרה משהו מיוחד ונדיר (פעם בשנה) – יפתחו שערי השמיים ונזכה לזכות השמימית, שתפילותינו יגיעו עד כיסא הכבוד של בורא עולם. כך לפחות מובטח בספרי הקודש העתיקים.
לעמוד הפייסבוק mako רוח עשיתם לייק?
הסגולה הזו שמקורה מעומעם והתגלה רק בתקופה האחרונה נחשפה בספר "מנוחה נכונה" שנכתב על ידי צדיק בשם קדמון, שם נכתב: "קבלה בידך שהשנה התשיעית ליובל שנה מובחרת, חודש ט' חודש טוב מן הטובים וחודש רצון, ויום ה-ט' לחודש המבחר שהכל חודש, ושעה תשיעית של יום שעה טובה ומובחרת משעות היום". כלומר, בשנה התשיעית, בחודש התשיעי, ביום התשיעי, בשעה התשיעית ובדקה התשיעית מתקיים זמן (תשע דקות) וישנה שעת רחמים ועת רצון בהן ניתן לבקש בקשות על זיווג, פרנסה, בריאות וכל שאר הבקשות האישיות שישמעו למרחוק ויחצו את שאר המחסומים. וזה קורה ממש היום.
עוד כתבות בערוץ הרוח:
"שערי שמים תמיד פתוחים"
בנוסף לצדיק קדמון היו עוד מספר התייחסות לזמן המיוחד במשך הדורות. רבי חיים ויטאל, תלמידו של האר"י הקדוש כתב בהקדמת ספר "עץ חיים": "ספר ברית מנוחה נעשה על ידי צדיק קדמון, שנגלה משמים אליו אליהו הנביא, וגילה לו סודות ורזין, וביניהם גם את הסוד הבא: 'בכל יובל שנים, פעם אחת בחמישים שנה, מגיעה השנה התשיעית ליובל, ובה מגיע החודש התשיעי, ובו יש יום תשיעי ובו יש שעה תשיעית – שבה כל הגלגלים בעולמות העליונים נרעשים ומתקיים 'אוצרך הטוב עלינו תפתח'. באותן דקות גורליות נשפך לעולם שפע עצום של ישועות. הקב"ה פותח את השמים ומשפיע גאולות ושמחות, ישועות לכלל ולפרט, תורה, בריאות, פרנסה, זיווגים, שלום בית, זש"ק ונחת מהילדים".
הרמב"ן התייחס אף הוא ואמר "היא שעת ששון ושמחה". הרב וואזנר שליט"א התייחס אף הוא בעבר ואמר "משמים הסכימו עם העת רצון הזו".
ישנם מספר ציטוטים המיוחסים לגדולי ישראל כמו הרב שטיינמן, הרב קנייבסקי ועוד שאמרו שאינם שמעו על כך, אך גם לא ביטלו את הזמן המיוחד ואת המיוחס לו (עם זאת, יש לבדוק את מהימנות הציטוטים של גדולי ישראל, שכן הם פורסמו ברחבי האינטרנט).
הרשתות החברתיות, אתרי האינטרנט, הפורומים והווטסאפ מלאים בהודעות ומודעות אשר מבשרות על התאריך שמתקיים היום. מתוך מספר רב של רבנים אליהם פנינו בנושא, אף אחד לא הכיר את המאורע, ורובם העדיפו לומר לנו כי המתכון הטוב ביותר לסגולות ובקשות מתקיים 365 ימים בשנה, ולאו דווקא בזמן מסוים.
הרב חגי לונדין מ"מכון מאיר" לא התייחס באופן ישיר לזמן המיוחד אך אמר "יש פה שתי בעיות עקרוניות (בלי להתייחס למקרה הספציפי כי אני באמת לא מכיר): א. הסתמכות על מקורות מעורפלים; ב. עמדה נפשית מיסטית שמסירה אחריות מהאדם ותולה הצלחה בזמן מסוים. ברור שיש קדושת זמנים בישראל, אבל הרעיון הוא שיש ימים בהם התפילה נשמעת יותר כשהדגש הוא על מאמץ האדם באותם זמנים ולא רק הסתמכות על עצם הזמן, בעיקר כאמור שפה המקור לא ברור".
בהמשך הוסיף הרב לונדין כי "גם הניסוח '9 דקות בלבד (!) ששערי השמים פתוחים' בעייתי, שכן תמיד שערי השמים פתוחים למי שפותח את ליבו מתוך ענוה ועמל".