1. פתקא טבא (פתק טוב) - זה מה שמברכים ביום רביעי השבוע, יום שנקרא "הושענא רבה". זה היום האחרון של סוכות, שנחשב ליום החתימה של תקופת חגי תשרי, כלומר ליום שבו אפשר להוסיף ‘פתקאות’, בקשות לשנה החדשה, ולכן נוהגים להרבות בו תפילה ובקשה. יהי רצון שנזכה כולנו לפתק טוב, מלא בבשורות טובות, לשנה החדשה. השנה - כל התפילות והמנהגים מקבלים משמעות נוספות.

  2. החג מתחיל ביום רביעי אחרה"צ ומסתיים ביום חמישי בערב. שמו של החג - שמיני עצרת, היום השמיני מאז תחילת סוכות, והוא נקרא גם שמחת תורה. בסעודות החג כבר נכנסים הביתה בחזרה מהסוכה, יש נוסח מיוחד לקידוש וגם להדלקת הנרות.

  3. בשמחת תורה, קוראים בבוקר בבתי הכנסת את הפרשה האחרונה בספר האחרון, דברים (פרשת "וזאת הברכה"). משה רבנו, לפני פטירתו, מברך כל שבט בברכה מיוחדת. ואז מייד מתחילים לקרוא את החלק הראשון מתוך הפרשה הראשונה בתורה, פרשת "בראשית", מבריאת העולם והלאה.

  4. בשמחת תורה נהוג לרקוד ולהקיף את בית הכנסת עם ספרי התורה במנהג ה"הקפות" ובמוצאי החג - ההקפות השניות, ברחבי הערים ומחוץ לבתי הכנסת. השמחה היא לא רק על סיום הקריאה בתורה, אלא על כך שמתחילים אותה מייד מחדש. השנה זהו יום הזיכרון הראשון לכ-1,200 נופלים. משפחות רבות מבקשות לשלב את השכול והתקווה, וברחבי העולם היהודי יזכירו, ישירו וינציחו את האסון שהתרחש ביום הזה, לפני שנה. 

  5. ובשבת הקרובה - מתחילים ללמוד את התורה מההתחלה, מבראשית. רבים מצטרפים בימים אלה לדופק היהודי העולמי הזה, ולומדים - לבד, ביחד, בספר או בכל פורמט דיגיטלי – את פרשת השבוע, מבראשית.

שבת שלום, חג שמח ובשורות טובות.