לארגן חתונה זו משימה לא פשוטה בכלל. מדובר באירוע עצום עם המון מוזמנים, עשרות ספקים שצריכים להיות מסונכרנים ותקציב אחד אימתני. הציפייה מהיום הזה להיות מושלם – גם עבור בני הזוג וגם עבור האורחים – יכולה למוטט נפשית ופיזית, ולכן הטיפ הראשון והחשוב מכל הוא – להקליל. מלבדו, יש עוד כמה טעויות נפוצות שיכולות להפוך את המסע הזה מהאירוסים ועד לחתונה לסיוט מתמשך, שבסופו יוצאים לא מרוצים, מבואסים ועם חור לא מוצדק בכיס. אז הנה 5 טעויות שזוגות עושים בדרך לחתונה – והדרך להימנע מהן.
1. רבים כל הדרך לחופה
תכנון חתונה היא הפקה מלחיצה, וכשלחוצים הרבה פעמים מביעים את זה בזעם, כעס וקטנוניות. כיוון שהאדם הכי קרוב אליכם הוא בן או בת הזוג, המצב שנוצר הוא שזוגות לא מפסיקים לריב לאורך כל תקופת תכנון החתונה. הוא רוצה חתונה קטנה ואינטימית, היא רוצה אירוע גדול; היא רוצה הגשה, הוא רוצה בופה; היא רוצה שתהיה לו עניבה צהובה והוא מעדיף אותה בתכלת. לא משנה מה הסיבה - הזוגות הלחוצים פשוט לא מפסיקים להתווכח.
הדרך להימנע: עשו תיאום ציפיות לפני שתצאו לדרך כדי לצמצם נקודות חיכוך. לצד זה, בכל פעם שוויכוח מתחיל להתלהט, הזכירו לעצמכם שזה הלחץ מדבר מגרונכם ובימים אחרים אתם הרבה יותר שקולים וסבלניים. זכרו שבסופו של דבר זו אמורה להיות חוויה חיובית עבורכם, והיום הזה נועד כדי לחגוג את האהבה שלכם. אל תהרסו את מערכת היחסים רק בגל הלחץ הנלווה להפקת אירוע בסדר גודל שכזה.
2. מזמינים אורחים שאתם לא מעוניינים בהם
זוגות בדרך לחתונה מכירים את התרחיש הזה היטב – הורים שלוחצים להגדיל את מספר המוזמנים כדי להזמין עוד ועוד חברים ומכרים רחוקים, קולגות בעבודה שלא תכננתם להזמין אבל מתעקשים לקבל הזמנה או אנשים רחוקים שאתם מרגישים לא נעים להתעלם מקיומם, אבל האמת שבכלל לא בא לכם לראות אותם ביום הגדול שלכם. התוצאה היא - רשימת מוזמנים ארוכה שמורכבת מאנשים שאתם לא בהכרח מכירים או מעוניינים בחברתם.
הדרך להימנע: לפני שתצאו לדרך עשו רשימת מוזמנים מסודרת והקציבו לכל אחד מההורים מספר מוזמנים ספציפי שהם צריכים לעמוד בו, עם התחשבות כמובן בגודל המשפחה הרחוקה, החברים והקולגות. גם כאן תיאום ציפיות מראש הוא הדרך לפתרון הבעיה. מעבר לזה, השאירו את "לא נעים" במקומו (אומרים עליו שהוא מת מזמן), ותעשו רק מה שאתם אוהבים ורוצים. הנעלבים יתגברו.
3. חורגים מהתקציב בגלל חלומות מוגזמים
אחד הדברים שכולנו צריכים לזכור היא שחתונה היא ערב אחד – וזה הכל. אחת הטעויות הנפוצות של זוגות מאורסים לקראת חתונה היא להעמיס עוד ועוד הוצאות ולשכוח שיש מי שצריך לשלם עליהן בסופו של דבר. מתנות מטורפות לאורחים, תפריט אלכוהול משודרג אקסטרה, אטרקציות בלתי נגמרות כמו מעגל רקדניות וקיר דונאטס, זיקוקים עם שבירת הכוס, שמלה בתפירה אישית, קישוטי יהלומים על כל שולחן לצד סידורי פרחים בעשרות אלפי שקלים ואפילו צניחה חופשית ממטוס לחופה. טוב, פה אולי קצת נסחפנו – אבל הבנתם את הרעיון. שימו לב שאתם לא מגזימים עם החלומות שלכם ונשארים עם רגליים על הקרקע. לא צריך לקפוץ מעל הפופיק.
הדרך להימנע: אחד השלבים הראשונים בתכנון חתונה הוא קביעת תקציב. השתדלו להישאר נאמנים לו תוך הפעלת שיקול דעת לגבי מה חשוב לכם יותר ומה פחות, מה נחוץ ומה לא, ומה האורחים יזכרו – ומה לאף אחד לא יהיה אכפת ממנו, וסתם שילמתם עליו ערימות של כסף.
4. לא בודקים את ההמלצות שאספתם
אחד הדברים שישראלים הכי אוהבים לעשות זה לתת טיפים ועצות לאחרים. לפעמים זה באמת יעיל, אבל לפעמים זה לא נכון, לא מדויק - ובעיקר לא מתאים. זכרו שהמלצה שהייתה טובה לזוג אחד – לא בהכרח טובה לכם, משום שלכל זוג יש טעם אחר, העדפות שונות וגם תקציב אחר. לכן, אחת הטעויות הנפוצות של זוגות היא לקחת המלצה של זוג אחר מבלי לבדוק אותה לעומק.
איך להימנע? לבדוק! קיבלתם המלצות חמות על די-ג'יי? לכו לשמוע אותו בעצמכם. חברים עפו על צלמים? בקשו לראות תיק עבודות. קרובת משפחה אמרה שאת חייבת לסגור מאפרת מסוימת? קבעי איתה איפור ניסיון. יש דרך לבדוק את ההמלצות שאתם מקבלים וכדאי שתעשו את זה לפני שתסגרו ותחתמו על חוזה, כדי שלא תתאכזבו ביום עצמו.
5. שוכחים להתמקח
תגידו, יש דבר יותר ישראלי מלהתמקח? זכרו שכל מחיר שמציעים לכם בתעשיית החתונות הוא ראשוני בלבד ותמיד אפשר לחפש איך להוזיל אותו. לפעמים תאריכים שונים, עונות שונות – והכי חשוב – התמקחות טובה, יכולה לספק לכם הוזלה משמעויות בעלויות. אחת הטעויות הנפוצות היא לקבל את המחיר הראשון שהוצע לכם כמחיר סופי ולא לשאול איך אפשר לבוא לקראתכם ואיזו הוזלה ניתן לקבל.
הדרך להימנע: מילת הקסם היא אחת וכדאי שתתחילו לשנן אותה: להתמקח.
מזל טוב! באפליקציית איזי עשו לכם סדר בכל הספקים והמידע לקראת החתונה.