קצת עליי
"נולדתי בקיבוץ שדה נחום. בגיל 6 התחלתי לעסוק במחשבים, ובגיל 9 עסקתי בתחום באופן מקצועי, באמצעות מעבדה שהקמתי בקיבוץ. באותן שנים הקמתי בעזרתו של אחי הגדול את חברת 'ניוטרון', אשר בתחילת דרכה ספקה שירותי מחשוב ואינטרנט שונים.

"בגיל 10 התחלתי את לימודיי בטכניון באופן עצמאי, בעיקר בתחומי מדעי המחשב. בשנים אלו נחשפתי לעולם אבטחת המידע, ולשם הלמידה והסקרנות בצעתי מס' פריצות לגופי תקשורת גדולים בארץ – אירועים שהביאו אותי ואת חברת 'ניוטרון' לספק שירותי 'מבחני חדירה' לארגונים שונים, מה שמאוחר יותר הפך לעיקר פעילותה של החברה.

"עד שנת 2002, בהיותי בן 14, ביצעה ניוטרון בדיקות מסוג זה למרבית ארגוני התקשורת והבנקאות הגדולים בישראל, ובחנה שירותי בנקאות טלפוניים, רשתות כספומטים ושירותי אינטרנט שונים. במשך השנים הרציתי בפורומים שונים, ממשלתיים, מקצועיים ואקדמאיים, וכתבתי תוכנית לימודים לאבטחת מידע הגנתית והתקפתית. בשנת 2009 הוזמנתי ללמד תכנית זו בבית ספר תיכון עירוני י"ד בת"א.

ניר גייסט (2) (צילום: ליאור קסוון)
לא מייחס חשיבות לגיל|צילום: ליאור קסוון

"החל משנת 2005, פעלתי לתכנון מערכת הגנה מפני איומי סייבר ברמה לאומית. לימים, פותחה המערכת (Paranoid) אשר בגינה נרשמו מס' פטנטים ברחבי העולם, והיא מופעלת כיום ע"י חברת ניוטרון בה הושקעו מס' מיליוני דולרים ע"י משקיעים שונים, ביניהם יו"ר ניוטרון האלוף במיל' עמוס מלכא. המערכת זוכה להכרה רבה ע"י מומחים בתעשייה העולמית, הרואים בה פריצת דרך טכנולוגית".

סיפור ההצלחה שלי
"פיתוח טכנולוגיית Paranoid, המשנה סדרי עולם. כיום, טכנולוגיות ההגנה הקיימות מבוססות על היכרות מוקדמת עם האיומים, ולכן אינן מספקות מענה למתקפות סייבר חדשות וייעודיות. טכנולוגיית Paranoid היא הראשונה בעולם לזהות איומי סייבר על בסיס ניתוח ההתנהגות של המחשב בלבד, ללא צורך בכל ידע קודם אודות האיום. הטכנולוגיה, אשר נבחנה בדרכים רבות ע"י תקיפות שונות, עברה בהצלחה בדיקה בה עומתה עם מתקפת הסייבר, אשר בוצעה על מתקני הגרעין באיראן".

מתי ידעתי מה אני רוצה לעשות בחיי
"פעלתי להקמת ניוטרון החל מגיל 9, אז הקמתי יחד עם חבריי 'קבוצה' שמטרתה הייתה לספק שירותי אינטרנט שונים. מאוחר יותר, בהיותי בן 11 לערך, שמה לה ניוטרון למטרה להפוך לחברה מובילה בתחום אבטחת המידע. בעולם, כמובן".

איך מצליחים בגיל כל כך צעיר?
"מעולם לא ייחסתי חשיבות לגילי, ורציתי להגשים את מטרותיי מהר ככל האפשר. היה לי ברור שאצליח בכך. הצלחה תלויה בהרבה אמונה והרבה אמביציה. אם שתיהן קיימות בגיל צעיר, אין מניעה שזה יקרה".

ניר גייסט (צילום: ליאור קסוון)
הצלחה שגרתית לא מעניינת אותו|צילום: ליאור קסוון

מקור ההשראה שלי
"בעיקר הדמיון. לא מעניין להצליח כמו מישהו אחר".

מה החלום שלי?
"לחולל את השינוי הגדול ביותר בתחומי, אי פעם. הצלחה שגרתית היא לא מעניינת".

איפה אהיה בעוד חמש שנים מהיום?
"עוסק באותו תחום, באותה חברה, אולם התחום ייראה אחרת לגמרי, והחברה תראה אחרת לגמרי, מפני שהיא תשנה אותו מקצה לקצה".

הטיפ שלי להצלחה
"במה שלא תביט, קח בחשבון שמישהו עשה את זה. סימן שזה אפשרי. בסופו של דבר, זה אומר שהכל אפשרי. יזמים, אסור שיוותרו על החלומות הכי הכי גדולים שלהם. הסביבה, לעיתים קרובות, נוטה לייחס נאיביות מסויימת לחלומות גדולים, אבל בסוף – הכל מתהפך, ודווקא הנאיביות הזו היא מה שמחפשים אלה שבאמת מלווים אותנו להצלחה".

>> לרשימת ה-30 המלאה