***יש לבצע את הניסויים בהשגחת מבוגר בלבד

הנה סיבה נוספת לכך שלימון מוסיף המון: מרבית מהפירות והירקות מכילים חומצה, מה שהופך אותם למתאימים לניסויים שלנו.
מועמד מוצלח במיוחד הוא כאמור, הלימון. בנוסף לפרי החמצמץ, תצטרכו שלושה ברגים מצופים אבץ וחוטי נחושת, כדי שנוכל לסגור את המעגל החשמלי.

החומרים הדרושים:

- לימונים
- חוטי נחושת
- ברגים מצופים אבץ
- נורת חשמל קטנה

מתחילים בקטן: נועצים בורג מצד אחד של הלימון ומצדו השני נועצים את סליל הנחושת. מד המתח, לא יישאר אדיש ומיד יצביע על מתח חשמלי מסוים.

כדי לקבל יותר אנרגיה, מוסיפים עוד לימונים וכמו בכל סוללה, יוצרים צד שלילי וצד חיובי. לכל נורה יש חיבור לחשמל. בנורת לד יש שני מוטות מתכת שיוצאים מהנורה: מוט 1 הוא חיבור לצד השלילי של הסוללה והשני מתחבר לצד החיובי של הסוללה. בנורת הלד אחת המוטות קצר יותר וזהו הצד לחיבור השלילי.

מחברים כמה סוללות מהשלילי לחיובי ואז נוצרת שרשרת סוללות שבקצותיה חיבור שלילי וחיבור חיובי אותם מחברים לנורה.  כאשר מחברים את ה"סוללות" יחד, (מינוס לפלוס, פלוס למינוס וכן הלאה), נסגר מעגל חשמלי, המנורה תידלק מהלימונים. יש לכם מספיק נורות? נסו להטעין בלימונים את הסלולרי.

ללכת בגדול: יש לכם אופניים חשמליים? הוציאו להם את הסוללה, חברו זה לזה לימונים מארגז שלם, סגרו מעגל חשמלי וקדימה, סעו לשלום.

אז מה קורה בפועל?

הלימון עצמו מלא בחומצת לימון. ברגע שבורג האבץ פוגש את חומצת הלימון, החומצה ממיסה אטומים של האבץ ומשתחרר מטען של אלקטרונים לתוך הלימון. זה הצד החיובי של הסוללה שלנו. בצד השלילי, פתיל הנחושת רוצה לקבל אלקטרונים. לכן, ברגע שנסגור את המעגל בין הנחושת לבורג, המטען שיוצא מהאבץ שואף להגיע לנחושת ובחזרה ללימון וכך נסגר מעגל.

אלקטרונים מתחילים לעבור מצד אחד לצד השני, ממש כמו בטרייה, מהחיובי לשלילי ובגלל זה, התגובה הכימית בתוך הלימון, בשילוב עם הבורג והנחושת, מייצרים זרם חשמלי, אז, מי צריך לקנות סוללות בכלל?

לעוד ניסויים מדעיים מרתקים שאפשר לעשות בבית >>

רוצים לזכות בחופשה משפחתית מפנקת? הכנסו למשחק הטריוויה >>