קולנוע: שלושה ימים ו... מרד מרתון קולנוע ישראלי רדיקלי
מתי? 18.2-16.2
איפה? תיאטרון אחד העם , סמינר הקיבוצים, רחוב אחד העם 9, תל אביב
מה בתוכנית?
מרתון על קולנוע ישראלי חתרני, בהובלת יוצרים ישראלים בולטים, שיעסקו בנושאים של מחאה, זהות וגבולות היצירה הקולנועית. באירוע יוקרנו הסרטים הבאים, ולאחר מכן יתקיימו שיחות עומק עם היוצרים. האירוע בהנחיית פרופ' אבנר פיינגלרנט, דיקן הפקולטה לאמנויות בסמינר הקיבוצים.
16.2.2025, 15:30-22:30, ארי פולמן – לעבוד מתוך טראומה: נאצים ברמת הגולן והחברה הדימיונית של אנה פרנק, עם הקרנות מיוחדות של "איפה אנה פרנק" (גרסת הבמאי) ו-מייד אין איזראל.
17.2.2025, 15:30-22:30, דוד וולך – ליצור מתוך הסדק: בין הקרבה וגאולה לעקדה וקורבנות, עם הקרנות "דניאל אויערבאך", "חמורים בארץ הקודש", ו-חופשת קיץ.
18.2.2025, 15:30-22:30, ערן קולירין – לברוא מתוך חוסר מוצא: ארכיטקטורה של 'ארץ חדשה', עם הקרנת "ויהי בוקר", "מעבר להרים ולגבעות", וקטעים מתוך עבודה בתהליך – 'הערות על המצב׳.
>> להרשמה והשתתפות: rely.halper@smkb.ac.il
T-PUSE מגיע לבארבי
מתי? 21.02, 19:00
איפה? בארבי, תל אביב
T-PUSE, אחד היוצרים המובילים והמסקרנים בסצנה האלקטרונית, ממשיך למתוח את גבולות הסאונד ולהפתיע את הקהל. כבעלים של Ursul Records, הוא מוביל סאונד חדשני וייחודי, המשלב מלודיות שבטיות, סינתיסייזרים עמוקים וקצב בלתי מתפשר. בדצמבר האחרון הוציא את אלבומו CamelBoy, שזכה לתשבחות והפך לאחת היצירות הבולטות בז’אנר.
ב-21.02.2025, במת הבארבי בתל אביב תהפוך לזירת התרחשות מסעירה, כאשר T-PUSE יעלה למופע לייב ראשון מסוגו. עם עיבודים חיים, אנרגיה מתפרצת ופרשנות חדשה ליצירותיו, הוא ייצור חוויה מוזיקלית חד-פעמית, שבה הצלילים מקבלים ממד נוסף. עבור הקהל המקומי, זו הזדמנות לראות מקרוב את אחד השמות הבולטים בסצנה.
>> לעוד פרטים
תערוכה: אסתר רובין – דיוקן
מתי? פתיחה: 19.2 נעילה: 17.5
איפה? מוזיאון בית ראובן - ביאליק 14 תל אביב - יפו
מה בתוכנית?
אחרי יותר מארבעה עשורים שבהם בית ראובן מציג את יצירתו של ראובן רובין, מגיעה תערוכה חדשה ששמה את הזרקור על דמותה של אסתר רובין, אשת האמן, וסיפור הבית ברחוב ביאליק 14. דרך מכתבים, תצלומים, חפצים אישיים וציורים - חלקם ניסיוניים ולא מוצגים בעבר - נחשפת מערכת היחסים הייחודית של השניים, ההשפעה ההדדית ביניהם והמעבר של אסתר מצעירה אמריקאית שהתאהבה באמן ציוני לדמות מרכזית בתיעוד ושימור יצירתו. לצד סיפור אהבתם, התערוכה מציגה את הפיכתו של הבית למרכז חברתי-תרבותי בתל אביב של אז, עם מפגשים בין אמנים, סופרים ואנשי תיאטרון. גם הסיפור ההיסטורי של המבנה עצמו, שהפך ברבות השנים למוזיאון, מקבל מקום, עם תיעוד התפתחותו מאז הקמתו ב-1929 ועד לפתיחתו הרשמית כבית ראובן ב-1983.