על הקיר שליד דלת הכניסה ליקב בן חיים ברמת השרון, תלויים בגאון פרסים וציונים לשבח בהם זכה היקב לאורך השנים. בין המדליות והעיטורים ניצב מעל כולם פרס ״קברנה סוביניון הטוב ביותר באירופה לשנת 2000״. יקב בן חיים שם אותנו על המפה של טעמי היין האיכותיים ביותר באירופה - ושם עשו יין כבר לפני 8,000 שנים.
יקב בן חיים הוא יקב בוטיק משפחתי אמיתי, שמביא איתו ניסיון של שישה דורות בעשיית יין. היקב מתמחה בסגנון נוסטלגי של יין, עם יישון ארוך בחביות ובבקבוקים. היינות הצעירים ביותר של היקב הם משנת 2013, עשויים מבצירים שהספיקו להתבגר ולצבור עוד טעם על הדרך (או בחבית).
הקטע של הטרואר
הכרמים של יקב בן חיים נמצאים במרום הגליל, על הר מירון, בגובה 750 מטרים מעל פני הים. שם הם מגדלים זנים של קברנה סוביניון, פטיט סירה, קברנה פרנק ושרדונה. כיאה ליקב בוטיק, אנשי היקב מגדלים כמות קטנה יותר של גפנים (כ-400 שתילים לדונם), כך שכל שתיל מקבל ריכוז מינרלים גבוה יותר, שמעניק אותה יכולת ליישון ארוך.
איתי בן חיים, היינן הראשי ובנם של הבעלים של היקב רותי ואלי, מאמין שהטעמים של היין מתחילים מהקרקע, עוברים דרך סוג החבית וממשיכים לצבור טעם בבקבוק. לדבריו, "יין לא מזדקן. הוא צובר נעורים בבקבוק". אחרי לגימה אחת מהקברה סוביניון רזרב, גם אתם תתחילו להאמין.
יין טוב הוא שילוב של כל כך הרבה גורמים. התהליך דורש תשומת לב אינסופית לכל פרט, רכיבים איכותיים והמון ידע וניסיון. אבל יותר מהכל, הוא דורש המון רגש. מערכת היחסים בין היקב, היינן והיין היא כזאת שמלאה באהבה, התמדה ומסירות. את התוצאות רואים בגוון האדמדם של היין, מריחים בניחוח שעולה מהכוס וטועמים בחגיגה של בלוטות הטעם שממלאת את הפה באושר.
החגיגה מתחילה עם צליל החליצה
יקב בן חיים מייצר חמש סדרות של יינות: הדגל, הנדירה, המסורתית, השמורה והלבנים. בנוסף, היקב מציע מגוון מארזי מיוחדים לפסח. כל אחד מהיינות בכל אחת מהסדרות עובר תהליך מהקרקע ועד הכוס, ותפקידו של זה להעניק את מלוא החוויה שיין אמור לספק. כי בדרך כלל, החגיגה מתחילה עם צליל הפתיחה של בקבוק יין.