קולנוע: פסטיבל אטסיב! לקולנוע אפריקאי

מתי? החל מה-14.1 ועד ל-18.1
איפה? סינמטק תל אביב

פסטיבל ATESIB חוגג השנה את מהדורתו החמישית ועם תוכנית עשירה הכוללת הקרנות בכורה של סרטים דוקומנטריים ועלילתיים, סרטים ישראליים קצרים של יוצרים בעלי שורשים אפריקאיים, ורטרוספקטיבה ליוצר הסנגלי האגדי ג'יבריל דיופ ממבטי. השנה הוא מתמקד גם בפזורה האפריקאית בדרום אמריקה עם יצירות מברזיל, קולומביה וגיאנה הצרפתית, לצד אסופות סרטים קצרים על ילדות ופליטות. 

>> פרטים נוספים


תערוכה: הרן כסלו: "תולה את החשיכה"

מתי? החל מה-09/01 ועד ל-14/02 
איפה? גלריה זימאק, ה' באייר 68, תל אביב

תערוכתו החדשה של הרן כסלו, יליד ותושב קיבוץ בארי, מציגה סדרת עבודות שנולדו מתוך ההתמודדות האישית והקולקטיבית עם אירועי ה-7 באוקטובר 2023, שבהם חווה הקיבוץ מתקפת טרור חסרת תקדים.

כסלו, אשר היה בקיבוץ באותו יום ארור, יחד עם אשתו וילדיו. מציג בתערוכה את שעבר עליו, על משפחתו ועל חבריו לקיבוץ. הפחד, הייאוש ולבסוף גם התקווה. כסלו מצטט בציוריו הודעות ושיחות שנעשו באותו היום, עם חברים ובני משפחה ששרדו את הטבח הנורא וגם עם אלו שהשיחה נקטעה באיבה.

שם התערוכה "תולה את החשיכה" שאצר ירון הרמתי, נושא בתוכו משמעות כפולה ועמוקה. מצד אחד, המונח מתאר פעולה של תליית יצירות שמהדהדות את החשיכה הרגשית והחוויות הטראומטיות שעבר האמן, ומשקפות את האירועים הכואבים של ה-7 באוקטובר 2023. מצד שני, "תולה את החשיכה" רומז על רצון להניח את האפלה מאחור – להיפרד ממנה, כמו שמתאגרף תולה את כפפותיו בתום מאבק ארוך. הרעיון לשם התערוכה נולד מתוך פרשנות תמימה ומרגשת של בתו של האמן, שבמהלך שיחה על אחת היצירות אמרה: "הוורוד זה מסוק, וזה עננים ויש גם איש שתולה את החשיכה." דרך הציורים כסלו לא רק מציב את זכרון הכאב על הקירות, אלא גם מבקש ליצור נקודת מפנה, מקום של התמודדות, ריפוי ותקווה. 

>> לעוד פרטים



 קולנוע: פסטיבל דוקאביב גליל מעלות-תרשיחא ה-16

מתי? החל מה-16.1 ועד ה-18.1
איפה? מעלות תרשיחא

אחרי תקופה לא פשוטה לגליל, פסטיבל דוקאביב היוקרתי חוזר לצפון היפה. בימים אלה של התאוששות והתחדשות, הפסטיבל מציע מרחב של הפוגה והתכנסות קהילתית ויחד - בתקווה לשגשוג של תרבות ויצירה אחרי שנה קשה.

פסטיבל דוקאביב גליל במעלות תרשיחא ממשיך לספק רגעים בלתי נשכחים עם תמהיל עשיר של קולנוע דוקומנטרי חדשני. השנה צפויים כ-20 סרטים מהארץ ומהעולם, כולל בכורות וטרום בכורות שמהדהדות את עולמות התרבות, האמנות והחיים עצמם. בין הבולטים: "חיי מדף", מסע קולינרי שמפענח את קסמה של הגבינה, ו-"בית ספר לרפואה", שמתעד מקרוב את התהליך הנפשי שמלווה סטודנטים לרפואה.

עוד בתפריט: "ימים טובים", סיפורו הלא ייאמן של זאב רווח, ו-"האחו הקטן", זוכה פרס הסרט הישראלי הטוב ביותר בדוקאביב 2024, שמציג דרמה אנושית מורכבת על רקע צלקות העבר הנאצי. לצד אלו, סרטים כמו "עדה: אמי האדריכלית" ו-"פרויד. האאוטסיידר" מביאים למסך דיוקנאות נדירים ומעוררי השראה של אנשים ששינו את העולם בדרכם. הפסטיבל, כהרגלו, מצליח להציג תמהיל חכם שמטשטש את הגבול בין האישי לגלובלי.

>> לעוד פרטים