יש כאלה שתורמים מיליונים לצדקה, יש כאלה שאורזים שקיות עם בגדים ישנים לחסרי הבית ויש כאלה שקמים לאישה מבוגרת באוטובוס - "עשיית מעשים טובים" זאת הגדרה רחבה מאוד. אבל סביר להניח שכולנו עושים משהו נחמד לסביבה שלנו מפעם לפעם.
עכשיו, כשאנחנו נמצאים בעיצומם של עשרת ימי תשובה - עשרת הימים שבין ראש השנה לכיפור, המכונים גם "הימים הנוראים" - המשמעות של המעשים הטובים מקבלת תוקף הרבה יותר חשוב. המילה "נורא" בהקשר זה משקפת את מסורת ישראל, שלפיה בימים אלה דן בית הדין של מעלה בגורלו של כל אדם. לפי היהדות, הקב"ה פותח בראש השנה את ספר החיים ודן לחיים ולמוות. הצדיקים הגמורים והרשעים – הגורל שלהם כבר נקבע (חיים ומוות, בהתאמה), אבל העתיד של הבינוניים - שזה למעשה אנחנו, רוב העם, נקבע באופן סופי רק ביום כיפור. תקופת "הימים הנוראים" היא הזדמנות לבינוניים שבינינו לנסות לתקן את דרכינו ולעשות מעשים טובים שאולי ישפרו את מעמדנו בעיני בורא עולם.
יצאנו לרחוב, במטרה לדלות כמה מעשים טובים שהציבור עשה לאחרונה. קיבלנו תשובות מגוונות וחלקן אף מפתיעות: יש אנשים שעוזרים לבעלי חיים, יש כאלה שתורמים לנזקקים ואחרים מסתפקים בלהוריד במשקל. אנחנו מקווים שאלוהים מחשיב את זה.
איזה מעשה טוב עשיתם לאחרונה? טקבקו לנו.