הוועדה אישרה: רוקחים יתנו מרשמי המשך (צילום: חדשות 2)
שרת הבריאות: מדינת ישראל תיוותר ללא תרופות|צילום: חדשות 2
בימים הקרובים יורגש מחסור בתרופות בבתי המרקחת, זאת לאחר שחברות התרופות לא הספיקו להיערך לחוק החדש שמחייב אותן להוסיף על גבי האריזות מידע ברוסית ובערבית, לצד עברית ואנגלית, כפי שמקובל היום, כך דווח הבוקר בגלי צה"ל.

במרץ 2011 עבר בכנסת תיקון פקודת הרוקחים אשר מחייב את חברות התרופות להנגיש את התרופות לציבור דוברי השפות ערבית ורוסית, כדי שגם הם יוכלו לקרוא את המידע שמופיע על אריזות התרופות. החוק אמור היה להיכנס לתוקף בתחילת מרץ, אך חברות התרופות ביקשו ארכה, בטענה שלא הצליחו להיערך בהתאם. הארכה ניתנה להם עד ה- 1 למאי, בשבוע שעבר, אז נכנס החוק לתוקפו. לפני מספר שבועות הודיעו שוב חברות התרופות כי אינן הספיקו להיערך וביקשו לקבל ארכה נוספת. במשרד הבריאות החליטו לא להיענות לבקשתם, אך עם זאת, החליטו בינתיים לאפשר לחברות התרופות להמשיך למכור את התרופות באריזות הישנות, זאת בתנאי שישלמו קנס של 30-60 אלף שקלים לרבעון לכל סוג תרופה.

כבר לפני כשבוע, התריעה שרת הבריאות, יעל גרמן, על המחסור הצפוי בתרופות "גיליתי לתדהמתי שגם הפעם חברות התרופות לא היו ערוכות, והן העמידו אותנו בפני עובדה: בעוד יומיים לא נוכל לשווק תכשירים כי אז נהיה עברייניות וכך גם רשתות השיווק. התוצאה: מדינת ישראל תיוותר ללא תרופות", אמרה גרמן והוסיפה "אבל לנו יש אחריות כלפי הציבור. לא נוכל להשאיר את עם ישראל כבן ערובה בידי חברות התרופות. ניאלץ לגבות ההיטלים על מנת לממן את הנגשת המידע לאוכלוסייה הרלוונטית, שתעלה למשרד הבריאות כ-8 מיליון שקלים",

אם כן, כבר בימים האחרונים ניתן לראות מחסור בתרופות בבתי המרקחת. החשש הוא כי המחסור יגדל ויתרחב לתרופות נוספות, שכן חברות התרופות לא יסכימו לשלם את הקנס שהוטל עליהן ולא יספקו תרופות לבתי המרקחת. כמו כן, בעיה זו תהווה קושי על קופות החולים, שבטרם העברת מלאי התרופות שברשותם לבתי המרקחת, עליהם יהיה להבין לאיזו תרופה שולם קנס ולאיזו לא.