רגע לפני המסיבה הבאמת גדולה שתיערך כאן ב-31 במאי בגני התערוכה, בה יוכרזו הגיבורים הגדולים בחיי הלילה לשנת 2012, להם עדיין ניתן להצביע בדף הבית של XL ישראל בפייסבוק, יצאנו לבדוק איך נראות המסיבות הגדולות של הסלבס בישראל.
מלבד ריטוש מוחלט של האנונימיות, להיות ידוען בביצה המקומית מספק הטבות למכביר, אבל כשנגמר לו עוד יום צילום וספיגת צ'פחות מהעוברים ושבים, מגיע הזמן לצאת ולקרוע את העיר.
תשכחו מהשקות מצולמות ומאירועי יח"צ טורדניים, כשהחשכה יורדת מגיעה השעה שנחילי הסלבס פוקדים את מקומות הבילוי בהמוניהם. "סלבריטאים אוהבים לבלות בדיוק כמו כל אחד מאתנו ולפעמים אפילו יותר", מגלה המפיק יריב נתי, "יש להם סגנון בילוי נורא מוגדר בדרך כלל".
ומה הוא?
"בדרך כלל תמצא מפורסמים בברים שכונתיים הרבה יותר רגועים ולא כאלו שנמצאים בתודעה של כלל ציבור המבלים. סלב מחפש לבלות ולשתות מבלי שיציקו לו וכל העיניים יהיו עליו. חשוב מאוד שזה יהיה מקום שהוא מכיר טוב את הבעלים שלו, ושלא מכנסים לשם צלמים כי הם נורא רוצים לבלות בצורה פרטית. ישנם גם מקומות בילוי יותר מוכרים, כמו 'החתול והכלב', 'האוטו' וה 'שושו'. מה שקורה שם זה בדרך כלל מסיבות מגניבות באמצע השבוע ובשעות מאוחרות, ככה שזו סצנה שהם מאוד אוהבים לפקוד אותה".
יש סיבה מיוחדת?
"כי בדרך כלל זה ערב חברים, ואף אחד לא יצלם אותך שם כי כולם מכירים את כולם. האווירה נורא ביתית והסלבס מרגישים שהם יכולים לבלות בשקט בלי חשש. ברגע שזה הופך להיות המוני ומוכר לכולם אז הם יעברו הלאה למקומות אחרים, כי הדבר האחרון שמישהו מפורסם רוצה זה שבזמן שהוא שותה את המשקה שלו יבואו אנשים ויבקשו להצטלם איתו, או יטרידו אותו בכל מיני שאלות ובקשות".
הרצון בפרטיות והחשש מתיעוד מנג'ס של בליינים סקרנים שמחפשים להתערבב עם ההוא מהטלוויזיה, משגר את הסלבריטאים שלנו למקומות מוגדרים מראש, וכאלו שהם יודעים שהם יכולים לבלות בשלווה. את בר רפאלי למשל, תראו במקרים נדירים מבלה בסתם בר שכונתי.
הסופר מודל הישראלית, אמנם פוקדת לא מעט אירועים ומועדונים אך לרוב מדובר באירועים של חברים ממש קרובים או כאלה שעל הפקתם אחראי הבחר הטוב נדב שצר, אחד מאנשי הלילה הבולטים של תל אביב בשנים האחרונות.
"נורא חשוב למפורסמים שתהיה להם את הפינה שלהם, את הפרטיות ואת החושך לבלות באטרף בלי שיציקו להם ויסתכלו עליהם", מאשר עמיר גולדברג, ששותף במספר מקומות בילוי וסוג של ידוען בעצמו. "סצנת הלייט נייט כמו שיש ב'פינגווין' (אחד המועדונים שבבעלותו-ס.ק) וכמו שיש בברקפסט קלאב נורא עושה להם את זה, ולכן אתה תראה אותם חזק בסצנה".
איך גורמים לסלבס להגיע לברים שלך?
"בדרך כלל אתה צריך להזמין אותם אישית, כי רק ככה זה עובד. אתה מכיר אנשים מפורסמים או חברים של, וככה השמועה עוברת מפה לאוזן. חבר מביא חבר ומפורסם מביא מפורסם והליינים האלו הופכים מהר מאוד למסיבות פרטיות קטנות למצומצמים בלבד. הליינים האלו קורים בדרך כלל באמצע השבוע והמסיבה מתחילה רק באחת וחצי בלילה, אז ברור שזה לא לכל אחד".
מה זמן התפוגה של מסיבות כאלו?
"למסיבות הלייט נייט אין באמת תפוגה כי זה לא מיינסטרים. ברים רגילים מחזיקים שנה בדרך כלל ואז הורסים הכול, משפצרים ועוברים למקום הבא".
אחד שמכיר היטב את מקומות הבילוי של המפורסמים וגם דואג להביא אותם לשם הוא איש חיי הלילה עומר גרשון, שמספק את הגרסה שלו. "שדרות רוטשילד בתל אביב, שם נמצאים רוב המקומות שאליהם הולכים המפורסמים. יש את ה 'ג'ימי הו' ואת ה'אוטו', והם בעצם מחליפים את ה 'ויסקי א גו גו' וה'סאבלט' שירדו. הטרנד החדש הוא סלבס שפותחים מקומות בילוי משל עצמם ולשם הולכים שאר המפורסמים. הם תמיד יבאו דרך החברים שלהם ואנשים שהם מכירים ובוטחים בהם. ישנם גם הברים ומקומות הבילוי היותר מוכרים ומיוחצנים שלשם הולכים הסלבס שהם רוצים שיראו אותם או להישאר בתודעה. כשהם רוצים לבלות באמת הם ילכו לברים שהם מכירים".
מה אורך החיים של הברים האלו?
"לברים השכונתיים יש אורך חיים של שש או שבע שנים לפחות, שאלו חיי מדף ארוכים מאוד. הברים החדשים יחזיקו בערך שנתיים, לא יותר".
מה בעל מקום צריך לעשות בשביל להביא מפורסמים לבר שלו?
"הוא צריך להכיר אותם והם צריכים לבטוח בו. היום מקומות הבילוי כבר מבינים עניין והם הרבה יותר מודעים לכל העניין של מצלמות ולספק כמה שיותר פרטיות למפורסמים שבאים להתארח אצלם. כל בעל מקום בילוי יודע עד כמה נוכחות של סלב יכולה לגרום למקום שלו להיות פופולארי".