מתחת לרדאר, קמה להקה חדשה שיצרה סביבה הייפ מטורף וגרמה לכל המוזיקאים בסביבה לרצות לעבוד איתה. "הקולקטיב" נחשבים לדבר הכי חם בשמי המוזיקה הישראלית ברגע זה. הרפרטואר המוזיקלי שלהם מגוון ביותר, אך לרוב הם יחשבו כלהקה שמנגנת סגנון שנקרא "ניו פולק". הסאונד שלהם נחשב ברמה בינלאומית וכל עולם המוזיקה הישראלית יודע שהם הולכים להיות גדולים. הם לא פונים לקהל הרחב, אך קיבלו יחסי ציבור רציניים במיוחד, כאשר אחד מחברי הלהקה, יוסי מזרחי, החל לצאת עם נינט, מיד לאחר הפרידה שלה מיהודה לוי, כאשר כיום הם כבר מאורסים ומצפים לילד.

ממרתפי לונדון אל קדמת הבמה בישראל

הקולקטיב, נינט, מארינה, שלומי שבן (צילום: אורית פניני)
מיטב אמני הארץ עמדו בתור כדי לעבוד איתם. הקולקטיב עם נינט, ממ"ב ושלומי שבן|צילום: אורית פניני
"הקולקטיב", כשמה כן היא, להקה של שבעה מוזיקאים, חברי ילדות, הפועלים יחדיו למען רעיון משותף. הלהקה פועלת תוך מתן דגש על שוויון חברתי מלא, בין כל חברי הקבוצה. הלהקה היא מעין בסיס לשלל פרויקטים שונים ומלאי כישרון, היוצרים תחת שם אחד. חברי הלהקה מורכבים מעידן רבינוביץ' ורועי ריק (כותבים וסולנים), דניאל שהם, יוסי מזרחי, רועי רבינוביץ' (אח של עידן) עמנואל סלונים ונדב לוזיה. הם מנגנים מגוון של סגנונות כגון ג'אז, רוק, אלקטרוני, ניו פולק, פאנק ועוד. הם החלו את דרכם הרשמית כלהקה בשנת 2009 כשאיחדו את כל הפרויקטים העצמאיים שלהם תחת השם "הקולקטיב". הם יצרו את הגיבוש המאחד והמאפיין אותם הן ברמה החברית והן ברמה המוזיקלית, כשגרו כולם יחדיו במשך חצי שנה, בלונדון. באותה תקופה הם החלו לעבוד על אלבום משותף והופיעו ברחבי אנגליה.

נדמה ש"הקולקטיב" צצו באחת משום מקום, היישר לתודעת ההמונים בעיקר כתוצאה משילוב מעניין של סיפור רכילות עסיסי והוצאת אלבום חדש מצליח, כאשר בפועל האמת די שונה. חברי "הקולקטיב" עבדו קשה על מנת להגיע להצלחה הנוכחית שלהם ומההתחלה כיוונו למוזיקה איכותית ולא להצלחה מסחרית. כאמור, הם החלו דרכם במגורים משותפים באנגליה, כשהם חורשים את הבמות הקטנות של לונדון ולאחר מכן חזרו לארץ והקליטו את אלבומם המשותף הראשון "Onwards". האלבום נכתב כולו באנגלית והופק ב-2011 על ידי כריס שואו, זוכה הגראמי והאוסקר, שהפיק בעברו אלבומים לכמה מהכוכבים הגדולים ביותר, כמו: בוב דילן, שריל קרואו, ג'ף באקלי ועוד. האלבום עורר תגובות וביקורות מצוינות והוביל לסיבוב הופעות בארץ ובחו"ל.

זו הייתה רק ההתחלה, מאחר ובעקבות הצלחת האלבום, הם הוזמנו להופיע בפסטיבלים גדולים ומצליחים באירופה ובארץ הם הוזמנו לחמם הופעות של אמנים שונים כגון: חוזה גונזלס, וובן האנד ואוקרביל ריבר. ב-2012 יצאה הלהקה לסיבוב הופעות ברחבי אירופה וארה"ב. הסיבוב לווה ביומן מסע מיוחד מארה"ב, אותו כתבו חברי הלהקה, שסיפרו שעברו ב-8 מדינות והופיעו 21 פעמים עם 243 שירים. לאחר שסיימו להפיץ את בשורת "הקולקטיב" בכל מקום אליו הגיעו, הם חזרו להופיע בארץ.

רומן מתוקשר תורם להקפצת התודעה הציבורית

אירוע שגריר צרפת מאי 2014 - נינט טייב ויוסי מזרחי (צילום: אמיר מאירי)
הכירו במהלך עבודה על האלבום שלה. נינט ויוסי מזרחי|צילום: אמיר מאירי
במדינת הלבנט כבר שמעו על הלהקה החדשה שמסתובבת בעולם ולאט לאט מיטב אמני ישראל החלו להתדפק על דלתם של "הקולקטיב". הסיטואציה הזו הובילה לכמה שיתופי פעולה מעניינים, עם אמנים שונים ומצליחים כשהם מארחים, בין השאר, את נינט טייב, רונה קינן, רד אורבך מ"רד בנד", מרינה מקסימיליאן בלומין ועוד רבים. בנוסף, הם הפיקו את האלבום האחרון של נינט "כל החיות ידעו" והשתתפו בעיבוד השירים באלבום החדש של שלומי שבן "תרגיל בהתעוררות". לאחרונה חזרה הלהקה מסיבוב הופעות מצליח נוסף באירופה והשיקו את אלבומם החדש "Pangaea".

אין תמונה
עובדים קשה על הסאונד האיכותי. הקולקטיב באולפן
בחודשים האחרונים יותר ויותר אנשים נחשפו לשם "הקולקטיב" גם בהקשר אחר, לאור הקשר המיוחד שנרקם בין מי שנחשבת לגברת הראשונה של המוזיקה הישראלית, נינט, לבין הלהקה. הקשר הפך לכל כל מיוחד, עד שהוביל לחתונה שבדרך והריון מלכותי, כאשר הכל החל כשנינט התארחה במספר הופעות של הלהקה. החיבור היה כה מוצלח עד שהוביל לשיתוף פעולה הדוק עוד יותר כשעידן רבינוביץ' ויוסי מזרחי הפיקו לנינט את אלבומה האחרון. ריבוי השעות יחדיו, עדויות על שבועיים הסתגרות באולפן והחיבור הפנומנלי שהיה שם, הובילו מהר מאוד לסיפור אהבה ענק בין נינט וגיטריסט "הקולקטיב", יוסי מזרחי. הם עברו לגור יחד תוך שבועות ספורים ומשם הדרך להכרזה על אירוסין והריון, הייתה קצרה.

פרשיית נינט והשקת האלבום החדש שלהם הובילו את "הקולקטיב" לכותרות. מאחר ומדובר בלהקה שאיכות היא חוט השדרה השזור בכל פועלה נראה כי התעניינות הקהל בסיפור הרכילות עברה מעל הראש וטוב שכך. "הקולקטיב" מעצם היותם מאוחדים ומיוחדים בעבודת צוות ומההתחייבות שלהם לרעיון "הכול בשביל כולם" לא צריכים כותרות מיוחדות עם נינט בשביל להצליח. הם כאן בזכות עצמם ובזכות המוסיקה הטובה שלהם והם מהווים תזכורת לכך שכל מה שצריך זה מוזיקה טובה ואמונה ביצירה.