לבגדים שאיתם מבצעים פעילות ספורטיבית יש תפקיד: לשפר את הביצועים הספורטיביים ולאפשר לגוף לנוע ולזוז בכל דרך שנבחר. בנוסף, הם אחראיים על נידוף הזיעה ועל השאלה האם בכלל יהיה לנו חשק להמשיך לרוץ, להרים משקולות או לשחק כדורסל.
בגלל זה חשוב להתלבש נכון לפני שיוצאים להתאמן. ולא, לא בטוח שמה שאתם מגדירים בתור "בגדי אימון" עונה על ההגדרה.
את החולצה מהטירונות תשאירו רק בשביל הנוסטלגיה
הבעיה היא שרובנו מתעצלים להחליף בגדים בין העבודה לחדר כושר, או סומכים באוטומט על החולצה ההיא מסוף הטירונות שלכאורה יכולה להמשיך לעמוד לרשותנו גם הרבה אחרי שגזרנו את החוגר. אז נכון שבהתחלה בדי הכותנה הסטנדרטיים נעימים למגע, החיכוך שלהם עם העור מינימאלי ועל הנוסטלגיה אנחנו בכלל לא מדברים – אבל מספיקות 2-3 דקות של אימון כדי לסבול מתחושת סמרטוט רטוב על הגוף.
רוצים לדעת ולגלות עוד על מגזין פאנטה ריי?
- כך תכבסי נכון את בגדי הספורט שלך
- איך שומרים על אימונים ותזונה גם בחורף?
- 5 התרגילים הכי מומלצים לגב משולש
- בגדי הספורט מתאימים רק לספורט? לא, הם גם אופנתיים
במילים אחרות, ותרו על הכותנה: היא נשארת לחה, לא מתייבשת במהלך האימון ויחד עם עליית חום הגוף מצד אחד והמגע עם לחות או מזגן מצד שני אתם גם מקבלים מתכון להתקררות.
בצד השני של הזירה יש את הבדים הסינתטיים, אבל שם הבעיה היא איטום. יותר מדי איטום: הם גורמים תחושה לא נעימה עוד במהלך האימון עצמו, מגדילים את הסיכוי להופעת גירויים ועלולים לגרום פטריות.
ורגע, מה לגבי Dry Fit? אז בואו נעשה סדר: בד מנדף היא טכניקת סריגה ולא סוג של בד. בטכניקה הזו מאפשרים ללחות להתנדף מפנים הבגד אל פני השטח כדי להשאיר את הגוף יבש, אבל היא לא משפיעה על איכות התוצר. בתכלס, מה שקובע אם בגדי בד מנדף יתרמו לאיכות האימון או סתם יבזבזו לנו זמן וכסף הוא אך ורק אופי הסיב.
ספורטאי-העל כבר יודעים: על בגדים לא מתפשרים
מחקרים על הבדים של ספורטאים מקצועיים מוכיחים בצורה מובהקת שהם משפרים את איכות האימון, שומרים על טונוס השריר ואף מונעים פציעות. אז אמנם אנחנו עדיין לא ספורטאי-על, אבל איך אומרים אצלנו במכון? "מי שמכוון לירח תמיד ייפול בין כוכבים". או משהו כזה.
בגדי האימון המודרניים כבר לא מנסים לחקות את הבד הטבעי. במקום זה, הם מבוססים על סיבים טבעיים שמשולבים בסיבים מלאכותיים עשויים ידי אדם. התוצאה היא בדים מרשימים עם תכונות שאשכרה מרגישים על הגוף, לפני, במהלך ואחרי הפעילות: גמישות, חוזק, עמידות, רכות, אנטי בקטריאליות, איזון טמפרטורה, הגנה מקרינת UV, ייבוש מהיר וכמובן תנאי כביסה נוחים.
מלבד התחושה, הבגד ממלא פונקציה. הוא מסייע לאזן את הטמפרטורה ולשמור על חום הגוף יציב, בעוד הייבוש המהיר שומר עלינו. אבל חוץ מאשר דחיית ריחות זיעה לא נעימים או ייבוש מהיר, בגדים איכותיים מפעילים לחץ עדין ויעיל שמשפיע ישירות על זרימת הדם ומגביר את הסירקולציה. המרוויח העיקרי הוא השריר, שהפעילות שלו משתפרת, אבל גם יעילות האימון שלנו עולה בעשרות אחוזים.
איזה בד מתאים לפילאטיס ועם מה יוצאים לרוץ?
לכל פעילות גופנית יש בכל זאת מאפיינים אחרים משלה, אז צריך להתייחס לזה גם כשמחליפים מלתחה. אם למשל אתם בעניין של אימוני סטודיו שונים, ביחיד או בקבוצה, בחרו דגמי טייץ שאין בהם תפרי צד.
זכרו שבאימון כזה החיכוך של הבגדים עם העור הוא מקסימאלי, לכן בחרו בדים שנתפרו בתפרים שטוחים וסגורים שלא מרגישים אותם על הגוף. בנוסף, ודאו שהבגדים מיוצרים מבד נעים ורך, מאפשרים גמישות ומציעים טווח תנועה רחב. גם לגברים וגם לנשים, מומלץ לנסות מידה אחת קטנה יותר כדי להשיג תחושת נוחות מקסימלית.
באימונים בעצימות גבוהה, כמו אימון חדר כושר ואימוני כוח וסיבולת, אפשר לבחור בגדים שמעניקים מגע בד קריר וחלק. תחושת החיטוב כבר כלולה בילד-אין, אז המוטיבציה תעלה עוד לפני שתצאו מהבית. בנוסף, אפשר לנסות בגדים שמיוצרים מבד דק וקל משקל, שמתאימים את עצמם גם למבנה הגוף וגם לסוג הפעילות הספורטיבית שלנו.
כן, אנחנו יודעים שבגדי אימון אמיתיים עולים קצת יותר. הטיפ הוא להתייחס לזה בתור השקעה: אתם תרגישו יותר טוב מהרגע שבו הם יונחו על הגוף, הם עמידים ליותר זמן וההנאה מהלבישה תעניק לכם מוטיבציה לשמור על שגרת אימונים ולא לוותר. וכל זה עוד לפני שהזכרנו את הסטייל והשיק.